• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Suđenje OK, kažnjena tri arbitra

Autor mondo.ba

Trojica bosanskohercegovačkih sudija sankcionisana su zbog grešaka - Ilija Živković, Ratko Kunić i Toni Bandić, odlučio je u četvrtak Komitet za suđenje FS BiH.

 FS BiH: Suđenje OK, kažnjena tri arbitra Izvor: Thinkstock/iStock

Izvor: Thinkstock/iStock

Komitet za suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine analizirao je dijeljenje pravde u posljednja četiri kola i u Kupu BiH, na ukupno 36 utakmica i zaključio da je arbitraža bila na zadovoljavajućem nivou.

Na sjednici u Sarajevu, analizirano je 22, 23, 24, i 25. kolo Premijer lige BiH, kao i mečevi polufinala Kupa BiH, Komitet za suđenje je zaključio da je na 33 dvoboja suđenje bilo više nego dobro, a da je na samo tri utakmice bilo propusta koji nisu plod tendencije.

Riječ je o mostarskom derbiju između Veleža i Zrinjskog (1:1) u Vrapčićima, susretu Slavije i Sarajeva (2:3) u Istočnom Sarajevu i meču u Gradačcu između Zvijezde i Željezničara (1:2).

Zbog tih utakmica glavni arbitar "bitke za Mostar", Ilija Živković iz Orašja kažnjen je zabranom suđenja do kraja sezone!

Pomoćni sudija utakmice u Istočnom Sarajevu, Ratko Kunić iz Banjaluke, koji se uz glavnog arbitra Ognjena Valjića našao na meti "sokolova" i njihovog predsjednika Zdravka Šavije, a koji je pobjedu bordo kluba okarakterisao kao "otimačinu", sankcionisan je zabranom suđenja u jednom ciklusu.

Takođe, pomoćni arbitar na susretu Zvijezde i Želje, Toni Bandić iz Gruda kažnjen je zabranom suđenja jednog ciklusa.

"Komitet za sudije i suđenje će i dalje nastaviti sa radom samostalno, u skladu sa UEFA sudijskom konvencijom", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu FS BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC