• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-19: Remi "zmajića" na startu

Autor mondo.ba

Juniori Bosne i Hercegovine (U-19) odigrali su u četvrtak neriješeno 1:1 (0:0) protiv Ukrajine u prvom meču Elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će od 6. do 19. jula biti održano u Grčkoj.

U četvrtak na mostarskom stadionu "Pod bijelim brijegom", izabranici Tonija Karačića remijem su počeli Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u okviru Pete grupe, koja se igra i u Širokom Brijegu.

Igrači BiH do 19 godina bili su u prvom dijelu za nijansu slabiji rival od vršnjaka iz Ukrajine, koji su u nekoliko navrata stvorili odlične šanse, a najbliži mreži "zmajića" bili su u 18. minutu kada je Aleksandar Zubkov pogodio prečku gola Gorana Karačića.

Sastavi

Ukrajina: Soldatenko, Osman, Matvijenko, Kiriuhantsev, Lukjanchuk(K), Zinčenko, Klots, Arendaruk (od 76. Tretjakov), Šved, Ševčenko (od 46. Cigankov) i Zubkov.

Bosna i Hercegovina: Karačić, Čivić, Čorović, Halilović, Oršolić, Hajrulahović, Modić, Gojak, Radovac (K) (od 69. Jurilj), Kuzmanović (od 79. Anđušić) i Beganović (od 89. Lončar).

U gostujućem timu opasan u nekoliko akcija bio je i izvjesni Jevgenij Ševčenko, prezimenjak slavnog igrača Milana i legende evropskog i svjetskog fudbala.

U taboru BiH najagilniji u prvih 45 minuta bio je igrač zagrebačkog Dinama Amer Gojak, ali ni njegovi udarci nisu pronašli put do mreže Ukrajinaca.

U nastavku su "zmajići" krenuli angažovanije ka golu gostiju i poveli u 56. minutu pogotkom fudbalera Sarajeva Samira Radovca nakon asistencije Andreja Modića, člana italijanskog Milana.

Međutim, 13 minuta kasnije, Ukrajina je stigla do izjednačenja a strijelac je bio Marijan Šved.

Do kraja su mreže mirovale pa će BiH svoju prvu pobjedu tražiti u subotu na Pecari protiv selekcije Crne Gore, koja je danas savladala vršnjake iz Poljske rezultatom 2:1. Junak susreta za "đetiće" bio je dvostruki strijelac Nikola Vujnović.

"Teška utakmica od početka do kraja. Mislim da je rezultat pravedan. Obje ekipe su imale dobre i loše periode igre. Bili smo blizu i da pobijedimo protiv jako kvalitetne reprezentacije. Protiv Crne Gore Čivić neće imati pravo nastupa, ali nam se vraćaju Memija i Mihojević pa ćemo imati na raspolaganju veći fond igrača", rekao je selektor "zmajića" Toni Karačić.

Samo pobjednik grupe će igrati u završnici prvenstva Evrope za fudbalere do 19 godina, koje će 6. do 19. jula biti održano u Grčkoj.

REZULTATI PRVO KOLO

Mostar: BiH - Ukrajina 1:1 (0:0)

/Radovac 56 - Šved 68/

Široki Brijeg: Crna Gora - Poljska 2:1 (0:0)

/Vujnović 55, 87 - Buksa 88/

POREDAK: Crna Gora 3, BiH 1, Ukrajina 1, Poljska 0.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC