• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajrović pogodio remi u Beču

Autor mondo.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu "Ernst Hapel" u Beču remizirala protiv Austrije 1:1. Austrijanci poveli golom Marka Janka u 35. minutu, a nakon samo tri minuta u nastavku Izet Hajrović izjednačio na 1:1.

Prvi put od 10. avgusta 2011. godine, reprezentacija BiH remizirala je u prijateljskom meču.

Posljednji put "zmajevi" su meč bez pobjednika, ali i bez golova, odigrali protiv Grčke, a sada su, nakon četiri i po godine, odigrali meč u kojem se nisu radovali, ali ni tugovali.

AUSTRIJA - BIH 1:1 (1:0)

AUSTRIJA: Ožčan, Klajn, Sutner, Dragović, Alaba (od 46' Ilsanker), Vimer, Junuzović (od 79' Hinterzer), Baumgartlinger (od 61' Predl), Janko (od 46' Đuričin), Arnautović (od 61' Harnik), Sabicer (od 89' Vajmar). Selektor: Marsel Koler.


BiH: Begović, Spahić (od 46' Šunjić), Vršajević (od 69' Ibišević), Mujdža, Zukanović, Bičakčić, Medunjanin (od 55' Štilić), Hadžić (od 79' Prcić), Pjanić (od 46' Bešić), Hajrović (od 82' Sušić), Džeko. Selektor: Mehmed Baždarević.

Sve bitno u dvoboju sa Austrijancima desilo se u razmaku od petnaestak minuta.

Prvi su do gola stigli fudbaleri domaće selekcije. U 35. minutu Zlatko Junuzović pronašao je Marka Janka, koji lijepim udarcem sa donosi prednost svojoj reprezentaciji.

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minutu, danas odlični Izet Hajrović postavio je konačnih 1:1, iskoristivši odličnu asistenciju Muhameda Bešića.

Imao je Hajrović i sreće, s obzirom da je na putu ka golu lopta dodirnula Markusa Sutnera i prevarila golmana Ramazana Ožčana, koji je do tog trenutka bio nezaposlen.

Inače, do vodećeg gola Austrijanci su imali terensku inicijativu, ali bez ozbiljne prilike pred golom "ministra odbrane" Asmira Begovića.

Izmjene koje je Mehmed Bažadrević napravio na pauzi urodile su plodom, pa su poslije izjednačenja "zmajevi" imali još nekoliko prilika da možda dođu i do pobjede, ali je izostala realizacija.

Meša je u ovom prijateljskom meču pružio šansu sedamnaestorici igrača, a u odnosu na pobjedu u kvalifikacijama protiv Andore (3:0), od prvog minuta igralo je pet fudbalera koji nisu započeli meč u Andora la Veli.

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, po gol na obje strane i remi na kraju najpravedniji je ishod meča, u kojem su u nekoliko trenutaka sijevale varnice na terenu, ali bez ozbiljnijih incidenata.

Kao što se i očekivalo, na stadionu "Ernst Hapel" u Beču bio je prisutan veliki broj navijača BiH, po nezvaničnim procjenama preko 15.000.

TOK UTAKMICE:

- kraj -

82 - Minute dobija i Tino Sven Sušić, koji je zamijenio strijelca jedinog gola za BiH, odličnog Hajrovića.

80 - Hajrović je sada bio sebičan. Imao je nekoliko igrača u srcu šesnaesterca Austrije, ali se odlučio za šut iz veoma teške poziciji, iskosa skoro iz mrtvog ugla. Lopta je pogodila samo spoljni dio mreže.

79 - Sanjin Prcić ulazi u igru umjesto Anela Hadžića.

75 - Ulazimo u posljednjih 15 minuta meča. Nakon furioznog starta drugog poluvremena "zmajeva", period mirnije igre.

69 - Pojačava napad Baždarević. Vedan Ibišević mijenja Avdiju Vršajevića.

67 - Šansa za šansom za goste. Zukanović je sada pronašao Džeku, koji je za malo bio neprecizan. Lopta je završila tik pored desne stative austrijskog gola.

66 - Nova prilika BiH. Džeko je proigrao Hajrovića, koji je još jednom pokušao iz daljine, ali je lopta išla po sredini gola pa nije bilo problema za Ožčana.

64 - Gužva na terenu nakon žutog kartona Bešića. Edin Džeko nasrnuo je na Aleksandra Dragovića, nakon čega je i "dijamant" zaradio opomenu.

55 - Semir Štilić vratio se u bh. tim. Sada je na terenu zamijenio Harisa Medunjanina.

48 - GOOOOL! Sjajan pas Bešića za Izeta Hajrovića, koji odlično pogađa za 1:1 sa ruba šesnaesterca malo iskosa sa lijeve strane. Lopta je na putu ga golu zakačila Markusa Sutnera i malo promijenila putanju.

...
Izvor: YouTube

46 - Počelo je drugo poluvrijeme. Dvije izmjene napravio je Baždarević. Muhamed Bešić i Toni Šunjić su na terenu umjesto Miralema Pjanića i Emira Spahića. Dva nova igrača i kod Austrijanaca. David Alaba i strijelac jedinog gola Mark Janko ustupili su mjesto Marko Đuričinu i Štefanu Ilsankeru.

- kraj prvog poluvremena -

Loše, baš loše izdanje "zmajeva" u prvih 45 minuta. Golman Austrije besposlen, vezni red domaćih dominira. Moraće selektor Baždarević da mijenja u nastavku, iako je riječ o prijateljskom meču.

40 - Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Spahić, a samo minut kasnije na drugoj strani "požutio" je i Marsel Sabicer.

35 - GOOOOL! Austrijanci vode 1:0. Jeftin gol primila je selekcija BiH. Zlatko Junuzović uposlio je Marka Janka, koji sa petnaestak metara postiže svoj 20. gol u dresu Austrije.

...
Izvor: YouTube

27 - Poprilično dosadan meč u Beču. Austrijanci drže loptu (posjed 76:24), ali ne mogu ništa konkretno da urade pred Begovićevim golom.

19 - Pokušao je Ervin Zukanović sa lijeve strane da ubaci loptu, ali je Miralem Pjanić slabo šutirao glavom.

17 - Emir Spahić faulirao je Davida Alabu na 25 metara od gola Asmira Begovića, ali odličan šut Zlatka Junuzovića iz slobodnog udarca brani golman "zmajeva". Prva ozbiljnija prilika na utakmici.

10 - Deset minuta igre na stadionu "Ernst Hapel". Nema većih uzbuđenja.

6 - Dobar pokušaj Izeta Hajrovića sa dvadesetak metara, ali direktno u austrijskog čuvara mreže Ramazana Ožčana.

1 - Počela je utakmica, BiH sa pet izmjena u odnosu na kvalifikacioni meč sa Andorom. U timu nema Ibiševića, Bešića, Lulića, Višće i Vranješa. Umjesto njih na terenu su Bičakčić, Medunjanin, Hajrović, Vršajević i Hadžić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC