• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budaković za MONDO: Pobjeda ili ambis!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a osim velike borbe za šampionsku titulu, "kuva" i na dnu tabele, gdje čak sedam ekipa strepi za opstanak u društvu najboljih. Među njima je i Mladost iz Velike Obarske.

 Budaković za MONDO: Pobjeda ili ambis! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Oči fudbalske javnosti u Bosni i Hercegovini danas će biti usmjerene na 105. sarajevski derbi, ali skoro polovini klubova i njihovih simpatizera u Premijer ligi BiH bitniji su mečevi za opstanak.

Čak sedam premijerligaških ekipa nalazi se u neugodnoj poziciji. Desetoplasiranu Slaviju iz Istočnog Sarajeva i "fenjeraša" Zvijezdu Gradačac dijeli svega pet bodova, pa će posljednja tri kola sezone biti više nego zanimljiva za klubove sa dna tabele.

Slavija, Radnik i Vitez sakupili su po 26 bodova, jedan manje imaju Drina i Travnik, dok je osim tima iz Gradačca (21 bod), trenutno u zoni ispadanja i Mladost iz Velike Obarske sa 22 boda.

Obarščani, koji cijelu sezonu domaće utakmice igraju kao gosti u Bijeljini i Ugljeviku, prvu meč loptu u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa imaće danas protiv Viteza (17 časova).

"Duel sa Vitežanima je meč sezone za Mladost. Maksimalno smo spremni za utakmicu, jer znamo koliko nam ona znači. Iako ćemo biti oslabljeni neigranjem kapitena Miroslava Jevtića, to nam ne smije predstavljati problem. Uz maksimalan angažman svih na terenu, siguran sam da ćemo osvojiti tri boda", istakao je za MONDO Miloš Budaković, prvi golman tima iz Velike Obarske.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

SARAJEVSKI DERBI

Utakmica koja bi mogla da odluči novog šampiona BiH danas na "Koševu" igraju prvoplasirano Sarajevo i Željezničar, koji je odmah za petama bordo timu. "Sarajevo je nešto kvalitetnija ekipa, ali to ne mora ništa da znači. Svi znamo kakva utakmica je derbi, odlučiće nijanse, tako da je u ovom meču sve moguće", rekao je Budaković.

Biće ovo prilika da se zeleno-bijeli domognu bodova spasa u okršaju sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak, kako bi nešto rasterećenije ušli u posljednjih 180 minuta sezone u kojima prvo gostuju nezainteresovanoj Slobodi, a zatim u posljednjem kolu dočekuju Zvijezdu Gradačac.

Sve osim pobjede, Mladost bi gurnulo u ambis, odnosno niži rang takmičenja. Ipak, čuvar mreže semberske ekipe smatra da u posljednja tri kola mogu izbjeći najgore.

"Sami odlučujemo o svojoj sudbini i tako je najpoštenije. Ubijeđen sam da ćemo u ove tri utakmice osvojiti dovoljan broj bodova, kako bi obezbijedili opstanak u ligi", poručio je Budaković.

Meč Mladosti i Viteza igra se na Gradskom stadionu u Ugljeviku od 17 časova. Pravdu će dijeliti Muamer Bureković iz Zenica, sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Zlatanom Bečirevićem iz Mramora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC