• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živković i Šaponjić: Liga šampiona u lepom dresu!

"Sviđa nam se novi 'adidas' dres", poručili su Partizanovi zlatni "orlići" i istakli da, s ovim timo, šampion Srbije može ravnopravno da se bori za plasman u Ligu šampiona. "Možemo da igramo već u utorak", istakli su.

Partizanovi omladinski prvaci sveta završili su kratak odmor koji su dobili posle istorijskog uspeha ostvarenog na Novom Zelandu i priključili se klupskim saigračima u pripremi za novu sezonu, a ona počinje već u utorak!

Tada će crno-beli u Humskoj u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati gruzijskog prvaka, ekipu Dila Gori.

Pored sportskih obaveza koje im je već nametnuo trener Zoran Milinković u "Zemunelu", šampioni planete imali su i marketinški zadatak – da promovišu novi "adidas" dres za sezonu 2015/16.

Gužva u "Ušću"


Andrija Živković, Ivan Šaponjić, Miladin Stevanović, Ivan Bandalovski i Valerij Božinov, u društvu kapitena ženske košarkaške reprezentacije i bivše igračice Partizana, Milice Dabović, predstavili su novi dres Fudbalskog kluba za sezonu 2015/16 i to pred velikim brojem ljudi u "adidas" prodavnici u TC "Ušće". Navijači Partizana tražili su autograme i od Milice i od momaka, koji će već u utorak uveče morati kvalitetom i borbenošću da opravdaju dres, grb i boje koje su danas predstavili javnosti.

"Sviđa nam se dres, lep je", rekli su Živković i Šaponjić.

Vama?

Andrija Živković i Ivan Šaponjić zajedno ističu da su spremni da već u prvoj utakmici protiv Gruzijaca pomognu Partizanu.

"Ja sam uvek spreman", rekao je kao "iz topa" Živković i naglasio da je odluka na treneru Milinkoviću.

U istom tonu govorio je i mladi napadač.

"Bio sam malo u Novoj Varoši, ali sam poslednjih četiri-pet dana radio po programu kondicionog trenera Miše Filipovića i mislim da mogu da pomognem saigračima. Nije to velika pauza, mlad sam i želim da igram", poručio je Šaponjić.

Njih dvojica veruju da je Partizan kvalitetniji nego prošle sezone i da može da napadne plasman u grupnu fazu Ligu šampiona.

"Pratio sam šta se događalo u klubu dok sam bio na odmoru i prema mom mišljenju, došlo je dosta kvalitetnih i ozbiljnih igrača. Deluje da smo baš jaka ekipa, spremna da se upusti u borbu za Ligu šampiona. Ako i ne stignemo do tog cilja, zadovoljan bih bio i nastupima u Ligi Evrope", rekao je Šaponjić.


Živković kaže da Partizan ima "super tim".

"Na nama koji smo se sada priključili ostaje nekoliko dana rada, koliko imamo da se uigramo. Doveli smo kvalitetna pojačanja i mislim da možemo ravnopravno da konkurišemo u kvalifikacijama za UEFA takmičenja", nadovezao se Živković i još jednom potvrdio da će najmanje šest meseci nositi crno-beli dres.

"Ostajem u Partizanu, a tu odluku sam doneo zato što volim klub. To je glavni razlog", pojasnio je jedan od najboljih fudbalera Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Šaponjić je prošle polusezone uglavnom bio usamljen u napadu "Parnog valjka", s obzirom na to da su treneri Marko Nikolić, a potom i Milinković, forsirali sistem 4-2-3-1. On se tokom priprema transformisao u 4-3-3, što je formacija u kojoj bi crno-beli mogli da napadnu Dila Gori pred svojim navijačima.

"Taj sistem mi se sviđa, napadački je i na meni je da se prilagodim. Gledao sam Božinova prethodnih dana na treninzima i izuzetno mi se dopada šta može s loptom i na terenu, Abubakara nisam video i dalje, jer nije bio prisutan zbog privatnih razloga. Njih dvojica samo mogu da podignu kvalitet u toj borbi za Ligu šampiona", rekao je Šaponjić.

A, o protivniku iz Gruzije njih dvojica ne znaju mnogo i slažu se da je za Partizan najbitnije da već u Beogradu postigne što više golova i, ako je moguće, sačuva svoju mrežu.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC