• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSBiH: Milion KM za klubove Premijer lige

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalski savez BIH u predstojećoj sezoni pomoći će klubovima Premijer lige BiH koje će osloboditi plaćanja kotizacije, ali i službenih lica utakmica.

"Uz kotizaciju koja je ranije koštala 12.000 maraka, učesnici Premijer lige BiH ni naredne sezone neće plaćati službena lica utakmica, čime će svaki od 16 klubova uštedjeti otprilike po 60.000 maraka. U konačnici ukupna suma kojom ćemo pomoći klubovima u narednoj sezoni iz vlastitih, ali i sredstava sponzora lige BH Telecoma blizu je milion maraka, odnosno 960.000 KM", rekao je Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje FSBiH,    

Klubovi će dobiti i sportsku opremu, tačnije lopte.

"Svakom od klubova uoči početka prvenstva podijelit ćemo i po 50 lopti Brazuka, renomiranog proizvođača Adidasa. Brazuka će biti i oficijelna lopta bh. šampionata u sezoni 2015/16. Takmičenje pokušavamo unaprijediti iz godinu u godinu i prema reakcijama i iz samih klubova u tome, sa velikim zadovoljstvom mogu potvrditi, i uspijevamo".

Na dan žrijebanja rasporeda utakmica Premijer lige BiH 10. jula čelnici FSBiH održaće i sastanak sa predstavnicima klubova gdje će ih još jednom upoznati sa pravima i obavezama iz ugovora sa generalnim sponzorom takmičenja BH Telecomom, kako "ne bi bilo prostora za različita tumačenja odredbi".

"Žrijeb rasporeda utakmica biće vjerovatno poludirigovan jer klubovi iz istih mjesta imaju pravo poslati administraciji Saveza zahtjev da igraju u različitim terminima domaće utakmica u odnosu na gradske rivale kako je to slučaj bio i u minulim sezonama. Imat ćemo i niz seminara pred start prvenstva da bismo se posebno pripremili za sve izazove iz sigurnosnog aspekta organizacije mečeva. Poduzet ćemo i dodatne korake oko regularnosti, obzirom da znamo da je pred nama kompleksna sezona na kraju koje će šest klubova ispasti u niži rang zbog smanjenja sa 16 na 12 timova u Premijer ligi BiH od iduće takmičarske godine", rekao je Pilav.

Predstojeća sezona u Premijer ligi BiH počinje 25. jula, a u jesenjem dijelu šampionata biće odigrano 18 kola. Pauza između dva dijela prvenstva trajaće kraće nego li ranijih godina zato što će proljećna polusezona startovati 27. februara. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC