• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi u Vrapčićima, nastavak ili kraj tradicije?

Autor mondo.ba

Derbi drugog kola Premijer lige BiH igra se u Vrapčićima, gdje Velež dočekuje Borac. Ko će slaviti? Glasajte u ANKETI. Široki Brijeg i Željezničar favoriti na domaćem terenu, ispit za Sarajevo i Zrinjski u Travniku, odnosno Zvorniku.

 Premijer liga BiH: Velež - Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi nam derbi dugogodišnjih sportskih rivala, Veleža iz Mostara i banjalučkog Borca.

"Rođeni" su sezoni otvorili vrijednim bodom protiv Slavije u gostima, dok je Borac na iznenađenje svih napravio veliki rezultat na svom Gradskom stadionu i srušio favorizovani Željezničar. Dakle, obje ekipe ušle su u novu sezonu na pravi način, pa će međusobni susret biti prilika za nastavak pozitivne serije.

Tradicija je apsolutno na strani domaćina. U devet dosadašnjih mečeva, Velež je slavio čak sedam puta, dok je Borac samo u dva navrata uspio ostati neporažen.

Banjalučani su pritom mrežu Mostaraca zatresli svega tri puta, a sva tri gola postigli su u prvom odmjeravanju snaga u Premijer ligi, kada je daleke 2006. godine bilo 4:3. Od tada, crveno-plavi nisu uspjeli postići pogodak u Vrapčićima.

Slično je kada su u pitanju i dueli u Banjaluci, gdje je Borac upisao šest pobjeda, uz tri remija, bez trijumfa Mostaraca (gol razlika 16:4 za Banjalučane).

Anketa

Može li Borac prekinuti neugodnu tradiciju u Vrapčićima?

  • Da, konačno je došlo vrijeme da Borac slavi

    73.53% (25)

  • Ne, Velež će i ovaj put biti uspješniji

    5.88% (2)

  • Biće neriješeno

    20.59% (7)

Može li Borac prekinuti neugodnu tradiciju u Vrapčićima?

Rezultati

Darko Maletić (Velež) i Aleksandar Subić (Borac)
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PAROVI 2. KOLA:

Subota:Velež - Borac (17 časova, BHT 1)
Olimpik - Čelik (17, Arena Sport 1)
Mladost - Slavija (17:30)
Sloboda - Rudar Prijedor (17:30)
Drina - Zrinjski (17:30)

Nedjelja:Travnik - Sarajevo (17)
Željezničar - Radnik (17:30)
Široki Brijeg - Vitez (20:30)

Aktuelni šampion nakon ubjedljivog trijumfa u prvom kolu, šansu za drugi trijumf imaće u Travniku, dok će na teško gostovanje i Zrinjski. Mostarci putuju u Zvornik na noge Drini, koja je u prvom kolu doživjela pravi debakl, pa će u ovom susretu morati jurišati na cijeli plijen, kako već na startu prvenstva ne bi došli u nezgodan položaj.

U nedjeljnim utakmicama, izraziti favoriti na svojim stadionima su Željezničar i Široki Brijeg. Sarajevski plavi ugostiće nezgodnu ekipu Radnika, dok Širokobriježani računaju na "trojku" protiv Viteza.

Priliku za prve premijerligaške bodove imaće fudbaleri Mladosti, koji će u Zenici na stadionu Kamberovića polje igrati protiv Slavije. Stadion u Doboj-Kaknju još nije spreman za duele u bh. eliti, pa će debitant u Premijer ligi biti domaćin u komšiluku.

U ostalim mečevima Sloboda dočekuje Rudar Prijedor, koji je ubjedljivim trijumf protiv Mladosti otvorio sezonu, tako da na "Tušnju" može igrati rasterećeno, dok će i Olimpik igrati van svog stadiona. Popularni "vukovi" će u Istočnom Sarajevu odmjeriti snage sa Čelikom.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

tradicija

Tradicija je čudo. 3:1 za Velež. Borcu za utjehu gol nakon devet godina.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC