• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZMAJIĆI: Idemo na EP!

Autor mondo.ba

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-19) željno iščekuje start elitnog kruga Pete grupe kvalifikacija u Mostaru i Širokom Brijegu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Karačića vrijedno rade u Hercegovini i pripremaju se za prvi meč u četvrtak u 17 časova protiv Ukrajine.

"Sistem kvalifikacija kod U-19 reprezentacija je na neki način surov jer samo jedna ekipa ide na Evropsko prvenstvo. S tim u vezi svaka utakmica nam je važna, a posebno prva sa Ukrajinom u kojoj nećemo moći da računamo na veoma važne igrače, Kerima Memiju i Marka Mihojevića koji imaju kartone. Međutim i naš protivnik ima određene probleme. Dosta smo vremena proveli posmatrajući i skautirajući ih. Kvalitetni su i moramo maksimalno angažovano pristupiti tom meču kako bismo ostvarili dobar rezultat", izjavio je trener u stručnom štabu "zmajića" Saša Krupljanin.

IGRAČI

Goran Karačić (Zrinjski), Nemanja Trkulja (Kozara), Kerim Memija (Željezničar), Eldar Čivić (Slovacko, Češka), Marko Mihojević (Sarajevo), Arman Ćorović (Esen, Njemačka), Vladimir Oršolić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Stipo Lončar (Široki Brijeg), Andrej Modić (Milan, Italija), Samir Radovac (Sarajevo), Adel Halilović (Red Bul, Austrija), Amar Burović (Sarajevo), Ismar Hairlahović (Hajduk, Hrvatska), Amer Gojak (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Mićo Kuzmanović (Jagodina, Srbija), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Dženis Beganović (Željezničar), Alen Jurilj (Zagreb, Hrvatska).

Jedna od vedeta selekcije BiH biće fudbaler Sarajeva Samir Radovac.

"Dobili smo povoljnu grupu. Mislim da možemo odraditi dobar posao. Uz pomoć selektora, stručnog štaba i naših navijača potrudićemo se da odemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Radovac, koji ima poseban motiv za nastupe u reprezentaciji BiH.

"To je najveći uspjeh i svaki igrač želi da postane dio reprezentacije, od U-15 do seniorske selekcije. Poziv u A reprezentaciju bi bio ostvarenje sna".

Njegovo mišljenje dijeli i mladi igrač sarajevskog Željezničara Dženis Beganović, koji smatra da "zmajići" mogu da ostvare uspjeh u predstojećim kvalifikacijama.

"Imamo dobar i kvalitatan tim i nadam se da ćemo svi dati svoj maksimum kako bismo otišli na EP", naglasio je Beganović.

Osim selekcije Ukrajine, protivnici BiH biće i reprezentacije Crne Gore i Poljske, a samo pobjednik turnira osiguraće plasman na EP.

ELITNI KRUG KVALIFIKACIJA

1. kolo, četvrtak, 14. maj (17 h)

Mostar (Pod Bijelim brijegom): Bosna i Hercegovina - Ukrajina

2. kolo, subota, 16. maj (17 h)

Široki Brijeg (Pecara): Bosna i Hercegovina - Crna Gora

3. kolo, utorak, 19. maj (17 h)

Mostar (Vrapčići): Bosna i Hercegovina - Poljska

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC