• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vitez plovi ka luci spasa

Autor mondo.ba

Odigrane su prve četiri utakmice 25. kola Premijer lige BiH. U derbiju kola Željezničar je sa minimalnih 1:0 savladao Borac i bar na dan preuzeo lidersku poziciju. Važne pobjede Viteza, Čelika i Slobode. Preostali mečevi u nedjelju.

 Vitez plovi ka luci spasa Izvor: MONDO/Ilustracija

Izvor: MONDO/Ilustracija

Pobjedom protiv Borca 1:0, fudbaleri Željezničara preuzeli su lidersku poziciju na tabeli nakon nekompletnog 25. kola Premijer lige BiH.

Izuzetno bitne bodove u brobi za opstanak upisali su fudbaleri Viteza, koji su na svom terenu deklasirali Zvijezdu iz Gradačca 1:0.

Golom iskusnog Marka Basare iz slobodnog udarca Vitežani su poveli u 22. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Toni Pezo iskoristio asistenciju strijelca prvog gola Basare i povisio na 2:0.

Sudbinu Gradačačana zapečatio je Anton Pinjuh u 78. minutu. Ovim porazom tim sa "Banja Ilidže" sve bliži je ispadanju u niži rang takmičenja.

Komšijski derbi u Tuzli donio je prvi pogodak na današnjim utakmicama. Već u 5. minutu susreta na "Tušnju" Nenad Kiso raspalio je po lopti sa dvadesetak metara i postigao odličan pogodak za vođstvo Slobode protiv Drine.

Na isteku pola časa igre, Zajko Zeba je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je na putu ka golu Zvorničana zakačila Damira Memovića, promijenila smjer i odsjela iza leđa nemoćnog Gorana Maksimovića za, ispostaviće se kasnije, konačnih 2:0.

U duelu Olimpika i Čelika domaćin je vodio od 7. minuta golom Danijela Brkovića, ali su Zeničani već u 20. minutu uspjeli preko Semira Bajraktarevića da izjednače na 1:1.

U 38. minutu potpuni preokret. Brzu kontru Čelika u gol je pretvorio Anel Dedić i doveo goste u vođstvo 2:1. Do kraja susreta nije bilo golova, pa su Zeničani odnijeli kući kompletan plijen.

Preostali mečevi ovog kola na programu su u nedjelju.

REZULTATI 25. KOLA:

Sloboda - Drina 2:0 (2:0)
/Kiso 5, Zeba 28/

Vitez - Zvijezda Gradačac 3:0 (2:0)
/Basara 22, Pezo 25, Pinjuh 78/

Željezničar - Borac 1:0 (0:0)
/Bogdanović 85/

Olimpik - Čelik 1:2 (1:2)
/Brković 7 - Bajraktarević 20, An. Dedić 38/

U nedjelju:
Slavija - Sarajevo (16)
Radnik - Velež (17)
Zrinjski - Mladost (18)
Široki Brijeg - Travnik (20)

TABELA: Željezničar (+1) 52, Sarajevo 50, Zrinjski 50, Široki Brijeg 49, Olimpik (+1) 42, Borac (+1) 40, Velež 34, Čelik (+1) 32, Sloboda (+1) 30, Slavija 25, Radnik 23, Vitez (+1) 23, Drina (+1) 22, Travnik 22, Mladost 20, Zvijezda Gradačac (+1) 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC