• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović: Solid dobro rješenje, ili neko mlađi

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Mladi napadač Zvezde Luka Jović pružio podršku treneru Lalatoviću, ali je i za Norvežaninana Tronda Solida rekao da bi bio dobro rješenje za Zvezdinu klupu.

 Luka Jović: Solid dobro rješenje, ili neko mlađi Izvor: MN PRESS

Luka Jović u prvom dijelu sezone u Superligi Srbije nije se mnogo naigrao, da bi potom zablistao ovog proljeća u dresu Crvene zvezde i tako opravdao očekivanja trenera Nenada Lalatovića.

"Mnogo bolje sam odigrao drugi dio sezone, prvi dio sam loše odigrao, iako nisam ni imao tu minutažu. Mnogo teže je kada uđeš po 10-15 minuta i onda se od tebe očekuje mnogo. Kada sam počeo da igram po 90 minuta bilo mi je mnogo lakše, što se vidjelo na terenu, imao sam veće samopouzdanje i sigurnost, nadam se da će sljedeće sezone biti još bolje".

Zvezda je ove sezone jurila titulu, tačnije, branila, ali u isto vrijeme u timu je bilo mnogo mladih igrača. Jović u razgovoru za MONDO kaže da tu nije bilo forsiranja, već da su upravo mladi igrači ono najbolje što Zvezda ima.

"Nije to bilo neko forsiranje mladih igrača. Ko je mogao npr. da zamijeni Ristića? Ristić je bio naš najbolji igrač i to je jednostavno tako ispalo kao forsiranje mladih igrača, ali nije imao neko drugi da igra da se kaže da se neko forsira. Mi smo zahvalni Lalatoviću koji nam je ukazao šansu i mislim da zaslužuje da i sljedeće sezone vodi ekipu, ali ne znamo šta će biti. On je takođe i Zvezdino dijete, osjeća i zna kako se radi sa mladim igračima, to je prenio i na nas".

Lalatović međutim neće nastaviti da vodi crveno-bijele, nasljednik se već traži, a mnogo je imena u opticaju. Neki od njih nisu po ukusu igrača Zvezde, potvrdio je Jović.

"Ima par nekih imena koja se spominju kao mogući treneri, ima par koji mi se sviđaju, a ima par koji mi se baš ne sviđaju. Ko god da dođe ja ću raditi kao dosad, maksimalno i neka igra ko bude najbolji na terenu i daj Bože da osvojimo titulu".

Izvor: MN PRESS Stranac ili domaći trener?

"Meni je svejedno, čitao sam o  onom Norvežaninu, mislim da bi on bio dobra solucija, ali vidjećemo, ima par stranaca. Volio bih da dođe malo mlađi trener koji zna malo s nama da se i našali, a ne da pod obavezno dođe neko iskusniji".

TURNIR PRIJATELJSTVA

O "Turniru prijateljstva", koji se organizuje uz pomoć kompanije m:tel, Jović ima samo riječi hvale. "Zaista jak turnir, učestvuju najbolji klubovi iz bivše Jugoslavije. Drago mi je što Zvezda igra u finalu, mislim da je tu zasluženo, kao što je i Vojvodina zasluženo pobijedila Partizan. Joveljić iz Zvezde ima kvalitet da za par godina igra u prvom timu pa i da igra u jačem evropskom klubu. Na njemu je da radi, trenira i ostvariće svoje ciljeve", rekao je Jović.

Jović je trenutno u Etno selu Stanišići pored Bijeljine gdje se održava "Turnir prijateljstva", takmičenje kadetskih ekipa, a ta činjenica nije se mnogo dopala Lalatoviću. Jović, međutim, ističe da koristi pauzu na najbolji način - odmara i oporavlja se.

"Ja sam povrijeđen i ne idem na terapije, za ovu moju povredu nema terapije. Neću samo da se pojavim na terenu i da se vratim kući kada mogu  da dođem ovdje i da se lijepo odmorim, pauza je svakako mala, 10-15 dana i ja sam to iskoristio da dođem da se odmorim", poručio je Jović.

Zbog povrede koljena koju je zadobio na utakmici sa Čukaričkim propustiće Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, a u jednom trenutku u FSS su bili sumnjičavi u istinitost njegove povrede.

"Neka priča ko šta hoće, meni je bila velika želja da igram na Svjetskom prvenstvu, to se jednom desi u karijeri, ai zadesila se ta povreda. Mogu svi da pričaju ko šta hoće, fudbalskom savezu smo poslali nalaze u kojima se vidi da sam povrijeđen, ja sam čist, a drugi neka pričaju".

Jovićevi planovi vezani su za Zvezdu, ali...

"Sljedeće sezone sigurno ću igrati u Zvezdi, nadam se i poslije toga, ali ne zavisi sve od mene, puno zavisi od uprave i stanja u klubu. Kao što znamo finansijsko stanje je zaista loše i ako stignem neka dobra ponuda mislim da ću je prihvatiti", zaključio je Jović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC