• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gostujući navijači ponovo na tribinama

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U preostalih pet kola Premijer lige BiH biće dozvoljen organizovan odlazak navijača na gostovanje, preporuka je nadležnih komiteta FSBIH koja je upućena na usvajanje Izvršnom odboru.

 Gostujući navijači ponovo na tribinama Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Komitet za takmičenje, Komitet za stadione i bezbjednost i Sektor za takmičenje i upravljanje događajima FS BiH danas su održali sastanak u hotelu Park u Vogošći, te zajednički zaključili da se u preostalih pet kola Premijer lige BiH na stadione vrate i gostujući navijači.

"Zajednički zaključak sa ovog sastanka je da se Izvršnom odboru FS BiH uputi preporuka da se utakmice preostalih pet kola BH Telecom Premijer lige BiH i utakmice finala Kupa BiH u takmičarskoj sezoni 2014/2015. igraju uz puno prisustvo publike, uključujući i gostujuće navijače. Oba komiteta će pratiti utakmice iz kola u kolo, te će svaki iz svog domena analizirati ih i donositi odgovarajuće odluke ili preporuke prema IO FS BiH", istakli su iz FS BiH.

Kako je saopšteno, "svi klubovi posebnim dopisom biti dodatno upozoreni na odgovornost za ponašanje svojih navijača i obavezu saradnje sa njima".

"Isto tako će se skrenuti pažnja na odgovorno ponašanje rukovodstva timova i uprava klubova kako u pripremi utakmica tako i na samim utakmicama uključujući prije svega teren i VIP lože. Uprave klubova i njihovi predstavnici treba da se suzdrže od neodgovornih izjava i da njihovo ponašanje bude u skladu sa Kodeksom ponašanja FS BiH. Sve izrečeno ima za cilj da se zaštiti regularnost takmičenja Premijer lige BiH i da se poštuje sporski fer-plej". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC