• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka se ''DA'' Skupštine FS BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Vjerujem da će na Skupštini FS BiH sutra biti usvojen prijedlog na osnovu kojeg će liga biti skraćena na 12 klubova i to odmah od sezone 2016/17", istakao je Darko Ljubojević, potpredsjednik FS BiH.

Redovna sjednica Generalne skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) biće održana u četvrtak, 16. aprila, sa početkom u 12 sati u hotelu "Holiday" u Sarajevu, na kojoj će glavna tačka dnevnog reda prijedlog odluke o promjeni broja klubova u Premijer ligi BiH sa 16 na 12.

S obzirom da su prijedlog jednoglasno podržali Izvršni odbor FS BiH, ali i entitetski Fudbalski savez Federacije BiH, te u konačnici i Fudbalski savez Republike Srpske, očekuje se da će sutra biti izglasana reorganizacija takmičenja u Premijer ligi na osnovu koje bi šampionat od sezone 2016/17 trebalo da broji 12 klubova.

"Drago mi je da je prijedlog tročlane komisije o reformi u Premijer ligi podržan od svih fudbalskih struktura u cijeloj našoj državi. Bez potpune saglasnosti svih ne bi bilo moguće provesti reforme koje će, usvojili ih sutra Skupština FS BiH, sigurno doprinijeti prosperitetu Premijer lige BiH, poboljšanju kvaliteta igre i povećanju gledanosti našeg prvenstva", rekao je Darko Ljubojević, potpredsjednik FS BiH i predsjedavajući tročlane komisije koju su još sačinjavali članovi Izvršnog odbora Nurdin Peštalić i Josip Bevanda.   

Ne bude li nepredviđenog preokreta, delegati u Skupštini FS BiH sutra bi trebali izglasati Premijer ligu od 12 klubova i to od sezone 2016/17.

"Vjerujem da će biti usvojen prijedlog na osnovu kojeg će liga biti skraćena na 12 klubova i to odmah od sezone 2016/17. To znači da će u narednoj sezoni iz Premijer lige BiH ispasti šest klubova, a u društvo najboljih ući, kao i do sada, po jedan iz entitetskih prvenstva RS i FBiH", istakao je Ljubojević.

Osim o reformi u Premijer ligi BiH, 60 delegata u Skupštini FS BiH odlučivaće i o izvještaju o radu, finansijskom i revizorskom izvještaju FS BiH u prošloj godini, ali i donijeti plan rada i finansijski plan za 2015.

Razmatra će se i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta FS BiH, te verifikaciji odluke Izvršnog odbora FS BiH o razrješenju dužnosti suspendovanog člana IO FS BiH Amera Halepa.

Anketa

Može li Premijer liga sa 12 klubova donijeti kvalitet?

  • Da, naravno. Liga će biti kvalitetnija.

    77.21% (166)

  • Ne, ništa se neće promijeniti.

    22.79% (49)

Može li Premijer liga sa 12 klubova donijeti kvalitet?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC