• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uprava Partizana smenjuje Marka Nikolića?

Autor mondo.rs

U utorak bi trebalo da bude održan sastanak najužeg rukovodstva Partuzana. Navodno će se pričati i o poverenju treneru prvog tima Marku Nikoliću.

 Uprava Partizana smenjuje Marka Nikolića? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Od mogućih 15 bodova na startu prolećnog dela prvenstva, Partizan je osvojio samo devet. Tri remija i dve pobede - učinak je Marka Nikolića i njegovog tima.

Remi protiv Čukaričkog na Banovom brdu (2:2) u derbiju 20. kola Jelen Superlige Srbije, ne može se svrastati u kikseve crno-belih. Jer, Čukarički je po kvalitetu tima i prikazanih igara u vrhu srpskog fudbala. Štaviše, Partizan je dobro prošao na vrhu Banovog brda.

Partizan je na kraju jesenjeg dela sezone imao +6 u odnosu na Crvenu zvezdu, a raspored prvog dela prolećnog dela šampionata davao je crno-belima velike izglede da će kroz cilj proći prvi. Ali...

Prva dva kola nastavka takmičenja donela su šok i Partizanu i njegovim navijačima. Od mogućih šest bodova i to na stadionu u Humskoj, crno-beli su osvojili samo dva. A onaj prvi, protiv Voždovca, jedva.

Voždovac je dao Partizanu čak tri gola, a posle Partizana, u naredne četiri meča, "zmajevi" su postigli ukupno JEDAN gol, i to u porazu od Radničkog u Kragujevcu.

Partizan je, inače, ovog proleća, u pet mečeva, primio šest golova, a tokom cele jeseni samo 10.

Odbrana Partizana je i u meču protiv Čukaričkog pokazala sve slabosti. Sporost centralnih bekova, loše postavljanje, spoljni igrači bez agresivnosti i ideje šta raditi u napadu... Ni ostatak tima ništa nije bolji. Marko Nikolić jeste u ovom zimskom prelaznom roku ostao bez dvojice napadača koji su nosili tim (Danko Lazović i Petar Škuletić), ali je i on sam svojim postavkama igre debelo kumovao da crno-beli budu prilično neubedljivi.  Sam je Nikolić priznao da je odlaskom Lazovića izgubio ne samo napadača i strelca, već i "svoju desnu ruku", a to znači da je Lazović bio taj koji je na treninzima i na mečevima bio taj koji je vodio ekipu na terenu.

Nikolić je često ovog proleća, u najavama pred prvenstvene duele, govorio o tome kako igrači odlično rade na treninzima, kako je atmosfera nikad bolja, da igrači imaju i želje i samopouzdanje... Međutim, na terenu se, osim u pojedinim utakmicama ili delovima tih utakmica, to ne vidi.

Sve ovo primoralo je čelnike Partizana (koji imaju svoj udeo odgovornosti) da razgovaraju o treneru. Pojedini domaći mediji objavili su da su odmah posle meča na Banovom brdu otišli u jedan restoran gde je tema bio: trener prvog tima.

Navodno, naveli su ti isti mediji, Nikoliću se sprema raskid saradnje, a u redu za posao čekaju: Ivan Tomić, Ljubinko Drulović...

Da li je sve ovo tačno i da li će Nikolić nastaviti započeto znaćemo više u utorak za kada je predviđena sednica Sekretarijata kluba. Neizvesno je da li će uprava "saseći" odmah i iskoristiti reprezentativnu pauzu za prestrojavanje u hodu ili će Marku Nikoliću ponovo biti ukazano poverenje sa jasno zacrtanim zadatkom da se titula vrati u Humsku.

Nikolić je, podsetimo, zimus već bio smenjivan. Iako su se članovi nove uprave tada "pravili ludi" i sve demantovali, jedan od njih, a reč je o potpredsedniku Partizana Miloradu Vučeliću, nedeljama kasnije je priznao da jeste bilo govora o smenjivanju Nikolića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC