• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Stojčev u 93. minutu za pobjedu Sarajeva!

Autor mondo.ba

Pobjedu Sarajevu u nadoknadi vremena protiv Slavije donio Miloš Stojčev (2:3). Kiks Zrinjskog u duelu sa Mladosti (0:0), pa je bordo tim usamljen na čelu Premijer lige BiH. Široki Brijeg 100.golom Vagnera nastavio trku.

 PL BiH: Stojčev u 93. minutu za pobjedu Sarajeva! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Odlična utakmica u Istočnom Sarajevu između Slavije i bordo tima, na kraju je pripala gostima sa Koševa i to pogotkom Miloša Stojčeva u trećem minutu sudijske nadoknade kojim se Sarajevo ponovo vratilo na vrh prvenstvene tabele sa bodom prednosti ispred Željezničara.

Iz keca u dvojku!

Bordo tim je već na samom početku susreta 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine stigao do prednosti pogotkom Leona Benka u četvrtom minutu.

Armin Hrustemović je prošao kroz odbranu "sokolova" i uputio centaršut koji je Benko rutinski pospremio u mrežu Mladena Lučića iako su domaćini signazirali da je bio u ofsajdu - 0:1, ali je arbitar ostao nijem.

Samo sedam minuta kasnije, Slavija je stigla do izjednačenja - poslije kornera najbolje se snašao Goran Popović i savladao golmana gostiju sa "Koševa" Mateja Delača - 1:1.

Do sredine prvog dijela zabilježili smo po još jednu šansu sa obje strane - za Sarajevo u 14. minutu je odlično izveo slobodan udarac Krste Velkoski i za malo bio neprecizan, dok je na drugoj strani ispred gola gostiju odlično reagovao kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović u 20. minutu i spriječio Mahira Karića da dovede "sokolove" u vođstvo.

Slavija je u tim trenucima stvorila još dvije dobre prilike ali se rezultat nije promijenio - najprije je Damir Rovčanin šutirao tik iznad prečke, a potom je udarac probao i Karić sa istim epilogom.

Međutim, u 31. minutu Delač je opet morao da vadi loptu iz mreže poslije preokreta Slavije koji je režirao Duško Radosavljević! Raspalio je po lopti iz "slobodnjaka" i pogodio mrežu - 2:1.

Velkoski se ponovo našao u prilici da stigne do izjednačenja, ali je šutirao direktno u golmana Lučića, da bi do odlaska na odmor Rovčanin novim projektilom dobro zagrijao dlanove Delača.

Sastavi

Slavija:Lučić, Radosavljević (od 54. Torbica), Hodžurda, Popović, Rovčanin, Govedarica (100' Oglečevac), Karić, Salković (od 98' Lambulić), Osmanković, Kartal, Zeba.

Sarajevo:Delač, Kallasi, Berberović, Tatomirović, Puzigaća, Rustemović (od 97. Duljević), Radovac, Stojčev, Purić (od 18. Bekić), Velkoski, Benko.

 U nastavku su izabranici Dženana Uščuplića željeli da što prije stignu do izjednačenja, ali se Slavija vrlo dobro branila i vrebala priliku da iz eventualnog kontranapada ili nekog prekida definitivno prelomi utakmicu.

Ipak, bordo tim je uspio da izjednači u 66. minutu, a strijelac je bio Krste Velkoski, nakon što mu je povratnu loptu uputio Miloš Stojčev!

Odmah nakon pogotka došlo je do nereda na zapadnoj tribini stadiona u Istočnom Sarajevu, gdje su se uprkos zabrani odlaska na gostovanja "prošvercovali" navijači kluba sa "Koševa". Došlo je do koškanja i tuče, pa je arbitar Ognjen Valjić povukao ekipe sa terena.

Poslije 20-ak minuta susret je nastavljen... Bilo je do posljednjeg sudijskog zvižduka još prilika i ispred Lučićevog odnosno Delačevog gola i kad su svi na stadionu mislili da će uslijediti remi, mrežu Slavije pogodio je Stojčev u trećem minutu nadoknade vremena.

U susretu u Ugljeviku, bijeljinski Radnik je dočekao Velež i stigao do minimalne, ali jako vrijedne pobjede pogotkom Eldina Mašića u 88.minutu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

S nova tri boda semberska ekipa je napravila veliki korak ka opstanku u eliti jer opasnoj zoni bježi pet bodova na pet utakmica do kraja.

Za iznenađenje dana postarala se Mladost iz Velike Obarske, koja je uspjela da odnese bod u Mostaru u dvoboju sa Zrinjskim (0:0).

Aktuelni šampion je konstantno napadao ali nije uspio da slomi otpor gostiju iz Velike Obarske, pa je izgubio korak za vodećim Sarajevom, koje će poslije ovog kola ostati definitivno usamljeno na liderskoj poziciji na tabeli.

Meč na stadionu "Pod Bijelim brijegom" obilježila su čak tri crvena kartona, jedan kod "plemića" i dva na strani Semberaca, kojima je ovaj bod jako važan u borbi za opstanak.

Od 19. minuta obje ekipe igrale su sa po 10 igrača jer su zbog međusobnog koškanja isključeni Anto Radeljić i Nebojša Ćovin. U posljednjih desetak minuta Mladost je ostala i bez Nemanje Dabića zbog drugog žutog kartona, ali Zrinjski ni tada nije uspio da probije njihov bunker.

Vagnerov stoti gol u Premijer ligi BiH

Široki Brijeg je u posljednjoj utakmici 25. kola savladao Travnik sa 2:0 (1:0) golovima na samom početku i kraja dvoboja na "Pecari" poslije kojeg je nastavio trku za šampionskom titulom.

Brazilac Vagner Lago načeo je Travnik već u četvrtom minutu što je bio njegov stoti pogodak u Premijer ligi BiH, a tačku na siguran trijumf postavio je Zoran Plazonić u 92. minutu.

Posao izabranicima Blaža Sliškovića bio je olakšan jer su već od 15. minuta imali igrača više u polju nakon što je crveni karton zbog udaranja Vagnera laktom dobio fudbaler "vezira" Dženan Zajmović.

Izvor: MONDO/Ilustracija

REZULTATI 25. KOLA:

Slavija - Sarajevo 2:3 (2:1)

/Popović 11, Radosavljević 31 - Benko 4, Velkoski 66, Stojčev 90+3/

Radnik - Velež 1:0 (0:0)

/Mašić 88/

Zrinjski - Mladost 0:0

Široki Brijeg - Travnik 2:0 (1:0)

/Vagner 4/

Igrano u subotu:

Sloboda - Drina 2:0 (2:0)

/Kiso 5, Zeba 28/

Vitez - Zvijezda Gradačac 3:0 (2:0)

/Basara 22, Pezo 25, Pinjuh 78/

Željezničar - Borac 1:0 (0:0)

/Bogdanović 85/

Olimpik - Čelik 1:2 (1:2)

/Brković 7 - Bajraktarević 20, An. Dedić 38/

TABELA: Sarajevo 53, Široki Brijeg 52, Željezničar 52, Zrinjski 51, Olimpik 42, Borac 40, Velež 34, Čelik 32, Sloboda 30, Radnik 26, Slavija 25, Vitez 23, Drina 22, Travnik 22, Mladost 21, Zvijezda Gradačac 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC