• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK SLAVIJA: Dakle, igramo u subotu…

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Direktor Slavije Bogdan Čeko zahvalio se na pomoći predsjedniku RS kojom je klub iz Istočnog Sarajeva obezbijedio licencu za Premijer ligu BiH. "Za sezonu će nam trebati još 100-150.000 KM“.

 Fk Slavija Bogdan Čeko o pomoći predsjednika RS Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Fudbalskom klubu Slavija zbog dugovanja od oko 100.000 KM prijetilo je napuštanje Premijer lige BiH, ali klub iz istočnog Sarajeva i dalje će igrati u najvišem rangu.

Uprava Slavije uputila je zahtjev Vladi i predsjedniku RS za pomoć od 94.000 KM, koliko im je potrebno za licencu, a u srijedu su dobili potvrdan odgovor.

Predsjednik RS Milorad Dodik odobrio je finansijsku pomoć za Slaviju, a upravi Slavije „muštuluk je uzeo" novinar MONDA.

"Dobili smo pomoć? Ja nemam još nikakvu informaciju...“, bila je prva reakcija direktora kluba Bogdana Čeke kada smo ga pozvali.

"Moram da se zahvalim predsjedniku RS, ovo je značajan pomak za Fudbalski klub Slavija. To za Slaviju znači da ćemo odigrati utakmicu u subotu. Mi imamo rok do 25. jula, da izmirimo ta dugovanja, to ćemo dakle i uraditi. Slavija ovo zaslužuje, kao što zaslužuje i Borac. To je tako“, rekao je Čeko u razgovoru za MONDO.

Apel vlastima RS, objašnjava, bio je neizbježan, a u pismu upućenom Vladi RS, ministarstvu porodice, omladine i sporta RS i predsjedniku, traženo je 94.000 KM, odnosno, kako ističe Čeko, tačno onoliko koliko je potrebno za licencu, bez uvećavanja.

"Spisak je potpuno tačan, to su dugovanja za sudska izvršenja, kartone prema savezu i sve te obaveze“.

Slavija će riješiti problem licence i nastaviti takmičenje u Premijer ligi BiH, ali Čeko ističe da je pred upravom kluba iz Istočnog Sarajeva još mnogo posla da se izgura sezona koja još nije ni počela.

"Može da se desi da dođu na naplatu još neka dugovanja, imamo i dugovanja koja su na nekom 'stand-by' aranžmanu, da tako kažem, ima i sporova, nekih sporova gdje ne prihvatamo potraživanja… Još 100-150.000 KM bi Slaviju vratili na neke staze gdje je bila“, istakao je Čeko.

Direktor Slavije upozorava da obezbijediti taj novac nije nimalo lako.

"Teško je u današnjem vremenu. Pola privrede je uništeno, pola onog što je držalo klub, toga više nema. Tu su i društveno-politički odnosi u opštini… Pa mi od skupštine grada dobijemo 10.000 KM za godinu dana“, zaključio je Čeko.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa ako grad neda nista, katanac. Meni iz Kifinog sela pogotovo niste potrebni

tommy gavin

ko nema para, nek ne igra fudbal. to nije za funjare, već za one koji miogu platiti skup sport. vraćajte javne pare - nije to dodik zaradio na svojim leđima!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC