• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Srušićemo tradiciju protiv Veleža!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbaleri Borca u subotu (17 h, BHT 1) gostuju Veležu u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine s namjerom da prekinu neugodnu tradiciju po kojoj crveno-plavi nisu postigli gol u posljednjih šest mečeva u Vrapčićima.

 U Borcu najavili rušenje neugodne tradicije protiv Veleža Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučanima nikako ne prija Mostar. Crveno-plavi na posljednjih šest utakmica sa Veležom nisu uspjeli da ostanu neporaženi niti da zatresu mrežu, a jedini bod u Vrapčićima osvojili su u sezoni 2010/2011, kada je na klupi "Velikana iz Platonove" sjedio aktuelni kormilar Vlado Jagodić.

Prethodne sezone, Borac je minimalno poražen pogotkom bivšeg "borčevca" Darka Maletića, ali prema Jagodićevom mišljenju, tradicija jeste na strani Veleža, ali i daleko veće su bivale prekinute.

"Tradicije postoje samo da bi se rušile", rekao je Jagodić na konferenciji za štampu u Trofejnoj sali Gradskog stadiona u Banjaluci.

Osamdesetak "Lešinara" bodriće crveno-plave

Portparol Borca Slobodan Petrović istakao je da će oko 80 najvatrenijih navijača biti na stadionu u Vrapčićima. "Dogovoreno je da 'Lešinari' budu pušteni besplatno, a na osnovu reciprociteta, mostarski navijači će takođe imati besplatan ulaz na Gradskom stadionu u Banjaluci u drugom kolu proljećnog dijela sezone".

Borčev "dječiji vrtić" je na startu šampionata savladao sarajevski Željezničar (1:0) u derbiju i to je umnogome "podiglo" atmosferu kod navijača i javnosti, ali strateg Banjalučana je naglasio da je moguću euforiju već u ponedjeljak pokušao da razbije kod svojih mladih igrača.

"To smo arhivirali i okrenuli se Veležu jer je jako važno da gledamo naprijed. Tradicija je na strani 'rođenih' i kao što sam rekao, postoji da bi se rušila. Moji igrači moraju Željezničar da ostave po strani i da daju maksimum u subotnjem duelu. Zaista je čudno da nismo postigli ni gol u Vrapčićima i to je za mene lično izazov, kao i za moje fudbalere".

Borac će u Mostaru biti jači za dvojicu igrača - Nebojšu Runića i Stojka Kikića.

"Runić i Kikić su dobili papire i biće u konkurenciji za nastup, Bojan Jović golman i Nenad Stojanović nisu i oni će biti registrovani naredne sedmice. Dvojac Runić i Kikić će nam mnogo značiti jer sam ih koristio u gotovo svim pripremnim utakmicama. Tačno je da se ekipa koja pobjeđuje ne mijenja, ali možda ću ipak napraviti neke izmjene jer mislimo o svakom meču posebno. Sastav neću otkriti iz principjelnih razloga".

Velež je u prvom kolu uzeo bod u Istočnom Sarajevu protiv Slavije.

Parovi drugog kola

Subota

OLIMPIK - ČELIK (17 h)

VELEŽ - BORAC (17 h, BHT 1)

SLOBODA - RUDAR PRIJEDOR (17.30 h)

MLADOST DOBOJ KAKANJ - SLAVIJA (17.30 h)

DRINA - ZRINJSKI (17.30 h)

Nedjelja

TRAVNIK - SARAJEVO (17 h) ŽELJEZNIČAR - RADNIK (17.30 h) ŠIROKI BRIJEG - VITEZ (20.30 h)

 "Mogli su i do pobjede i sigurno će uz pomoć publike imati veliki motiv da nastave sa uspjesima protiv nas. Moj dugogodišnji saradnik iz perioda dok sam bio selektor mlade selekcije BiH Avdo Kalajdžić je pomoćnik trenera 'rođenih' Dželaludina Muharemovića i nikakvih iznenađenja ne može da bude s obje strane. Samir Merzić će vjerovatno igrati jer je dobio sertifikat. Imaju odličan tim, igrali smo posljednje kolo prošle sezone, bili smo dobri, imali nekoliko odličnih šansi, ali smo poraženi. Nadam se da ćemo ovaj put biti efikasniji i sigurno je da se ne idemo braniti. Poštujemo Velež, ali tražićemo način da ostvarimo povoljan rezultat. Ako ponovimo pristup kao protiv Želje, siguran sam da ćemo pobijediti u Mostaru".

Strijelac pobjedonosnog gola protiv plavih sa "Grbavice" Petar Ilić takođe je optimista pred prvo gostovanje u ovoj sezoni.

"Željo nam je donio mnogo samopouzdanja, posebno jer imamo najmlađi tim u prvenstvu BiH. Ta pobjeda znači i meni lično zbog pogotka, a nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i protiv Veleža. Sigurno je da ćemo dati maksimum i sa jakim pristupom utakmici možemo da ostvarimo pozitivan ishod. Iskreno, ja ne vidim neki razlog da tako i ne bude", naglasio je Ilić.

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

hiseta

Aj Borac, idemoooooo momci

ФКБ

Традиција је ту да се руши. АЈ Борац!

Kiza

Sad je vrijeme da padnu i Vrapčići! Aj Borac

ajmoooooo

Ajmooooo momci. Nema povlačenja nema predaje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC