• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Iskoristiti Zvijezdino ''moranje''

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u 28. kolu Premijer lige BiH na Gradskom stadionu dočekuje "fenjeraša" Zvijezdu iz Gradačca (subota, 17 časova) u meču koji za crveno-plave nema rezultatski značaj.

 BORAC: Iskoristiti Zvijezdino ''moranje'' Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Tri kola prije kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine banjalučki Borac izgubio je sve šanse za plasman u Evropu, pa će duel 28. kola protiv Zvijezde Gradačac biti samo stvar prestiža.

Bar za Banjalučane, dok će gostima ovaj meč biti prva od tri meč lopte u borbi za opstanak. Ekipa sa "Banja Ilidže", koju su mnogi odavno prežalili i poslali u niži rang, pobjedom u prethodnom kolu u 95. minutu protiv Drine iz Zvornika ponovo se vratila u život i meč na Gradskom stadionu biće im jedan od ključnih za očuvanje premijerligaškog statusa.

ČESTITKA RUKOMETAŠIMA

Vlado Jagodić uputio je čestitku rukometašima Borca m:tel, koji sun a pragu odbrane titule u Premijer ligi BiH. "Čestitam našim rukometašima na dobrom rezultatu u Ljubuškom, koji su sada na pragu ostvarenja svog cilja".

"Očekuje nas možda i najteža utakmica jer dolazi u nezgodno vrijeme, poslije poraza u Tuzli i poslije tih silnih problema koje imamo. Dolazi nam 'davljenik', kome je možda posljednja prilika utakmica protiv nas. Pred Vitez i poslije sam podvukao da Borac u svom imenu ima jasno izraženo šta je i mi ćemo do kraja prvenstva dati sve od sebe da porazimo ekipu Zvijezde. To što oni imaju meč loptu, to je njihov problem. Mi imamo svoje probleme, ali imamo i želju i volju i htijenje da sutra budemo pravi", kaže trener Borca Vlado Jagodić.

Banjalučki stručnjak dobro je skautirao rivala i zna šta su najveće prijetnje po gol crveno-plavih.

"Bio bih zadovoljan da igramo kao u prvom poluvremenu protiv Viteza, u tom slučaju nećemo imati problema. Zvijezda je ekipa koja od dolaska Jusufbegovića mnogo rotira, vjerujem da će se to nastaviti. Sigurno da im je kvalitet Stojanov ili Spasojević u napadu, Dijata i Gadžo, to su im ključni igrači, mi to znamo i mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo tom zadatku".

Jagodić će konačno na raspolaganju imati sve igrače.

"Bićemo kompletni po prvi put i to je možda jedan od naših glavnih aduta. Protiv Slobode se pokazalo da smo nespremni za početak susreta i u prvih deset minuta se prelomila utakmica. Želim da sutra prelomimo utakmicu na sličan način jer mislim da postizanje brzog gola psihološki donosi dosta toga. Vjerujem u igrače i mogu ih samo pohvaliti, rade u nenormalno lošim uslovima, ali daju onoliko koliko mogu. Znam da žele da završe prvenstvo na petom mjestu, što je realnost i daćemo sve da pobijedimo sutra", zaključio je trener crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk Mladi napadač Borca Elvir Koljić ustalio se u prvoj postavi.

"Čeka nas teška utakmica. Znamo da su oni u teškoj situaciji na tabeli i da će doći ovdje da probaju napraviti neki dobar rezultat, ali to je naša šansa da iskoristimo njihovo moranje. Na sreću, kompletni smo i mislim da dobrom igrom i zalagenjem neće izostati i golovi i da će bodovi ostati na Gradskom stadionu. Što se tiče moje forme, trudim se da iskoristim svaku priliku koja mi se ukaže, nadam se da će tako biti i sutra".

Duel Borca i Zvijezde Gradačac, kao i svi mečevi 28. kola, igra se u subotu  od 17 časova, a pravdu na Gradskom stadionu dijeliće Emir Spahalić iz Mostara, sa pomoćnicima Daliborom Hrstićem (Ljubuški) i Ljubom Miličevićem (Posušje).

Izvor: MONDO/Ilustracija PAROVI 28. KOLA:
Drina - Široki Brijeg
Olimpik - Slavija
Čelik - Zrinjski
Travnik - Radnik
Sarajevo - Željezničar
Mladost - Vitez
Velež - Sloboda
Borac - Zvijezda Gradačac

TABELA: Sarajevo 59, Željezničar 58, Zrinjski 54, Široki Brijeg 53, Olimpik 43, Borac 43, Čelik 38, Velež 35, Sloboda 34, Radnik 27, Slavija 26, Vitez 26, Drina 25, Travnik 25, Mladost 22, Zvijezda Gradačac 21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC