• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo teži, malo sporiji, ali dominantan – Božinov!

Autor mondo.rs

Bugarin je obeležio prvu prvenstvenu pobedu Partizana u sezoni 2015/16. Metalac je već posle pola sata igre u Humskoj imao tri gola u mreži, čime se šampion zasitio i pričuvao za put u Gori.

 Malo teži, malo sporiji, ali dominantan – Božinov! Izvor: MN PRESS

Neki kilogram viška, na pragu četvrte decenije, bez brzine neophodne za nastupe u najjačim ligama Evrope, ali i dalje klasa.

Onako, prostim navijačkim rečnikom rečeno – "zna fudbala".

Bugarin Valerij Božinov, nakon što je razočarao navijače Partizana na debiju u utorak uveče u meču sa Dila Gorijem, a u anketi MONDA dodeljena mu je "titula" fudbalera koji je najmanje pružio, prikazao se tri večeri kasnije u sasvim drugom svetlu.

Na otvaranju jubilarnog, desetog prvenstva Srbije u fudbalu, Božinov je zabeležio dve asistencije i gol za pola sata igre, koliko je šampionu bilo potrebno da razbije odbranu povratnika u elitu.

Pred oko 3.000 navijača ovog petka uveče: Partizan – Metalac 4:0 (3:0).

"Dobro smo koristili šanse i priveli posao kraju do poluvremena. U nastavku je malo nedostajalo svežine, ali napravili smo dobre izmene, dizali ritam i uspeli da dođemo na kraju do zaslužene i ubedljive pobede. Čestitam igračima i zahvalio bih se navijačima", rekao je trener crno-belih Zoran Milinković.

Božinov je u 16. minutu povezao Andriju Živkovića s golom, potom pomogao Abubakaru Oumaruu da postigne prvi pogodak i u četvrtom dresu na srpskoj sceni, a na kraju se i sam upisao u strelce i uveo svoje ime na večnu listu trofejnog srpskog kluba.

Kada su svi čekali poslednji zvižduk i osveženje, što u pivu, što pod hladnim tušem, "javila se" kultna figura u Humskoj, Saša Ilić, koji je ušavši s klupe postigao lep gol sa distance u 92. minutu i razgalio navijače koji su ostali do kraja na tribinama, da pozdrave ljubimce i požele im sreću pred dalek put.

Razigrani crno-beli uspeli su i da napune mrežu gostiju iz Gornjeg Milanovca, može se reći po navici (u Humskoj je sada skor 4-0-0, 12:1), i da posao obave u "rekordno" kratkom roku, posle čega su mogli da spuste tempo i sačekaju kraj prve od 37 utakmica u Superligi ove sezone, čuvajući snagu i svežinu za put u Gori i revanš meč sa Dilom, a to je na programu već u utorak uveče.

Momci Zorana Milinkovića, koji je u odnosu na minimalac na premijeri u sezoni 2015/16 napravio samo jednu izmenu u startnoj postavi (od prošlog prvenstva suspendovanog Nikolu Ninkovića zamenio je Živković), ranije u petak saznali su ime potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, koji će postati prava meta tek kada "Parni valjak" stigne u Gruziju i tamo sačuva prednost do koje je došao u 82. minutu prve utakmice u sezoni, posle sjajnog slobodnjaka Stefana Babovića.

Ove večeri, kapiten Babović bio je "u" skoro svakoj akciji koja je prethodila golu ili odličnoj šansi za favorita, ali se njegov učinak na kraju nije video na semaforu, jer su asistencije i golove "pokupili" drugi.

Teško je ocenjivati igru i pojedinaca i ekipa, posle svega viđenog na 35 stepeni Celzijusovih u Humskoj, jer je svima na stadionu već u 21. minutu, kada je Oumaru postigao 37. gol u Superligi, bilo jasno da od iznenađenja i napete utakmice neće biti ništa. Posle tri sezone provedenih u Prvoj ligi Srbije, Metalac se vratio u elitu predvođen bivšim igračem Crvene zvezde Nenadom Vanićem, ali njegov plan odbrane gola nije funkcionisao ni dobro, ni dugo.

Šampion je lepom akcijom Babovića, Božinova i Živkovića otvorio goste posle 16 minuta i potom je, ruku na srce, bilo samo pitanje do kada će Partizan držati visok tempo i insistirati na napadima. U poslednjem minutu prvog poluvremena, sudijska petorka predvođena Milanom Ilićem iz Ćuprije poništila je regularan Živkovićev pogodak za 4:0, mada su svi u Humskoj zadovoljni bili i sa 3:0 posle 30 minuta...

Posle putovanja u Gruziju i meča sa Dilom, crno-beli će narednog vikenda dočekati Jagodinu, a potom – ako ne bude šokantne eliminacije iz Evrope u međuvremenu, otputovati u Bukurešt na meč sa bivšim prvakom Evrope, Steauom.

I to bez najvatrenijih navijača...

PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Balažic, Ćirković, N. Petrović – Jevtović, Brašanac, Babović – Živković, Oumaru, Božinov.

METALAC: Belić – Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić – Panić – Dimitrijević, Mladenović, Bukorac, Merdović – Đenić.

Ostanite uz MONDO pratićemo događaje u Humskoj UŽIVO!

KRAJ UTAKMICE!

92 - GOOOOOOOL!

Upisao se i Saša Ilić. Gol sa distance, levom, u sam ugao gola. Majstorski... Konačnih 4:0 i osmesi na licu kapitena.

Pogledajte pogodak Saše Ilića za konačnih 4:0.
Izvor: YouTube


71 - Iz igre izlazi Živković, ulazi Nikola Trujić.

70 - Iliću se očigledno igra fudbal. Njegovim ulaskom, Partizan je podigao tempo i postao kreativniji, Metalac je ponovo sabijen u šesnaesterac, ali nije bilo pravog poteza u završnici.

66 - U minut, dve dobre šanse - udarac Babovića levom tik kraj stative, a onda Đenić iz tranzicije, sa 20 metara, jako - malo neprecizno.

63 - Milinković izvlači iz igre Abubakara. Korektnih sat vremena na terenu, gol, prvenac i sačuvana energija za put i revanš protiv Dile u utorak uveče. Umesto njega, na terenu ikona kluba, Saša Ilić.

60 - Partizan je spustio tempo i, da tako kažemo, "privodi utakmicu kraju".

53 - Oumaru je u prvom poluvremenu postigao gol za 4. srpski klub i upisao 37. pogodak u Superligi Srbije.

48 - Drugi deo igre počeo je "profesionalnim" faulom Jevtovića nad Bukorcem, posle čega je Živković boksovao udarac Merdovića iz slobodnog udarac. Prva, konkretna šansa za Metalac.

POLUVREME!

46 - PONIŠTEN GOL PARTIZANA!

I to nepotrebno... Posle jedne gužve u kaznenom prostoru Metalca, a posle kornera sa leve strane, Brašanac je možda i nasumično poslao loptu sa peterca na "drugu" stativu i tamo pronašao Živkovića, koji je jak pas uspeo glavom da pošalje u mrežu, ali je sudijska petorka to poništila.

Ispsotaviće se da je Živković bio u liniji sa poslednjim igračem odbrane Metalca.

45 - Dok su svi čekali zvižduk sudije i osveženje, umalo 4:0. Živković je ubacio Abubakara u šansu, kojem je odlični golman Belić (iako je primio tri gola) ušao u šut i izblokirao pokušaj za drugi pogodak, a na odbijenu loptu natrčao je Vulićević čiji je šut po zemlji - izblokiran!

37 - U danu kada su saznali ime potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, navijači Partizana saznali su i da na tu utakmicu - neće moći da putuju. Evo i zbog čega...

31 - GOOOOOOL!

Ovo preti da se pretvori u pravu katastrofu za goste. Posle Živkovića i Oumarua, upisao se i Božinov!

Bugarina je s golom spojio igrač utakmice protiv Dila Gorija, Brašanac, a iskusnom napadaču, koji se nije proslavio na debiju, nije bilo teško da sa pet metara zakuca loptu u mrežu i najavi ono što se od njega očekuje i zbog čega je doveden - golove.

U utakmici sa Metalcem, već u prvom poluvremenu, u strelce se upisao i dvostruki asistent, Valerij Božinov. Pogledajte.
Izvor: YouTube


Ova utakmica uveliko je završena, samo je pitanje kojim rezultatom, a ovakav scenario priželjkivao je trener Milinković, koji nije rotirao ekipu, ali koji je izveo postavu kadru da za pola sata reši ceo posao na otvaranju Superlige.

30 - Umalo da Oumaru pre poluvremena postigne, što bi Englezi rekli, "brace". Tj, drugi gol.

Brzonogi Kamerunac iskoristio je brze noge da jednu naizgled "ničiju" loptu na levom krilu pokupi i pošalje pored istrčalog Belića, ali nije fudbalu zadao dovoljan "efe" kako bi ga pospremio u mrežu.

21- GOOOOOOL!

Već gotovo?

Posle asistencije Živkoviću (koji je i ovog puta bio blizu, "u" akciji), Božinov je ovog puta povezao Abubakara s golom, koji je vešto probacio loptu ispod Belića i, posle pogodaka u dresovima Crvene zvezde, OFK Beograda i Vojvodine, postigao prvi zvanični i u dresu Partizana.

Pogledajte detalj iz 21. minuta utakmice kada je Abubakar Oumaru, posle golova u dresu Crvene zvezde, OFK Beograda i Vojvodine, postigao i prvi u dresu Partizana.
Izvor: YouTube



18 - Umalo 2:0!

Ovog puta domaćin je izigrao gosta na desnoj strani, Brašanac i Abubakar pasovima su otvorili prostor za Babovića, koji je dočekao pas otprilike na penaltiku, ali je Sedlar telom izblokirao njegov udarac levom nogom.

Metalac je grčevito, ali neorganizovano brani.

16 - GOOOOOOL!

Nije dugo bilo potrebno favoritu da otvori odbranu gostiju. Lepu akciju na desnoj strani odigrali su Babović, Božinov i Živković, Babović je prosledio loptu ka "sidrašu" Božinovu, koji je primio loptu i odmah prosledio "u 16" za Živkovića, a mladi as prijemom je izbacio čuvara i onda levom nogom bez problema pogodio "malu mrežu" Belićevog gola!

Pogledajte prvi gol Partizana u utakmici 1. kola Superlige sa Metalcem.
Izvor: YouTube


13 - Za sada bez poteza vrednih komentarisanja i opisivanja. Da pomenemo da crno-beli imaju ne brojnu, ali srčanu podršku s juga.

10 - Metalac je u grupi timova koji će, pre svega, gledati da sačuvaju superligaški status. Ali, dve ekipe neće to uspeti. Recite nam - koje dve?

Anketa

Ko će ispasti iz Superlige u sezoni 2015/16? (mogu se označiti dva odgovora)

  • Borac Čačak

    16.67% (1)

  • Jagodina

    0% (0)

  • Javor Ivanjica

    16.67% (1)

  • Mladost Lučani

    0% (0)

  • Novi Pazar

    0% (0)

  • OFK Beograd

    0% (0)

  • Rad

    0% (0)

  • Radnički Niš

    16.67% (1)

  • Spartak

    0% (0)

  • Voždovac

    0% (0)

  • Metalac

    33.33% (2)

  • Radnik Surdulica

    16.66% (1)

  • Neko od favorita, Zvezda, Partizan, Čukarički ili Vojvodina

    0% (0)

Ko će ispasti iz Superlige u sezoni 2015/16? (mogu se označiti dva odgovora)

Rezultati


8 - Jedan kurizitet. Aktuelni golman Partizana Živko Živković, strpljivo čekajući da se završi era Vladimira Stojkovića u Partizanu, dva puta je bio na pozajmici u Metalcu i u tom periodu zabeležio više od 100 nastupa u dresu milanovačkog kluba.

6- Prva lepa akcija Partizana i prodor Babovića po desnoj strani, ali slabijom, desnom nogom nije uspeo da uputi upotrebljiv centaršut.

5 - U najavi utakmica 1. kola Superlige, između ostalog, pitali smo vas za mišljenje o tome ko će biti novi prvak Srbije u fudbalu. Ukoliko do sada niste glasali u ANKETI našeg portala, evo nove prilike za to...

Anketa

Ko će biti šampion Srbije za sezonu 2015/16?

  • Partizan

    40.91% (18)

  • Crvena zvezda

    45.45% (20)

  • Vojvodina

    6.82% (3)

  • Čukarički

    4.55% (2)

  • Nego iz petog plana

    2.27% (1)

Ko će biti šampion Srbije za sezonu 2015/16?

Rezultati


2 - Dok crno-beli i plavi odmeravaju snage i "snimaju" ko gde stoji i kakve je zadatke dobio, osvrnimo se kratko na ishod žreba za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona - evo priče o Steaui i Điđiju Bekaliju.

1 - Utakmica je počela po izuzetno vrućem vremenu. U 20:00 u Beogradu je bilo ko 35 stepeni Celzijusovih.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC