• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte najgori tim sveta: 3 meča, 114 golova!?

Autor mondo.rs

Ovo su fudbaleri Mikronezije, koji su na Igrama Pacifika ušli u istoriju svetskog fudbala u samo tri utakmice.



Fudbaleri Mikronezije, države koja se prostire tik iznad linije Ekvatora duž 2.700 kilometara u Tihom Okeanu i koju čini arhipelag od 607 ostrva, uspeli su u 3. kola fudbalskog turnira na XV Igrama Pacifika da prime 114 golova.

I postignu nijedan.

Posle Tahitija (30:0) i Fidžija (38:0), nesrećni tim Mikronezije sastavljen od igrača do 23 godine (iako su mnogi daleko mlađi od te granice), primili su i 46 pogodaka od Vanuatua! Poluvreme 24:0, uz 16 golova Žana Kaltaka, 20-godišnjeg napadača pobedničkog tima (na slici).



Ovaj poraz Mikronezijanaca neće biti zabeležen u FIFA almanasima, jer fudbalski savez te površinom male "raštrkane" zemlje, čija prestonica Palikiri ima samo 7.000 stanovnika, nije član svetske "Kuće fudbala", pa tako australijskih 31:0 protiv Američke Samoe iz 2001. godine, uz 13 golova Arčija Tompsona, ostaje rekordna pobeda na internacionalnom nivou.

Selektor Mikronezije Sten Foster izjavio je da moral unutar sastava veoma nizak, da su momci teško podneli učešće na Igrama, ali se i požalio da su "njegovi dečaci igrali protiv odraslih ljudi".



Inače, tokom sva tri susreta na Bisini stadionu na Papua Novoj Gvineji, gde se Igre održavaju, stručni štab i navijači Mikronezije burno su proslavljali svaku akciju protivnika koja ne bi bila završena golom.

Na klupskom nivou, najveća zabeležena pobeda ostaje ona iz 2002. godine kada je madagaskarska Adema ponizila Stad Olimpik rezultatom 149:0, dok je pobeda Jugoslavije nad Zairom od 9:0 jedna od tri najubedljivije pobede na FIFA svetskim prvenstvima u fudbalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC