• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dila Gori - Partizan (14.30)

Autor mondo.rs

Crno-beli posle prespavane noći u Tbilisiju putuju 75 kilometara do poprišta revanša drugog pretkola Lige šampiona.

Fudbaleri Partizana su posle prve utakmice i "bunkera" Dile Gori izjavili kako će im u revanšu biti lakše da ugroze gol protivnika, jer će prvak Gruzije morati da se "otvori" u želji da anulira beogradskih 1:0.

Da li će zaista biti tako, videćemo u utorak od 14.30 časova po centralnoevropskom vremenu (16.30 po lokalnom), kada u Goriju počne revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podsetimo, pre svega, šta je ulog. Pobednik ide u treće, pretposlednje kolo kvalifikacija, odakle se i u slučaju eliminacije ide dalje - doduše, ne u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, već Lige Evrope.

TRADICIJA

Partizan je i prethodnih sedam godina igrao kvalifikacije za Ligu šampiona (prošle godine zbog suspenzije tadašnjeg prvaka Crvene zvezde) i u drugom pretkolu ima skor 7/7.

Većih problema imao je samo 2013. protiv jermenskog Širaka, kada je bilo 1:1 u gostima i 0:0 u Humskoj.

Ko u utorak pognute glave napusti teren stadiona Tengiz Burjanadze, skromnog kapaciteta od 5.000 mesta, taj se oprostio od Evrope bar do leta 2016.

"Nosimo pozitivan rezultat iz Beograda i bilo bi značajno da postignemo gol, čime bismo puno olakšali posao", rekao je Zoran Milinković na pres konferenciji u Tbilisiju.

"Očekujemo drugačiji pristup Dile u odnosu na prvi duel, da nas napadne kako bi unela neizvesnost. U Beogradu nismo od njih videli mnogo i zato moramo da budemo oprezni".

Trener crno-belih najavio je napadačku igru, za prolaz u treće pretkolo, kao međukorak do mesta u grupnoj fazi.

"Partizan ima ambicije da se plasira u Ligu šampiona. To je naša velika želja, put nije lak, ali učinićemo sve da dođemo do cilja".

Lokalne novinare interesovalo je zašto Partizan nije iz Tbilisija odmah produžio za Gori, koji je udaljen 75 kilometara, već će tamo stići direktno na utakmicu.

"Rano jutros smo krenuli iz Beograda. Dugo smo putovali i želeli smo da ostanemo u Tbilisiju, jer bi nas dodatni put do Gorija izmorio. Nismo hteli da sve vreme budemo u putu", odgovorio je Milinković i dodao:

"Čuli smo da je teren Dile veoma dobar i verujem da nećemo imati problem da mu se prilagodimo".


Na konferenciji za novinare i bio je i štoper Gregor Balažic.

"Partizan uvek igra na pobedu, bez obzira na ime protivnika. Želimo da sačuvamo našu mrežu, ali i da damo gol. Mislim da trijumf neće izostati, iako poštujemo Dilu Gori".

Uobičajeni trening veče pred utakmicu, crno-beli su odradili na pomoćnom terenu Olimpika iz Tbilisija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC