• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri Dinama i Zvezde: Dajte nam ex-Yu ligu!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Omladinci Crvene zvezde i Dinama poslije međusobnog duela na turniru u Bijeljini podržali ideju takmičenja sa ekipama iz drugih republika bivše Jugoslavije. Šta vi kažete?

 Fudbaleri Dinama i Zvezde: Dajte nam ex-Yu ligu! Izvor: MONDO

Sport i fudbal ne razdvajaju, već spajaju. Širom svijeta poslije sukoba se manje-više uvijek ide ka pomirenju, a pravi dokaz normalizacije odnosa vrlo često je ponovno odigravanje utakmica, posebno fudbalskih, između nekada zaraćenih strana.

Mnogi smatraju da je rat u bivšoj Jugoslaviji počeo nemirima na stadionu "Maksimir", na utakmici Dinama i Crvene zvezde.

Dvadeset pet godina poslije na fudbalskom terenu, momci u dresovima sa grbom Dinama i momci sa grbom Crvene zvezde na grudima. Istina, ne radi se o seniorskom timu, niti je ovo neki prvi, istorijski susret omladinaca ova dva kluba, ali njihov posljednji duel na "Turniru prijateljstva" je još jedan novi dokaz da se odnosi mogu poboljšati i da se zajedno može raditi na jačanju fudbala na ovim prostorima.

Već dugo vremena prisutna je ideja o ponovnom pokretanju ex-Yu lige, koja bi, kako se smatra, značajno podigla kvalitet fudbala u svim republikama bivše države.

Šta o tome misle pitali smo upravo mlade fudbalere Dinama i Crvene zvezde, koji su danas igrali na prijateljskom turniru, a prema sopstvenom priznanju voljeli bi u budućnosti odmjeriti snage na pravom prvenstvenom meču ex-Yu lige.

"Svakako sam za regionalnu ligu, mislim da bi to bilo dobro, iako znate kakvi smo mi Balkanci pa su tu tenzije na malo višem nivou. Smatram da bi tu regionalnu ligu trebali uvesti prvenstveno radi našeg razvoja, ako treba prvo za mlađe godište, pa onda sve više i više do seniora. Mislim da je za naš razvoj potrebno više ovakvih utakmica, na ovakvom nivou, da se tu pokažemo i vidimo zapravo na čemu smo", rekao nam je mladi fudbaler Dinama Ivan Bobanović, koji se sa svojim saigračima spremao za polazak kući, poslije poraza u polufinalu.

"Zašto ne? Ona liga je bila najjača. Bilo bi dobro ponovo ju igrati", dodao je njegov saigrač Emanulah Blažević.

Izvor: MONDO Da je meč protiv velikih rivala posebna inspiracija kažu i mladići iz Crvene zvezde, koje smo sreli nešto kasnije u šetnji i odmoru pred sutrašnje finale protiv Vojvodine.

"Jeste to nešto posebno. Nije isto igrati protiv nekog tima iz Srbije i protiv npr. Dinama. Dinamo je mnogo kvalitetniji, S obzirom da mi igramo nekvalitetnu ligu, ovo je za nas dosta veliki napredak, tu vidimo kakve su ostale ekipe. Mislim da bi regionalna liga bila prava stvar, i za fudbal i za sve", rekao je Slađan Rakić.

Nadamo se da će im se želja ostvariti i da će u novim okršajima "velike četvorke" ali i svih ostalih klubova bivše Jugoslavije što prije uživati ljubitelji fudbala.

Šta vi kažete:

Anketa

Da li ste za formiranje regionalne fudbalske lige

  • Da, naravno.

    82.47% (80)

  • Nije još vrijeme.

    8.25% (8)

  • Ne, nikako.

    9.28% (9)

Da li ste za formiranje regionalne fudbalske lige

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djeca

Šta znaju djeca, pričaju gluposti. Prvo u ex yu ligi Zvezda očigledno a vjerovatno i Partizan ne bi bili ni među prvih 5. Maribor, Rijeka, Široki, Dinamo, Olimpija i Čukarički su trenutno regionalni lideri. I šta onda, dobijemo poštenu ligu u kojoj je prvak Dinamo a u Evropu idu još Rijeka, Maribori i Čukarički. Hajduk ispada iz lige a Zvezda tavori pri dnu pa sljedeće godine ispadne i ona. Ovako Zvezda i Partizana lako pokradu srbijansku ligu i režim raspodjeli trofeje jednima košarkaški drugima fudbalski i barem žive u iluziji da su veliki klubovi a regionalna liga bi bila isuviše bolno otrežnjenje za te kriminalne srbijanske režimske projekte.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC