• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teško, ali slatko, Čuka nije stala!

Autor mondo.rs

Čukarički se pridružio Vojvodini u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto je na Banovom brdu odigrao bez golova protiv Domžala. Sledeći rival Gabala iz Azerbejdžana (utakmice se igraju 16. i 23. jula).

Crvena zvezda je 1991. pokorila prvo Evropu, a zatim i celu planetu. Čukarički je iste te godine sanjao o povratku u Drugu saveznu ligu Jugoslavije i na "severu" Treće borio se za mesta koje vode u viši rang.

"Ne možemo previše da žalimo, Čukarički je imao mnogo više boljih prilika. Moramo da priznamo da su Beograđani zasluženo prošli. Gubili smo ritam na priču sa sudijom i protivnikom, to nismo smeli da dozvolimo", rekao je posle utakmice trener Domžala Luka Elsner.

Na početku sezone 2015/2016 evropski fudbal igraće se i posle 9. jula na Banovom brdu, dok će se na našem najvećem stadionu pikati "bubamara" u Superligi i Kupu Srbije.

"Brđani", za razliku od Zvezde, nisu bili povlašćeni u žrebu, ali su i pored toga pokazali da ulaganja i još više planski rad donose rezultat.

Gol Igora Matića iz penala u prvoj utakmici pre sedam dana u Domžalama bio je dovoljan da se Čukarički plasira u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Domžale je jako dobra ekipa i da su oni prošli ne bi bilo nepošteno. Sa druge strane, postigli smo gol oni nisu, imali smo nekoliko odličnih prilika koje nismo iskoristili. Sve u svemu, zasluženo smo u drugom kolu. Hvala navijačima", rekao je Vladan Milojević trener Čukaričkog.

 Revanš u Beogradu završen je bez pogodaka, sa nekoliko odličnih prilika, pre svega za "brđane" i jednom idealnom za goste u drugom poluvremenu.

Čukarički je eliminisao Domžale i u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, istom gde ga je prošle godine zasutavio austrijski Greding, sastaće se sa Gabelom, ekipom koja je u revanšu pobedila Dinamo iz Tbilisija 2:0 (prvi meč 1:2).

Prva utakmica igra se 16. jula u Beogradu, a revanš je za sedam dana u Azerbejdžanu.


ČUKARIČKI: Stevanović - Stojković, Ostojić, Piasentin, Brežančić, D. -Srnić, B. Janković - Bojić (od 90' Mirosavljević), Matić (od 69' Mandić), S. Srnić - Pavlović (od 81' Stojiljković).

DOMŽALE: Vidmar - Skubić, Korun, Hornić, Trajkovski - Horvat - Morel, Majer (od 67' Vuk), Husmani (od 81' Šišić), Požeg (od 60' Grvala) - Podlogar.



Tok utakmice:

KRAJ! Čukarički je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

- Utakmica je produžena za šest minuta. Korun je zbog drugog žutog kartona morao van terena.

78 - Nemanja Stevanović skida zicer Podlogaru! Koliko sreće za Čukarički i znanja kod golmana "brđana".

77 - Opet se trese okvir gola Domžala. PREČKA! Bojić je imao šansu da reši pitanje učesnika 2. kola.

69 - Posle dve izmene kod Slovenaca, evo i prve u Čuki. Staniša Mandić menja Matića.

64 - Nije bilo prilika, a onda još jedna kolosalna za Čukarički. Stojković je "pogodio" Igora Matića, kapiten se našao u idealnoj poziciji, poklonio se sa ivice peterca, ali je lopta išla pravo u Vidmara. Šteta!

PAUZA!

- Finiš prvog poluvremena, a Nikola Popov, glavni sudija meča ima pune ruke posla. Braća Srnić su upisani u beležnicu arbitra iz Bugarske, na drugoj strani čak četvorica igrača Trajkovski, Morel, Horvat i Korun.

34 - Andrija Pavlović propušta veliku šansu. Napravio je dribling, oslobodio se svog čuvara i kada je ostao "oči u oči" sa Vidmarom, šutirao je pored gola.

33 -  Vidmar nije bio siguran posle centaršuta Igora Matića, pa se stvorila velika gužva u šesnaestercu Domžala, samim tim i opasnost koja je otklonjena izbacivanjem lopte u korner.

25 - STATIVA! Čukarički pojačava temo, a zamalo da Rajko Brežančić pogodi gol iz kornera. Bek "brđana" je zatresao stativu, direktno iz ugla.

Rajko iz kornera
Izvor: YouTube



18 - I dalje nema prilika, Čukarički za sada drži sve pod kontrolom. Dragoljub Srnić je jedini igrač koji je od sada dobio žuti karton.

10 - Nema prilika na "brdu".



Utakmica je počela, na tribinama stadiona na Banovom brdu oko 1.000 gledalaca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC