• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Protiv Slavije na pobjedu

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Sarajevski Željezničar želi da protiv Slavije u 18. kolu šampionata Bosne i Hercegovine nastavi seriju pozitivnih rezultata. Zoran Kokot: Želim dati gol bivšem klubu.

 ŽELJO: Protiv Slavije na pobjedu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Željezničara u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraće derbi susret protiv ekipe Slavije.



Ekipa iz Istočnog Sarajeva je loše otvorila proljetni dio prvenstva i nakon dva poraza traži prve bodove. S druge strane tim s Grbavice ima pobjedu nad Olimpikom i važan bod osvojen na gostovanju u Širokom Brijegu.

"Nakon ove utakmice je pauza i htio bih da kažem da je to izuzetno važna utakmica i da moramo igrati u kontinuitetu dobro. Nadam se da ćemo uz dobru igru i zalaganje igrača i podršku publike doći do cilja, odnosno bodova u ovoj utakmici. Svjestan sam što je Slavija izgubila na početku proljetnog dijela prvenstva, ali imamo težak zadatak. Ovo je vjerovatno drugačija utakmica u odnosu na prethodna dva kola, ali moramo odigrati dobru utakmicu, popraviti neke stvari i podići formu", izjavio je Milomir Odović, trener FK Željezničar.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Odović u ovoj utakmici neće moći računati na Ognjena Đelmića koji će susret sa Slavijom propustiti zbog kartona.

"U principu ne govorim sastav prije utakmice. Svi su dobro radili. Bogdanović, iako nije radio prva 3­4 dana se oporavlja. Naravno da će nam Đelmić nedostajati, ali bez obzira na to mi ćemo, nadam se, izvesti dovoljno kvalitetnu ekipu da dođemo do novih bodova.

Doskorašnji napadač "sokolova" Zoran Kokot predvodiće napad Želje protiv svog bivšeg kluba.

"Radi se o dosta dobroj ekipi. Ja zarađujem u Željezničaru i moram da pohvalim podršku i navijanje protiv Olimpika koje dosta znače, pogotovo mlađim igračima", izjavio je Kokot.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novi napadač "plavih" je istakao da se, uprkos tome što je bivši igrač ekipe iz Istočnog Sarajeva, nada se da će biti strijelac u ovoj utakmici.

"Pozvao bih sve 'Manijake' da dođu i podrže igrače u borbi za Evropu. Moram se osvrnuti na informacije koje su se pojavile u medijima kad su igrali kadeti Želje i Širokog. 'Manijaci' su preduzeli sve na tome da se nađu počinioci. To nisu pripadnici grupe i njima je zabranjen ulazak na stadion. Tako će biti i u buduće i nećemo dozvoliti da se takve stvari ponavaljaju", rekao je Amar Zulić, jedan od vođa navijača Željezničara.

PAROVI 18. KOLA

Subota, 15.30 h

Drina - Mladost
Velež - Sarajevo
VItez - Široki Brijeg
Sloboda - Olimpik

Nedjelja, 15.30 h

Borac - Travnik
Željezničar - Slavija
Zvijezda - Čelik
Radnik - Zrinjski

TABELA: Široki Brijeg 38, Sarajevo 36, Zrinjski 35, Željezničar 34, Olimpik 31, Borac 31, Velež 24, Slavija 19, Travnik 18, Drina 18, Vitez 17, Sloboda 16, Čelik 15, Zvijezda Gradačac 13, Radnik 13, Mladost 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC