• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Moglo i bolje. Odović zadovoljan

Autor mondo.ba

Treneri Zrinjskog i Željezničara prokomentarisali današnji derbi.

 Marinović: Moglo i bolje. Odović zadovoljan Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zrinjski i Željezničar odigrali su bez pobjednika 1:1 u derbiju 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U dueli bivših trenera banjalučkog Borca, nije bilo pobjednika, a Marinović je tako na klupi novog tima debitovao remijem.

Mi smo u ovoj utakmici silno željeli ta tri boda, ali iz faktički iz jednog jedinog šuta u prvom poluvremenu dobili smo gol i onda je Željezničar imao psihološku stabilnost. Ali i nakon toga, mi smo napravili nekoliko poluprilika. U drugom poluvremenu krenuli smo još ofanzivnije da dođemo do izjednačenja. Kad igrate tako i stojite na centru onda je teško pokriti i sve u odbrani. Imao je Željo šansu da dođe i do drugog gola, ali nije je iskoristio. Poslije toga smo mi izjednačili, a onda imali i još dvije-tri prilike, ali je ostalo nerješeno. Očekivali smo tri boda, ali moram da kažem da se Željo borio i na kraju su ispjeli izboriti ovaj bod”, rekao Marinović.

ODOVIĆ ZADOVOLJAN

“Znali smo da su kvalitetna ekipa, vratili su onaj način igranja i zaista je nama bilo teže nego što smo očeikvali. Očekivao sam nešto lošiji protok lopte međutim, bilo je odlično. Mi nismo bili na potrebnom nivou, međutim pozitivna atmosfera i kontinuitet rezultata došli su do izaražaja. Utakmicu smo u jednom trenutku mogli i riješiti, ali neke stvari siguno možemo i moramo bolje. U cjelini sam zadovoljan. Zadovoljan sam sa dva boda sa dva gostovanja u Hercegovini. Mi u ovom trenutku nemamo toliku širinu u igračkom kadru, a i ja sam ipak tek nedavno došao. Sigurno ćemo u narednom periodu morati dovesti neke igrače da bi mogli prezentirati ono na čemu ja insistiram. Ipak, u prve četiri utakmice igrali smo sa tri ekipe iz vrha i osvojili 5 bodova, zaista mogu biti zadovoljan”, zaključio je trener Željezničara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC