• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobar za Real, ali ne i za Škote

Autor mondo.rs

Mladi fudbaler Real Madrida, Džek Harper, nije pozvan u nacionalnu selekciju igrača do 19 godina, što ga je prilično iznenadilo. Španci već reagovali da ga "ukradu".

Zamislite da Srbija ima 19-godišnjeg fudbalera pod petogodišnjim ugovorom sa Real Madridom, a da on ne igra za nacionalni tim u svom uzrastu. Prštalo bi od kritika na sve strane.

Upravo to dešava se u Škotskoj, pošto selektor U-19 reprezentacije. Riki Sbreiža, nije pozvao napadača "kraljevskog kluba", Džeka Harpera, na završni turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Omladinska reprezentacija Škotske igraće u Grupi 6 sa Austrijom (domaćinom turnira), Hrvatskom i Italijom. U isto vreme u Holandiji (26-31. marta), Srbija će se takmičiti sa domaćinom, Norveškom i Švajcarskom. Samo pobednici sedam grupa plasiraće se na završno takmičenje u Grčkoj (domaćin je automatski izborio pravo učešća).

Svoju odluku, selektor je objasnio sledećim rečima:

"Nažalost, ne vidim mnogo od njega u akcijama. Prošli put kada je bio sa nama, bio je dobar, ali sam očekivao veći uticaj. U Realu Džek može da igra bez mnogo odgovornosti. Može slobodno da se kreće po terenu, ali nama je potrebna disciplina. On je veoma talentovan momak, ali ostali saigrači ne mogu da obavljaju i njegove obaveze. Samo ponekad dozvoljen nam je luksuz da i on bude u timu. Sada su nam potrebni visoki igrači i to je isto jedan od razloga zašto ga nema na spisku", izjavio je Sbreiža.

Nepozivanje napadača Real Madrida, rođenog u Malagi, odmah je upalilo lampice u FS Španije.

"Samo dan nakon objavljivanja spiska, pozvali su nas iz FS Španije i pitali šta se događa, koji je Džekov status... On, međutim, želi da igra za Škotsku. Njegova majka i ja smo Škoti, kao i ostatak porodice, ali ako se nešto ne bude promenilo dok napuni 21 godinu, onda ćemo morati da donesemo odluku. Nadam se da do toga neće dođi", rekao je otac mladog fudbalera, Džon Harper.

On je, takođe, odgovorio selektoru. Umereno i bez "teških" reči.

"Zaista nemam želju da se verbalno prepucavam sa selektorom. Verovatno bi voleo da može da povuče to što je rekao, pošto ja ne mislim da je Džek lenj igrač. On nije igrač koji će uklizavati na svakom delu terena. Njegova igra više se bazira na kretnjama i dodavanjima. Najbolje je pustiti ga da priča na terenu, umesto da se priča širi po medijima".

Riki Sbreiža je pre rada u mlađim selekcijama reprezentacije Škotske bio trener Sanderlenda (u sezoni 2008/09, kada je klub završio kao 16. na tabeli sa dva boda iznad zone ispadanja).

Pogledajte sjajnu asistenciju Džeka Harpera u jednom od mečeva za mladi tim Real Madrida.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC