• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović očekuje pobjedu na debiju u Zrinjskom

Autor mondo.ba

Jedan od derbija 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u subotu u Mostaru, gdje šampionu Zrinjskom na noge dolaze najtrofejniji tim u državi sarajevski Željezničar (16.30 h).

 Marinović očekuje pobjedu na debiju u Zrinjskom Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novi trener "plemića" Vinko Marinović, koji je nedavno stigao s klupe banjalučkog Borca, najavio je da će njegovi izabranici ići na osvajanje tri boda uprkos velikom respektu prema plavima sa "Grbavice".

"Željezničar je izuzetno kvalitetna ekipa, pogotovo su to pokazali u drugom dijelu sezone. Osvojili su sedam bodova iz prva tri proljećna kola i nalaze se na drugom mjestu na tabeli. Što se nas tiče, i mi želimo da se probijemo ka samom vrhu i želimo pobjedu na ovoj utakmici. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti sva tri boda", izjavio je Marinović.

Što se tiče same ekipe, šef struke mostarskog kluba nema kadrovskih problema.

"Svi su zdravi i nadam se da ćemo uspjeti da sklopimo tim koji će savladati goste iz Sarajeva", dodao je trener Zrinjskog.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov kolega sa klupe Želje Milomir Odović očekuje neizvjesnu utakmicu u kojoj se nada povoljnom rezultatu, ali nije precizirao da li bi bio zadovoljan jednim bodom iz Mostara.

"Biće ovo još jedna veoma zahtjevna utakmica. Igramo protiv zvaničnog prvaka BiH, koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Znamo da ćemo biti gosti timu, koji je doživio promjenu na klupi i da će igrači Zrinjskog biti silno motivisani. Moraćemo da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu da bi stigli eventualno do povoljnog rezultata na stadionu 'Pod Bijelim brijegom'", rekao je kormilar sarajevskog kluba.

PAROVI 19. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Petak (16 časova):

Čelik - Borac

Subota (16:30):

Radnik - Drina

Zrinjski - Željezničar

Slavija - Vitez

Široki Brijeg - Sloboda

Olimpik - Zvijezda Gradačac

Travnik - Velež

Sarajevo - Mladost

TABELA: Široki Brijeg 41, Željezničar 37, Sarajevo 36, Zrinjski 36, Borac 34, Olimpik 33, Velež 27, Sloboda 19, Slavija 19, Čelik 18, Drina 18, Travnik 18, Vitez 17, Radnik 13, Zvijezda Gradačac 13, Mladost 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC