• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klaudio Ranijeri ponovo u Premijer ligi

Autor mondo.rs

Posle Čelsija, italijanski trener opet će sedeti na klupi engleskog kluba.

Bez obzira na očajne rezultate sa reprezentacijom Grčke i otkaz u novembru prošle godine, kada je ta selekcija poražena od Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, Klaudio Ranijeri se lepo snašao.

Iskusni trener radiće u bogatoj Premijer ligi, u kojoj je od 2000. do 2004. vodio Čelsi. Ovaj put, sedeće na klupi Lester sitija.

Tokom rada u Čelsiju, Ranijeri je dočekao da Roman Abramovič kupi klub, međutim, nije uspeo da donese trofej(e) na Stamford Bridž, ali je svom nasledniku Žozeu Murinju ostavio "kostur" tima, koji su u to vreme činili Džon Teri, Frenk Lampard, Klod Makelele i Vilijam Galas, igrači koje je Italijan tražio da budu kupljeni.

Najveći uspesi u trenerskoj karijeri 63-godišnjeg Ranijerija su osvojen Kup Italije sa Fiorentinom (1996) i Kup Španije sa Valensijom (1999), sa kojom je godinu dana ranije osvojio Intertoto kup, a 2004. Superkup Evrope.

Lester je prošlu sezonu završio na 14. mestu Premijer lige, ali to nije bilo dovoljno da Najdžel Pirson zadrži mesto trenera. Na otkaz je dodatno uticao incident sa rasističkim seks-videom, u kojem su učestvovali njegov sin Džejms i još dvojica igrača Lestera.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC