• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda bez gostujućih navijača i poslije 25. kola

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Utakmice 25. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine i revanš susreti polufinala Kupa igraće se bez prisustva gostujućih navijača. Poslije toga vidjeće se šta dalje.

Utakmice 25. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine i revanš susreti polufinala Kupa igraće se bez prisustva gostujućih navijača, predloženo je na današnjoj zajedničkoj sjednici Komiteta za takmičenje i Komiteta za bezbjednost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH), što je potvrdio Odbor za hitna pitanja FS BiH.

„Komitet za takmičenje održao je danas zajedničku sjednicu za Komitetom za stadione i bezbjednost FS BiH, u prisustvu generalnog sekretara Jasmina Bakovića, gdje smo donijeli preporuku Odboru za hitna pitanja da se zabrani organizovan dolazak gostujućih navijača na utakmice 25. kola Premijer lige i susrete revanša polufinala Kupa BiH“, rekao je Milorad Lale, predsjednik Komiteta za takmičenje FS BiH, dodavši:

„Dva komiteta zajedno sa Izvršnim odborom i sekretarijatom FS BiH pratiće razvoj situacije na našim stadionima, pogotovo nakon posljednjih dešavanja u Zvorniku. Već smo zakazali naredni sastanak gdje ćemo donijeti odluke i smjernice za nastavak prvenstva. Gledajući razvoj situacije, prateći ponašanje i domaćih navijača vidjećemo da li ćemo nakon 25. kola dozvoliti prisustvo gostujućih navijača na stadionima“.

Počele sigurnosne pripreme za meč BiH - Izrael

Adis Hajlovac, predsjednik Komiteta za stadione i bezbjednost, kazao je kako će poslije dešavanja u Zvorniku biti pojačane sigurnosne mjere na fudbalskim utakmicama u BiH, pogotovo onim u kojima se sastaju timovi iz različitih entiteta.  

Naglasio je da je FS BiH počeo komplekse pripreme za organizaciju utakmice kvalifikacija za EURO 2016 u kojoj će BiH ugostiti Izrael, te da će danas imati sastanak sa predstavnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 „IO FS BiH i Komitet za bezbjednost još nakon Austrije počeo je planirati organizaciju meča sa Izraelom. Posljednja tragični događaj u Zvorniku usložnio je i otežava situaciju, ali vjerujemo da ćemo zabranom kola ishoditi dodatnu aktivnost, iako se žalosni događaj ne odnosi na sportske terene i nije se desio na sportskom terenu. Ipak, implicira se i na sportske terene. Svi zajedno moramo da razumijemo i poduzmemo fer i korektno ponašanje kako navijači, tako i svi koji smo u sportu. Time ćemo omogućiti pozitivniju atmosferu našoj reprezentaciji pred jako bitnu, ako ne i najbitniju utakmicu“, istakao je Hajlovac.

Na pitanje kakve će mjere osiguranja biti uoči utakmice sa Izraelom, zemlje čiji su sportisti svugdje u svijetu posebno čuvani, Hajlovac nije mogao odgovoriti:  

„To su operativne stvari i planira ih MUP, te u ovom momentu ne mogu reći više na tu temu“.

Minut šutnje, zastave na pola koplja

Današnje utakmice polufinala Kupa BiH između Zrinjskog i Olimpika, te Širokog Brijega i Borca počeće minutom šutnje zbog dana žalosti u BiH radi ubistva policajca u Zvorniku u terorističkom činu koji se dogodio u ponedjeljak naveče. Isto tako i sve zastave na mečevima u Mostaru i Širokom Brijegu po preporuci FS BiH morat će biti na pola koplja. Na pola koplja danas je i državna zastava Bosne i Hercegovine na zgradi FS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC