• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić za MONDO: Mile Kovačević bi da me uništi!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki stručnjak Vlado Jagodić trenutno je bez angažmana, a u pojedinim medijima pojavila se informacija da bi mogao sjesti na klupu zvorničke Drine. Ipak, to se neće desiti. Jagodić za MONDO otkriva i zašto.

Zvornička Drina domaćim porazom od Mladosti iz Velike Obarske došla je u neugodnu situaciju, pa je uprava kluba odlučila da smijeni trenera Dragana Mićića.

U pojedinim medijima pojavila se informacija da bi nekadašnji trener banjalučkog Borca Kozare iz Gradiške i zeničkog Čelika, te selektor U-21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić mogao preuzeti zvorničkog premijerligaša.

Kontaktirali smo Jagodića, koji je bio iznenađen takvim glasinama.

"Zaista ne znam kako bih to komentarisao. Niko me iz Drine nije zvao, niti je bilo ikakvih kontakata. Moja težnja je inostranstvo. Imam određene ponude i čekam da vidim da li će se nešto od toga realizovati tokom reprezentativne pauze", rekao je na početku razgovora za MONDO.

Banjalučki stručnjak naglasio je da trenutno ne postoji način da preuzme neku ekipu iz Republike Srpske. Razlog je…

"Vrijeme ide, a ja moram raditi. Ipak, tu je i ona moja odluka dok je Mile Kovačević na čelu Fudbalskog saveza Republike Srpske da u klubovima iz Srpske za mene nema mjesta jer čovjek želi da me uništi. To onda postaje kontraproduktivno ako bih negdje radio. Naravno, izuzetak je moj Borac, ali Borac ima dobro rješenje na klupi. Postoje određene varijante za klubove iz Federacije BiH, ali iskreno, želja mi je da odem negdje vani", istakao je Jagodić.

Dodao je da su ga i ranije kontaktirala dva, tri kluba iz FBiH, koje bi možda preuzeo.

"Imam iskustvo iz Zenice. Vidio sam šta znači nesređena situacija u klubu, pa na kraju budem ja žrtva. Zbog svega toga sam izuzetno oprezan. Bilo je kontakata, ali sam mislio da ću ostvariti inostrani angažman. Međutim, teško je trenerima iz BiH dobiti posao vani".

Iako je trenutno bez angažmana, Jagodić prati dešavanja u Premijer ligi BiH. Kako je istakao, razočaran je partijama Sarajeva, za koje je, kao i mnogi drugi bh. strčunjaci, smatrao da će se prošetati ligom.

"Sarajevo me je negativno iznenadilo. Mislio sam da će od prvog proljećnog kola biti dominantni. Očigledno je da su u krizi, ali ja ne bih ulazio u to. Po meni su oni i dalje prvi favoriti u prvenstvu. Ipak, moraju brzo riješiti svoje probleme ako žele da obraduju svoje navijače i dođu na vrh. Iznenađuje me da se ekipa još nije posložila onako kako treba", tvrdi Jagodić.

On smatra da je Sarajevo u svim segmentima prvo ime Premijer lige BiH, ali to treba dokazati i na terenu.

"Kapacitet koji ima Sarajevo, kako organizacioni, tako i finanijski, te igrački kadar izdvaja ih kao glavne favorite, ali ovo što su napravili u prva tri kola im je otežalo stvari. Široki Brijeg, kako kaže moj kolega Slaven Musa, ima Vagnera, instituciju, koji jednim potezom rješava utakmice. Malo je takvih igrača. Razlika je pet bodova, ali derbi se igra na 'Koševu' i Sarajevo pod hitno mora početi pobjeđivati u seriji. Vjerujem da će iskoriti ovu pauzu koja slijedi da isprave određene nedostatke. Međutim, ne treba otpisivati ni Zrinjski", naglasio je banjalučki stručnjak, te dodao da sve ekipe iz vrha, osim Sarajeva, imaju i rezervnu varijantu za izlazak u Evropu, kroz Kup BiH.

S druge strane, Jagodićev nekadašnji tim Borac ovog proljeća niže samo uspjehe. Dvije pobjede i remi u prvenstvu bez primljenog gola (Mladost 2:0, Sarajevo 0:0, Travnik 1:0), te eliminacija Sarajeva u četvrtfinalu Kupa BiH (2:1, 0:1) putokaz je kako ekipa iz grada na Vrbasu treba igrati do kraja sezone.

REPREZENTACIJA BIH

Vladu Jagodića raduje činjenica da je nekoliko igrača, koji su pod njegovom palicom nastupali u mladoj reprezentaciji BiH, sada dobilo poziv selektora Mehmeda Baždarevića u A tim. "Drago mi je što je na Mešinom spisku šest igrača iz bivšeg saziva mlade reprezentacije, što je dokaz da smo dobro radili, iako to mnogi žele osporiti. I moj prvi saradnik, uz Avdu Kalajdžića, Dragan Perić sada je u stručnom štabu 'A' reprezentacije. Izuzetno poštujem Baždarevića i biće to veliki izazov za njega. Nepopravljivi sam optimista i vjerujem da 'zmajevi' mogu mnogo. I redoslijed utakmica je dobar, tako da mislim da će se popraviti ta negativna priča oko reprezentacije koja se stvorila prethodnih mjeseci", poručio je Jagodić naglasivši da je izuzetno srećan zbog Milana Đurića, koji je nastupima u italijanskoj Seriji A za Ćezenu zaslužio poziv u reprezentaciju.

"Borac postiže rezultate iznad očekivanja. Ekipa je izuzetno podmlađena, ali dobro vođena. Drago mi je zbog mog prijatelja i kolege Vinka Marinovića. Sama činjenica koliko daju i koliko primaju golova govori kako Banjalučani igraju. Naravno, treba imati i određenu dozu sreće u takvoj igri. To je igra koju Borac preferira. Imaju nekoliko brzih igrača koji su pogodni za takav sistem igre, kvalitetne golmane i to daje rezultat", rekao je Jagodić i prisjetio se vremena kada je sa Banjalučanima superiorno stigao do titule šampiona BiH 2011. godine. Crveno-plavi su tada na 30 utakmica primili svega 15 golova.

Ukoliko nastavi sa ovakvim izdanjima, četa Vinka Marinovića može i do Evrope.

"Nažalost, i Borac ima svoje probleme, kao i već ranije spomenuti Čelik. Biće poražavajuće ukoliko i ovaj put na terenu izbore Evropu, a zbog nekih drugih stvari ne budu mogli nastupiti na međunarodnoj sceni. Borac je među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH i sa ovakvom igrom u dvije utakmice može biti ravnopravan protivnik i nositi se sa Zrinjskim i Širokim Brijegom, a pogotovo Olimpikom. Kroz prvenstvo, teško da će uspjeti izboriti mjesto koje vodi u Evropu", rekao je za kraj banjalučki stručnjak, koji je u nedjelju napunio 51 godinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC