• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avduka trenirao male Rekreativce

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Golman banjalučkog Borca Asmir Avdukić posjetio školu fudbala za djecu Fudbalskog kluba Rekreativo iz Banjaluke i družio se sa mališanima, trenirao ih, dijelio im savjete...

 Avduka trenirao male Rekreativce Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Avdukaaaaaa", bio je jednoglasan odgovor tridesetak mladih fudbalera na pitanje trenera „Znate li ko nam je ovo danas došao na trening?“.

Iskusni prvotimac Borca Asmir Avdukić posjetio je Rekreativo Kombank školu fudbala za djecu u banjalučkom naselju Česma i obradovao mališane koji su počinjali svoj trening na stadionu Dr Nele Karajlić.

Avdukić je bio gost-trener škole fudbala koju je Rekreativo u saradnji sa Komercijalnom bankom prije dvije i po godine pokrenuo kao potpuno besplatnu, a koja sada broji oko 70 djece.

Klinci su ga odlično prihvatili i sa velikom pažnjom su slušali njegove savjete, a osim onih fudbalskih davao im je i one koji će im značiti van terena.

„Škola je vrlo važna i nemojte da ju zapostavljate“ govorio im je Avdukić, a uslijedili su brojni odgovori „ja sam odličan“, „ja vrlo dobar“.

Sa posebnom pažnjom slušali su i Avdukićeve utiske sa Svjetskog prvenstva, gdje je učestvovao kao jedini fudbaler iz Premijer lige BiH, a golman Borca poručio im je da vrijednim radom mladi ljudi mogu da ostvare svoje snove i mogu da stignu do najvećeg fudbalskog takmičenja na svijetu.

Naravno, nije prošlo bez pitanja „Kako je bilo protiv Mesija?“

Uslijedio je, kako se i očekivalo, najzanimljiviji dio treninga, onaj na kojem su mladi fudbaleri „pikali loptu“ sa Avdukom, pokazali mu šta znaju, a posebno ih je veselilo šutiranje na gol na kojem je stajao golman Borca.

Većinu njihovih pokušaja je branio, ali neki su i pogađali, pa se iskusni prvotimac Borca, kao što nalaže golmansko pravilo, rotirao poslije primljenog gola sa mladim golmanima.

Mladi čuvari mreže Rekreativa slušali su njegove savjete, ispravljali svoje greške i zauzimali položaj kako ih je Avdukić učio, ali i svi ostali uživali su u jedinstvenoj prilici da treniraju sa poznatim fudbalerom.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo biti dio jednog ovakvog projekta, stvarno je atmosfera tamo među djecom savršena. Nadam se da sam im bar malo pomogao da se okrenu prema fudbalu, kao i prema zdravom životu“, rekao je Avdukić.

"Nadam se da će im i oni savjeti mimo fudbala dobro doći, jer oni prije svega treba da budu zdrave osobe i da završe školu. Jedan sportista treba da bude primjer u svom društvu, tako i oni treba da vrijedno rade i da budu primjerni građani ove zemlje", dodao je Avdukić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U fudbalskom klubu Rekreativo izrazili su veliku zahvalnost golmanu Borca što je prihvatio poziv da dođe na trening i podrži školu fudbala ovog amaterskog kluba.

"Zajedno sa Komercijalnom bankom uspjeli smo da u skoro dvije i po godine okupimo djecu iz ovog i okolnih naselja i a njihova ljubav prema fudbalu svakog dana je sve veća i veća. Gostovanjem poznatih fudbalera, poput Avdukića, želimo da im obogatimo trening njihovim iskustvima i da djeci pružimo još jedan dodatan motiv da se bave sportom. Planiramo da takvih gostiju-trenera bude još u budućnosti", rekao je Zoran Arbutina, trener u Rekreativo Kombank školi fudbala.

Fudbalski klub Rekreativo poznat je po velikom broju svjetski poznatih sportista koji su počasni članovi ovog kluba, ali i velikom broju humanitarnih akcija koje je organizovao u Banjaluci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC