• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Nikolić smenjen, novi trener Milinković!

Autor mondo.rs

Uprava Partizana smenila je Marka NIkolića većinom glasova! Zoran Milinković je novi trener Partizana, saopštio Milorad Vučelić, jedan od potpredsednika kluba. Pročitajte i saopštenje iz kluba posle sednice UO.

 Marko Nikolić smenjen, novi trener Milinković! Izvor: MN PRESS

Marko Nikolić i Zoran Milinković
Izvor: MN PRESS
Dogodilo se!

Upravni odbor Partizana, većinom glasova, smenio je dosadašnjeg šefa stručnog štaba Marka Nikolića.

Tačnije, kako je novinarima preneo član uprave Milomir Gligorijević, Partizan je raskinuo ugovor sa Nikolićem.

"Bilo je teško, rasprava je trajala dva i po sata. Svi su iznosili mišljenja, ali smo na kraju morali da donesemo tešku, nepopularnu i neprijatnu odluku. Većinom glasova izglasano je nepoverenje treneru Marku Nikoliću. Upravni odbor je radio u punom sastavu, sa izostankom potpredsednika Ljubiše Tumbakovića, koji nam je pre početka sednice, izneo svoje mišljenje. Argumenti za smenu su izostanak takmičarskog rezultata i gubitak četiri od šest bodova sa kojima je Partizan započeo prolećni deo prvenstva. U odnosu na ono što nam je Nikolić predočio na početku priprema, taj plan je već nedostižan da se ostvari u prvih šest kola. Rastali smo se sportski i prijateljski i poželeli sreću u daljem rad", rekao je Gligorijević.

Taman što je Gligorijević završio izlaganje, saznalo se i ime novog trenera - reč je o dosadašnjem šefu stručnog štaba Voždovca, Zoranu Milinkoviću, koji je nekoliko puta do sada figurirao kao kandidat za trenera crno-belih.

Ovo je novinarima saopštio Milorad Vučelić, jedan od potpredsednika Partizana:

"Tačno je, smenili smo Marka Nikolića, a novi trener je Zoran Milinković. Dobro smo razmislili, razgovarali dugo o svemu i smatramo da je u ovom trenutku bila neophodna promena. Verujemo da Milinković moze da unapredi igru Partizana i odvede nas do titule", rekao je Vučelić.

Marko Nikolić je postavljen za trenera Partizana 16. decembra 2013. godine, umesto Vuka Rašovića.

Evo celog saopštenja FK Partizan:

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan održao je dana 25. marta 2015. godine sednicu na kojoj je razmatrao rezultate i igre Prvog tima u prolećnom delu takmičarske sezone 2014/15. U raspravi je iskazano nezadovoljstvo postignutim igrama i ostvarenim rezultatima i zaključeno je da su ugroženi takmičarski ciljevi kluba, pre svega osvajanje prvog mesta u prvenstvu Srbije. Izražen je stav da je promena na mestu trenera Prvog tima neophodna kako bi se ostvario napredak u igri i rezultatima bez koga nije moguće postizanje željenih rezultata i plasmana. Upravni odbor je odao priznanje Marku Nikoliću na radu i rezultatima i svemu što je učinio za klub u prethodnih 15 meseci uz konstataciju da se radi o jednom od najperspektivnijih srpskih trenera i da je njegov odlazak sa mesta trenera Prvog tima nužnost koju nameću takmičarske ambicije kluba. Upravni odbor je za novog trenera izabrao Zorana Milinkovića, bivšeg igrača kluba i renomiranog stručnjaka, i iskazao mu jednodušnu podršku i poverenje. Uvereni smo da će Zoran Milinković uz pomoć i saradnju igrača, članova stručnog štaba, uprave i navijače uspešno odgovoriti obavezama i ciljevima kluba".


Nikolićevo smenjivanje usledilo je nakon što se prednost od šest bodova, koliko je Partizan imao na kraju jesenjeg dela prvenstva nad Crvenom zvezdom, posle pet kola nastavka šampionata "istopila" na samo dva.

U nedelju uveče, u odsustvu potpredsednika zaduženog za sportska pitanja Ljubiše Tumbakovića, koji je boravio u inostranstvu, najuže rukovodstvo Partizana na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem, generalnim direktorom Milošem Vazurom i članovima Uprave Miloradom Vučelićem i Vojislavom Nedićem, praktično gledajući utakmicu Budućnost - Partizan, donelo je odluku da Nikolić bude smenjen, a da na njegovo mesto dođe trener Voždovca Zoran Milinković.

Međutim, kao i u decembru kada su sada već bivši sportski direktor Dragan Ćirić i potpredsednik Tumbaković imali ideju da Nikolića smene i zamene Ivanom Tomićem, pojavio se otpor navijača koji su i dalje čvrsto uvereni da je aktuelni trener - najbolji trener za Partizan u ovom trenutku.

Tumbaković, koji se u međuvremenu vratio iz inostranstva, poručio je da će otići iz kluba ako Nikolić bude smenjen, iako je krajem decembra zagovarao takav scenario.

Isto to danas je nagovestio i član uprave, poznati glumac, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić, koji je, zajedno sa Tumbakovićem, bio i protiv prodaje napadača Petra Škuletića ove zime.

Navijači Partizana smatraju da je za trenera trebalo angažovati neko ko bi bio rado prihvaćen, a taj neko prepoznat je u liku bivšeg trenera i selektora, Miroslava Đukića, koji je nedavno dobio otkaz u Kordobi.

Ali, prema pisanju pojedinih medija, Đukić se uveliko u telefonskom razgovoru zahvalio na pozivu i saopštio da nema nameru da se vraća u srpski fudbal.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC