• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajer raskinuo ugovor sa Spahićem

Autor mondo.ba

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Emir Spahić ostao je bez kluba nakon što je Bajer Leverkuzen raskinuo ugovor s njim zbog incidenata porlije kup utakmice sa Bajernom iz Minhena.

Spahić se poslije te utakmice potukao sa obezbjeđenjem, a „farmaceuti“ su u u nedjelju saopštili da je ugovor koji je trajao do ljeta 2016. godine raskinut.

"Emir Spahić je izvrstan fudbaler koji je sjajno služio Bajeru, međutim, poslije posljednjeg incidenta u srijedu nismo imali izbora", rekao je izvršni direktor Bajera Mihael Šade.

Klub je odmah poslije incidenta saopštio da podržava sve napore da se završi istraga, ali je jednostavno morao donijeti ovakvu odluku.

"Nakon video snimka ostali smo šokirani i veoma uznemireni, nismo mogli čekati ishod istrage i eventualno krivične istrage. Sastali smo se sa Emrom i pronašli sporazumno rješenje. Emir žali zbog svoje reakcije i onog šta je učinio. Želimo mu mnogo sreće i sve najbolje u budućnosti", ssopštio je klub iz Leverkuzena.

Spahić je preuzeo odgovornost i složio se sa raskidom ugovora bez daljih zahtjeva.

"Žalim zbog svog ponašanja i izvinjavam se žrtvama i njihovim porodicama. Znam da sam ovime klubu uzrokovao velike probleme. Moj trener Rodžer Šmit, menadžer Jonas Boldt, sportski direktor Rudi Feler i direktor Mihale Šade uvijek su mi pružali podršku. Bila mi je čast biti dio ovog sjajnog tima. Svojim prijateljima, ekipi, cijelom klubu i navijačima želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Spahić, prenio je zvanični sajt kluba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC