• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Ovo je fudbal, a ne ono…

Autor mondo.ba

Poslije minimalnog poraza na "Grbavici" od Željezničara, trener Borca Vlado Jagodić čestitao je rivalu na zasluženoj pobjedi, te istakao da ne bi bilo nezasluženo da je i njegova ekipa došla do bodova u derbiju 25. kola Premijer lige BiH

 Jagodić: Ovo je fudbal, a ne ono… Izvor: MONDO/Samir Cacan

Željezničar - Borac 1:0, četvrti put zaredom na "Grbavici".

U derbiju 25. kola golom Jasmina Bogdanovića pet minuta prije kraja susreta, Željezničar je savladao Borac 1:0 i tako bar na 24 časa preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

Uprkos porazu, trener banjalučkih crveno-plavih čestitao je svojim izabranicima na odličnog partiji.

"Ostali smo bez daha. Nismo imali dovoljno kvaliteta na sredini terena kako bi očekivali neki veliki rezultat", rekao je Jagodić po završetku susreta i dodao:

"Momci su se borili, zaslužuju velike čestitke. Ne mogu reći da je pobjeda Željezničara nezaslužena, ali imali smo veliki broj prilika, naročito u prvom poluvremenu. Nakon odbranjenog penala Asmira Avdukića došli smo do daha i bilo je realno da iz dvije onakve prilike postignemo gol. Nismo uspjeli, ponovo smo na kraju susreta primili gol, nakon kornera kod kojeg nismo dobro reagovali, ali smo i u napadu prije morali ranije da otklonimo opasnost, da onemogućimo Željezničaru da dođe do tog kornera", istakao je kormilar Borca.



Rivalu su zahvalio na korektnoj igri, gostoprimstvu i zasluženom trijumfu, te se još jednom prisjetio svega što se dešavalo u srijedu u revanš meču polufinala Kupa BiH, u kojem je Borac poražen od Širokog Brijega 1:2, te tako eliminisan iz najmasovnijeg takmičenja.

"Sve je danas bilo na nivou. Zaista. Ovo je fudbal za razliku od onog od prije tri dana", naglasio je Jagodić.

...
Izvor: YouTube


Banjalučani će sada imati dovoljno vremena da se odmore i pripreme za naredni meč, kada na Gradski stadion u Banjaluku stiže Vitez, koji je nakon današnje pobjede protiv Zvijezde Gradačac sve bliži opstanku u bh. eliti.

"Iscrpljeni smo od ovog ritma. Imaćemo sedam dana da se odmorimo, da se pripremimo za Vitez. Bez Miloša Žeravice, Vladana Grujića i Uglješe Radinovića nerealno bi bilo da protiv Želje odnesemo prevagu na sredini terena. Protiv Viteza imaćemo mnogo više izbora i pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Red je da se i nama nešto vrati", poručio je na kraju strateg crveno-plavih.

Borac je uprkos sedmom porazu u sezoni zadržao šesto mjesto sa 40 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC