• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Karadžiću, Ćurkoviću, odlazite"

Autor mondo.rs

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta pozvao je predsednika i potpredsednika FSS da podnesu ostavke zbog podrške Davoru Šukeru za izbor u Izvršni komitet UEFA.

 "Karadžiću, Ćurkoviću, odlazite" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Davor Šuker ispunio je svoj cilj - postao je deo upravljačkog tela UEFA, ali dobrim delom zahvaljujući podršci koju mu je dao Fudbalski savez Srbije. To smatra Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica i ističe da Tomislav Karadžić i Ivan Ćurković, predsednik i potpredsednik FSS, nakon toga moraju da podnesu ostavke na svoje funkcije.

Iako je FSS, nakon višednevne polemike u javnosti zbog Šukerovih fotografija na grobu Ante Pavelića u Madridu, izjava o Kosovu i zaštite Josipa Šimunića posle ustaškog pozdrava "Za dom spremni", povukao javnu podršku i saopštio da će njihov stav ostati tajna, Linta smatra da su na taj način ostali pri prvobitnom stavu.

"Pored toga Karadžić i Ćurković nisu upoznali predsednika UEFA Mišela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza članica UEFA sa činjenicom da Šuker svojim izjavama i postupcima zagovara rasizam i širi mržnju prema Srbima, Jevrejima i Romima. Verujem da velika većina nacionalnih saveza ne bi podržala izbor Šukera da su bili upoznati sa svim detaljima iz njegove biografije", poručio je Linta.

On je postavio pitanje da li bi čelnici Fudbalskog saveza neke druge evropske države ostali na funciji da je njihov savez podržao kandidata koji je pristalica Adolfa Hitlera i drugih nacističkih vođa.

"Odgovor je veoma jasan. Istog trenutka bi bili prinuđeni da podnesu ostavke", istakao je Linta.

Šuker je na kongresu UEFA u Beču u ponedeljak postao prvi Hrvat koji je izabran u Izvršni komitet. Dobio je 34 glasa, a za izbor mu je bila potrebna podrška 28 Saveza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC