• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

P-O-R-T-O

Autor mondo.rs

Bajern rastavio Porto na pet delova za samo 41 minut igre! Barsa neumoljiva protiv Pari Sen Žermena.

Bajern Minhen i Barselona u velikom stilu plasirali su se u polufinale Lige šampiona!

Već posle prvih poluvremena revanš mečeva sa Portom i Pari Sen Žermenom bilo je jasno ko nastavlja takmičenje.

Bavarci su za samo 41 minut stigli do 5:0 protiv Porta, čime su nadoknadili zaostatak iz prvog meča u gostima (1:3), dok je Barselona posle 34 minuta na Nou Kampu vodila 2:0, odnosno ukupno 5:1.

U Minhenu je na kraju bilo 6:1, a u Barseloni je ostalo 2:0, golovima Nejmara.

Eins, Zwei, Drei, Vier, Fünf
brojali su navijači Bajerna u 14, 21, 27, 36. i 41. minutu, posle pogodaka Alkantare, Boatenga, Levandovskog, Milera i opet Levandovskog. Po povratku sa odmora Džekson Martinez je uspeo da postigne utešni gol za Portugalce (u 73. minutu), ali je Ćabi Alonso u 88. na najbolji način stavio tačku na sjajnu partiju svog tima - golom iz "slobodnjaka". Pobeda je mogla da bue i ubedljivija, međutim, Levandovskom se i pored nekoliko odličnih prilika "nije dalo" da upiše het-trik u ovom meču.

Ko će se pridružiti Barseloni i Bajernu u polufinalu, saznaćemo u sredu uveče, posle revanš mečeva Real Madrid - Atletiko Madrid (0:0) i Monako - Juventus (0:1).

Bavarci su od prvog sudijskog zvižduka demonstrirali silu i pokazali da su opravdano bili favorit u revanšu, uprkos porazu u Portu. Timu Pepa Gvardiole nije smetalo čak ni to što je bio desetkovan povredama.

Još jednom je šampion nemačke potvrdio klasu, kao i u prethodnoj rundi takmičenja, kada je posle 0:0 u Ukrajini, "demolirao" Šahtjor na svom stadionu - 7:0. Potvrdili su Bavarci i da im "leže" portugalski timovi, pošto su i protiv Sporting Lisabona, u sezoni 2008/2009. bili raspucani - 5:0 i 7:1.

Ovom pobedom Bajern je upisao četvrto uzastopno finale Lige šampiona, a peto u poslednjih šest sezona. Crveno-plavi su, takođe, postali prvi tim u istoriji elitnog takmičenja koji je rivalu u nokaut fazi dao pet golova za poluvreme.

Što se tiče Porta, plavo-beli su već u 36. minutu primili onoliko golova koliko u prethodnih sedam utakmica Lige šampiona ove sezone.

BAJERN MINHEN: Nojer - Rafinja (72. Rode), Boateng, Badštuber, Bernat - Alonso, Lam, Alkantara (90. Dante) - Gece (86. Vizer), Miler, Levandovski. 

PORTO: Fabijano - Rejes (33. Rikardo Pereira), Majkon, Markano, Martins Indi - Kazemiro, Oliver Tores, Erera - Braimi (67. Evandro), Kvarežma (46. Neves), Martinez.

Utakmicu u Minhenu sudio je Martin Etkinson iz Engleske.

U prvom duelu Barselone i Pari Sen Žermena glavnu ulogu imao je Luis Suarez, a ovaj put je u centru pažnje bio Nejmar. Sjajni Brazilac je sa dva lepa gola za nešto više od pola sata rešio svaku dilemu.

Gostima nije pomogao ni povratak Zlatana Ibrahimovića u tim, koji je prvi duel propustio zbog crvenog kartona protiv Čelsija.

Barselona je posle 3:1 u Parizu rutinski došla do 2:0 na Nou Kampu i povratka u polufinale Lige šampiona, u kojem prošle sezone nije igrala zbog poraza od Atletiko Madrida u četvrtfinalu. Katalonci su prethodno šest puta uzastopno bili među četiri najbolja evropska tima.

BARSELONA:
Ter Štegen – Alveš, Pike, Maskerano, Alba – Buksets (55. Roberto), Inijesta (46. Ćavi), Rakitić – Mesi, Suarez (75. Pedro), Nejmar.

PSŽ: Sirigu – Van der Vil, Markinjos, David Luiz, Maksvel – Verati, Kabaj (66. Lukaš), Matuidi (80. Rabio) – Pastore, Kavani (80. Laveci), Ibrahimović. 

Utakmicu u Barseloni sudio je Sven Moen iz Norveške.

TOK UTAKMICA(Barselona - PSŽ 2:0, Bajern - Porto 6:1):

Kraj! Sve je bilo jasno još posle prvih 45 minuta...

- GOOOL, Ćabi Alonso u velikom stilu stavlja tačku na meč. Golom iz slobodnog udarca sa 22 metra, u 88. minutu.

- GOOOL, Porto postiže počasni pogodak u Minhenu i barem donekle spasava čast. Strelac je Džekson Martinez u 73. minutu, udarcem sa ivice kaznenog prostora.

- Barselona je prepustila igru gostima iz Pariza, ali teško da PSŽ može nešto više u ovom meču.

- Bez obzira na nedostatak velikog broja povređenih igrača, Gvardila nema nameru da odmori one koji su fantastično izneli prvo poluvreme i neke od prethodnih utakmica. U toku je 70. minut, a trener Bajerna još nije napravio izmenu. Gosti su izvršili sve tri.

- Barselona uspešno čuva loptu i kontroliše dešavanja na terenu i u drugom poluvremenu, mada je Verati posle dobrog dodavanja Ibrahimovića imao priliku da smanji razliku u 59. minutu. Italijan je, međutim, bio neprecizan.

- Umalo šesti gol Bajerna, a treći Levandovskog, ali je Markano uspeo da požrtvovanim uklizavanjem blokira šut poljskog napadača u 54. minutu.

- Barselona je u drugi deo utakmice ušla potpuno opušteno i rasterećeno, što omogućava ekipi Luisa Enrikea da se poigrava sa rivalom. Nejmar demonstrira driblinge...

- U Minhenu nas izgleda čeka još golova. Gece je u 48. minutu lepo uhvatio volej, ali je šutirao malo iznad prečke... Bavarci očigledno nemaju nameru da stanu.

- Počela su druga poluvremena. U Barseloni je Ćavi zamenio Inijestu, a u timu Porta će umesto Kvarežme igrati Neves.

Poluvreme. Jasno je koja dva tima će postati prvi polufinalisti Lige šampiona ove sezone. Samo još da vidimo koji će biti konačni rezultati.

- GOOOL, Bajern stiže i do petog pogotka! U 42. minutu po drugi put u meču u strelce se upisao Robert Levandovski. Opet mu je asistirao Tomas Miler, ali je sada Poljak šutirao nogom.

- GOOOL, Bavarska mašinerija je neumoljiva! Bajern vodi 4:0 protiv Porta, a tek je 36. minut. Ovaj put gol NIJE postignut glavom. Strelac je bio Tomas Miler, posle čijeg je šuta sa distance lopta pogodila jednog od defanzivaca gostiju i prevarila golmana Fabijana.

- GOOOL, Barselona uvećava prednost protiv Pari Sen Žermena. Od 34. minuta rezultat je 2:0, ponovo golom Nejmara, ali ovaj put glavom, na asistenciju Danija Alveša koji je veoma raspoložen za igru.


 - Barselona napada i napada, ali Sirigu za sada čuva svoj tim još jednog primljenog gola. U toku je 29. minut.

- GOOOL, Bajern Minhen opravdava ulogu favorita, iako je Porto taj koji je imao dva gola prednosti posle prvog meča. Ovaj put strelac je Robert Levandovski, u 27. minutu na centaršut Tomasa Milera. Opet glavom!

- GOOOL, Bajern je došao do rezultata koji ga vodi u polufinale za samo 22 minuta! Na 2:0 povisio je Žerom Boateng, takođe udarcem glavom, ali ovaj put na centaršut iz kornera i asistencije, isto glavom, Holgera Badštubera.

- GOOOL, Bajern je poveo 1:0 protiv Porta u 14. minutu preko Tijaga Alkantare. Bernat je odlično centrirao, a Alkantara glavom matirao Fabijana za veliko uzbuđenje koje nas očekuje u nastavku meča.

- GOOOL, Barselona vodi 1:0. Andres Inijesta je u 14. minutu odlično proigrao Nejmara, koji nije imao težak zadatak da savlada Sirigua i verovatno reši pitanje polufinaliste.


- I na Nou Kampu je domaćin taj koji uglavnom ima loptu u svom posedu tokom prvih 10 minuta.

- Bajern je počeo veoma ofanzivno od prvog minuta. Igrači porta muče se da uopšte pređu na protivničku polovinu.

- Barselona igra jubilarnu 100. utakmicu na domaćem terenu u Ligi šampiona. Poražena je samo devet puta do sada pred svojim navijačima, što nikako ne ide u prilog Parižanima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC