• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maletić: Još ova sezona i kraj

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Bek Veleža Darko Maletić produžio ugovor sa "rođenim" na još godinu dana, a kako je najavio MONDU, ovo će biti posljednja sezona u njegovoj karijeri.

Najbolji igrač Veleža, u izbru navijača ovog kluba, i u predstojećoj sezoni nosiće dres kluba iz Mostara.

Maletić, je produžio ugovor na još godinu dana, a u razgovoru za MONDO otkrio je da je prije potpisivanja novog ugovora bio vrlo blizu odluci da završi karijeru.

"Bio sam na prekretnici – da li da završim karijeru ili da nastavim. Bio sam bliže tom da završim karijeru iz razloga što sam dobio dijete i porodica mi je na prvom mjestu, međutim, nova uprava i novi predsjednik, zamolili su me da odigram još jednu sezonu i pomognem ekipi iskustvom i ostalim i uspjeli smo se dogovoriti. Ovdje sam već dvije godine, imam super status, navikao sam se i iako imam porodicu kao prioritet odlučio sam da odigram još jednu sezonu i nadam se da ću uspjeti, a to će biti definitivno moja posljednja sezona u karijeri“, rekao je Maletić za MONDO.

Podršku da odigra još jednu sezonu dala mu je i porodica.

"Moja supruga i djeca su mi uvijek bili najveća podrška, uz oca i majku. Svemu dođe kraj, bio sam baš blizu tome, ali nekako ću još ovu sezonu da odigram. Ne žalm što ću završiti sezonu u Veležu, ovdje imam odličan status, došla je nova uprava i nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni napraviti novi iskorak“.

Velež je proteklu sezonu završio na 9. mjestu, čime se sigurno neće zadovoljiti u narednoj, koja će biti posebno zanimljiva i zbog toga što će čak šest klubova na kraju u niži rang.

"Prošle godine smo bili u teškoj situaciji jer smo bili više fokusirani na Kup BiH, gdje smo ispali od Zrinjskog. Mi smo znali da više teoretski ne možemo da izborimo Evropu kroz prvenstvo, a nakupili smo dovoljno bodova da nismo mogli ispasti i tu je došlo do jednog zasićenja i pada i došli smo do nerealnog devetog mjesta. Po kvalitetu mi smo tu bar peti-šesti. Ove godine je specifična situacija, ispada više klubova, tkao da će ipak biti borba za opstanak i borba za Evropu, neke sredine neće ni biti. Otišlo nam je par igrača, moramo se dobro spremiti, očekujemo i pojačanja u narednim danima. Mislim da opstanak ne bi trebao biti u pitanju, pa da onda probamo nešto više gore uraditi“, rekao je Maletić.

Veležu, prije svega treba pojačanje u napadu.

"Nama je potrebna špic, to je goruća pozicija trenutno i mislim da će ozbiljan napadač uskoro da dođe. Osim toga treba nam još jedan igrač u tom ofanzivnom dijelu, jedan dobar vezni igrač, pa i štoper. Praktično u svim linijama bi nam dobro došlo pojačanje. Sa tim pojačanjima bili bismo jako dobar tim. Uprava je tek došla, sad oni to sklapaju i nadam se da će uskoro doći ta-dva tri igrača“.

Ko je favorit za titulu u narednoj sezoni Premijer lige BiH?

"Uvijek je to isto, vrte se tri-četiri kluba. Vjerovatno svi vide Sarajevo kao favorita, ali tako je bilo i prošle godine pa su praktično jedva stigli do šampionske titule. Vidjećemo da li će uspjeti da odbrane titulu, ali uvijek su tu i Široki, Zrinjski i Željo i među te četiri ekipe se treba tražiti prvak“, zaključio je Maletić na kraju razgovora za MONDO.

Fudbaleri Veleža u subotu su otputovali na prvi dio bazičnih priprema koji će se održati u Čitluku. “Rođeni” će se tamo zadržati pet dana nakon čega će krenuti u Novi Pazar, a potom na Zlatibor, gdje će odraditi finalni dio priprema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC