• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Četvorka" Partizana pred povratak kući!

Crno-beli ubedljivi u generalnoj proveri pred start sezone. Ovog puta se niko nije povredio. Upisao se i Oumaru.

Fudbaleri Partizana vraćaju se iz Slovenije nasmejani!

Pobedili su mađarski Vašaš ubedljivo, 4:1 i pritom dovršili posao bez povreda, za razliku od prethodne provere protiv Tereka, kada su povrede zaradili štoperi Farbisio i Gregor Balažic.

Na stadionu NK Bakovci: Partizan – Vašaš 4:1 (1:0).

Strelci za crno-bele bili su Miloš Ostojić u 20, Abubakar Oumaru u 58, Nikola Trujić u 83. i Nemanja Kojić u 86. minutu, dok je mrežu Živka Živkovića u 65. minutu zatresao Novak Senad.

Momke Zorana Milinkovića s tribina bodrio je veliki broj navijača Partizana koji su došli iz svih delova Slovenije.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević (od 45. Bandalovski), Ostojić, Ćirković, N. Petrović - Jeftović, Brašanac, Ninković (od 81. Lukić), Babović (od 62. S. Ilić) - Abubakar (od 62.Trujić), Božinov (od 83. Kojić).

Malo je nedostajalo da se Partizan vrati u Beograd, gde će 14. jula odigrati prvu zvaničnu utakmicu protiv Dila Gorija, bez generalne provere, jer je u Sloveniji u utorak bio pravi potop.

Međutim, dok se autobus šampiona Srbije dovezao do Murske Sobote, uslovi za igru su se popravili, pa su crno-beli, iako bez povređenih štopera i projektovanih startera za meč kvalifikacija za Ligu šampiona, Fabrisija i Balažica, prikazali mnogo toga dobrog na čemu je rađeno na pripremama.

Iz agresivnog starta brzo su se razvile šanse za ekipu koja je počela u formaciji 4-4-2. Posle asistencije Abubakara Oumarua, Valerij Božinov je pogodio prečku, potom je na loptu natrčao Darko Brašanac, ali su Mađari uspeli da ga izblokiraju u poslednji čas.

Po prilično natopljenom terenu za igru, Božinov je imao sjajnu šansu u 19. minutu, ali je lopta završila u korneru, posle kojeg je Miloš Ostojić doveo crno-bele u vođstvo od 1:0. Udarac iz ugla izveo je Nikola Ninković.

Kamerunac Oumaru, posle par šansi koje je "napakovao" saigračima, u 58. minutu se upisao u strelce i to posle jakog udarca iz slobodnjaka koji je izveo "Džigi" Ninković. Lopta je zakačila jednog igrača Vašaša, završila kod Oumarua u posedu, a ovaj nije mogao da promaši.

Nekoliko izmena koje je Milinković napravio u drugom delu igre, uz zamenu napadačkog tandema, donele su novo podizanje tempa igre i nova dva gola. Obojica rezervista, Nikola Trujić i Nemanja Kojić, upisali su se u strelce za kratko vreme. Prvi u 83. minutu na sjajan način, preciznim udarcem iskosa sa leve strane, a drugi samo tri minuta kasnije, u svom centarforskom stilu.

Posle četvrtog gola, crno-beli su se uglavnom čuvali povreda, jer ih već sledeće nedelje očekuje prvi zvaničan meč, duel 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC