• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac će u stečaj, pa u fuziju sa Krupom?

Autor mondo.ba

Čelnici FK Borca planiraju da pokrenu stečaj i tako se riješe višemilionskih dugova. Klub bi se fuzionisao sa FK Krupa, a novi FK Borac - BL poslije stečaja igrao u Prvoj ligi RS.

 Borac će u stečaj, pa u fuziju sa Krupom? Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Čelnici Fudbalskog kluba Borac napravili su plan reorganizacije i oporava kluba koji predviđa pokretanje stečajnog postupka kako bi ovaj kolektiv mogao normalno da funkcioniše i posluje, odnosno da rješava trenutne probleme blokiranih računa i dugovanja.

Ciljevi plana su da se stvori finansijski zdrava organizacija s težnjom profesionalnog i modernog sportskog kolektiva, piše "Euroblic".

Povezivanje radnog staža i isplata ličnih dohodaka zaposlenih u Borcu i dugovanja prema povjeriocima riješila bi se kroz stečajni postupak. Planom je predviđeno da u prvoj godini poslije stečajnog postupka Borac igra Prvu ligu RS, a da nakon toga izbori plasmana u Premijer ligu BiH, te da u periodu od četiri godine poslije reorganziacije izbori plasman u evrotakmičenje.

Prva faza u ostvarenju plana, kako navodi «Euroblic» je da klbu u skladu sa zakonom donese odluku o pokretanju stečajnog postupka kod Privrednog suda u Banjaluci, a potom bi se formirala petočlana komisija za srpovođenje stečajnog postupka u kojoj bi dva člana bili predstavnici navijača.

U isto vrijeme FK Krupa iz Krupe na Vrbasu, koji trenutno igra u Prvoj ligi RS, bi podnio zahtjev Osnovnom sudu u Banjaluci za promjenu imena u Fudbalski klub Borac – BL. U realizaciji ove dvije faze Grad Banjaluka bi trebao da prenese prava korištenja Gradskog stadiona na novoimenovani klub Borac – BL, a igrači sadašnjeg Borca bili bi preregistrovani u novi klub.

Grad bi plaćao struju, vodu, gradio teren...

Planom su predviđene i obaveze Grada Banjaluka koji bi trebao da donese odluku da se struja na Gradskom stadionu vodi kao rasvjeta i da se plaća iz budžeta Grada. Na isti način bi se regulisao i utrošak vode kao komunalna potrošnje na ime gradskih fontana. Grad Banjaluka bi trebalo da izvrši i neophodne radnje za realizaciju pomoćnih terena. gradska uprava bi, prema planu reorganizacije FK Borac, dala i prijedlog za imenovanje predsjednika novog kluba - FK Borac-BL.

Zaposleni u sadašnjem Borcu imali bi mogućnost da se zaposle u FK Borac – BL u najdužem periodu od jedne godine ili da obavljaju poslove po ugovoru o djelu, a na ovaj način bi se izbjegle velike finansijske obaveze FK Borca – BL, piše "Euroblic".

"Najvažnije je u svemu tome da se nakon sprovedenog stečajnog postupka klub rješava svih dugova i kreće sa radom bez ikakvih potraživanja. Prema fudbalskim pravilima, on treba da se takmiči u najnižem rangu, a to je četvrta liga RS. Da bi se izbjeglo igranje u tom rangu, klub izvršava fuziju sa novoimenovanim FK Borac – BL i igra u Prvoj ligi RS", rekao je idejni tvorac plana Dragomir Ilić (direktor FK Krupa op.a.)

Na taj način, navodi "Euroblic", klub bi nastavio kontinuitet postojanja sa pravnim nasljedstvom u obliku u kojem je bio i prije pokretanja stečajnog postupka.

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boris

Sve mi je jasno .. I podržavam ... Treba ga u stečaj gurnut... Pa nije niko lud Glišiću i sličnim prevarantima davat milione .. Ali šta koji moj FK Krupa ima sa tim ???? A da ova je vlasnik Krupe pa će se upisati .. da da ... O oštapleri ..

ko zna zna

Svaka cast, konacno i ovo neko javno da napise i objavi. A ako je objavljeno znaci da je vec pri kraju ovaj pakleni plan velikih umova. Steta, ali ljudi treba da znaju da Borac vec godinama postoji samo na papiru, a ovaj plan je vec odavno osmisljen i jako aktivan. Eeeee eeee eeeeee pa dokle vise...

Макса

Ово је отворени криминал на дјелу! Одласком у стечај, повјериоци никада неће бити намирени јер ФК Борац нема стечајну масу! Да ствар буде још и гора, помиње се директан правни субјект, ФК Крупа, преко кога ће се ова превара и извести. Овај град је огрезао у криминалу.

Dragan

Pogodovanje lokalnoj 'eliti'...bezdušnim seljacima.

Stečaj

Stečaj = gašenje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC