• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović srušio Borčeve snove

Autor mondo.ba

Golman Borca Asmir Avdukić mogao je biti junak derbija nakon što je odbranio jedanaesterac najboljem strijelcu Želje Riadu Bajiću u 54. minutu. Ipak, da bodovi ostanu u Sarajevu pobrinuo se Jasmin Bogdanović pet minuta prije kraja meča.

 Bogdanović srušio Borčeve snove Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri banjalučkog Borca još se nisu oporavili od šoka koji su doživjeli u Širokom Brijegu u srijedu, kada su eliminisani iz Kupa BiH u 84. minutu, a uslijedio je novi, prvenstveni na "Grbavici".

ŽELJEZNIČAR - BORAC 1:0 (0:0)

ŽELJEZNIČAR: Antolović, Čolić (od 83' Nuspahić), Kosorić, Bogdanović, Kvesić, Hasanović (od 67' Sadiković), Beganović, Kokot, Đelmić, Memija, Bajić. Trener: Milomir Odović.

BORAC: Avdukić, Jevtić, Subić, Bečelić, Runić, Redžić, Ilić, Predragović, Koljić (od 87' Dujaković), Jović (od 82' Pilipović), Stokić. Trener: Vlado Jagodić.

Nakon što je golman banjalučkih crveno-plavih Asmir Avdukić u 54. minutu uspio da odbrani jedanaesterac Riadu Bajiću, činilo se da će prvi put u istoriji Premijer lige BiH Željezničar i Borac odigrati neriješeno.

Ognjen Đelmić izveo je korner, Elmir Koljić je igrao rukom u šesnaestercu gostiju, a sa "bijele tačke" najbolji strijelac sarajevskih plavih Riad Bajić nije uspio da pogodi cilj, tačnije Avdukić je fenomenalno reagovao i odbranio jedanaesterac.

Korneri su bili kobni za izabranike Vlade Jagodića. Nakon petog, dosuđen je jedanaesterac za domaće, a nakon desetog primili su gol.

Defanzivac Želje Jasmin Bogdanović odlično je reagovao u 85. minutu i udarcem sa par metara matirao sjajnog Avdukića za veliko slavlje domaćih igrača i navijača na "Grbavici".

...
Izvor: YouTube

Prije gola, obje ekipe propustile su po nekoliko odličnih prilika.

U 35. minutu mogao je napadač Željezničara Zoran Kokot postići pogodak, ali je sjajno reagovao Avdukić i odbranio njegov šut. Pokušao je i Kerim Memija u nastavku napada, ali bezuspješno.

Četiri minuta kasnije preslikana situacija, ali preg golom Željezničara. Aleksandar Subić nije uspio da matira čuvara mreže domaćih Marijana Antolovića.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Borac je imao kolosalnu priliku za pogodak. Pokušali su Koljić i Mihajlo Savanović da pogode cilj, ali je odbrana Želje teškom mukom uspjela da otkloni opasnost.



Mogao je Fedor Predragović u 81. minutu da kazni veliku grešku Denisa Beganovića, ali je lopta završila tik pored desne stative Antolovićevog gola. Mladi fudbaler Borca našao se sam pred golmanom Želje, ali nije bio dovoljno precizan.

Duboko u sudijskoj nadoknadi vremena mogao je Nebojša Runić donijeti bod Banjalučanima, ali je Antolović sjajno reagovao i izbacio loptu u korner. Ostalo je 1:0.

Izvor: MONDO/Ilustracija REZULTATI 25. KOLA:

Sloboda - Drina 2:0 (2:0)
/Kiso 5, Zeba 28/

Vitez - Zvijezda Gradačac 3:0 (2:0)
/Basara 22, Pezo 25, Pinjuh 78/

Željezničar - Borac 1:0 (0:0)
/Bogdanović 85/

Olimpik - Čelik 1:2 (1:2)
/Brković 7 - Bajraktarević 20, An. Dedić 38/

U nedjelju:
Slavija - Sarajevo (16)
Radnik - Velež (17)
Zrinjski - Mladost (18)
Široki Brijeg - Travnik (20)

TABELA: Željezničar (+1) 52, Sarajevo 50, Zrinjski 50, Široki Brijeg 49, Olimpik (+1) 42, Borac (+1) 40, Velež 34, Čelik (+1) 32, Sloboda (+1) 30, Slavija 25, Radnik 23, Vitez (+1) 23, Drina (+1) 22, Travnik 22, Mladost 20, Zvijezda Gradačac (+1) 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC