• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan osvojio prve bodove u gostima!

Autor mondo.rs

Ubedljivo u egal utakmici. Možda ovo zvuči kao "oksimoron", ali verno opisuje događaje kraj Morave, gde je Borac promašivao šanse, a šampion svoje rutinski pretvarao u golove. Nove povrede crno-belih...

 Partizan osvojio prve bodove u gostima! Izvor: MN PRESS

Ubedljivo u egal utakmici za prve bodove van Humske ove sezone, tek iz trećeg pokušaja.

Fudbaleri Borca i Partizana odigrali su utakmicu u kojoj je, prema stopostotnim šansama, svaki tim mogao da postigne po četiri gola.

Pred 4.000 pokislih navijača koji su pratili meč u polumraku zbog neadekvatnog osvetljenja, meč 7. kola Superlige završen je rezultatom: Borac – Partizan 1:3 (0:1).

Domaćini, koji su u 30. duel sa crno-belima ušli sa četvrte pozicije na tabeli i tri pobede u prvih šest kola, prvu šansu u gol pretvorili su tek kada je na semaforu pisalo 0:3 i taj rezultat pokazao je trenutnu razliku između dva tima – kvalitet u završnici nedvosmisleno je na strani tima Zorana Milinkovića, koji u Čačku nije mogao da računa na Andriju Živkovića, Darka Brašanca, Abubakara Oumarua i Miroslava Vulićevića, odnosno koji je odlučio da "odmori" Valerija Božinova.

I to mu se isplatilo jer je domaćina, u periodu prilično neinventivne i spore igre prvaka Srbije, neočekivanim projektilom "otvorio" Nikola Trujić.

Trener Borca i bivši strateg Crvene zvezde Nenad Lalatović imaće za čim da žali, jer je dobro postavio utakmicu, iz pokretljive defanzive Borac je prvi stigao do stopostotne šanse, ali ju je u mrak poslao bivši partizanovac Filip Knežević, posle čega je kazna bila surova.

Grupi povređenih igrača između dva meča sa BATE Borisovim, a to će sigurno zabrinuti Milinkovića, pridružili su se Fabrisio i mladi Saša Lukić koji je trećim golom na meču dotukao nade "zebri" da bi mogle da naprave preokret.

Trener Partizana Milinković priznao je posle meča da je bilo slabosti i kikseva u odbrani, što u otvorenoj igri, što posle grešaka, ali ih je delom pripisao i lošem terenu i napomenuo da su njegovi defanzivci pod pritiskom. Ali, ruku na srce, odbrana Partizana jeste više puta ispala tokom dinamičnih 90 minuta igre sa borbenim Čačanima i to je nešto na čemu će Milinković morati da poradi do srede uveče i, složiće se mnogi, meča sezone za klub iz Humske.

Čekajući BATE Borisov, partizanovci će čekati i vesti o povredama ključnih igrača, pre svih Fabrisija za kojeg se i dalje ne zna o kakvom stepenu povrede se radi, a stručni štab imaće malo vremena za korekcije u igri poslednje linije odbrane. Međutim, ono što je u ovom trenutku najvažnije za crno-bele je činjenica da prekinut niz poraza van Humske, započet u Novom Pazaru, a nastavljen u Novom Sadu i Borisovu.

GOLOVI

Neverovatnim golom Nikole Trujića u 38. minutu, udarcem koji je zatekao sve na stadionu, crno-beli su stigli do vođstva nakon perioda igre u kom su bili nadigrani. Sjajan gol Trujića, zaista! Čim je igra u drugom delu nastavljena, u 49.  minutu, Gregor Balažic uspeo je u gužvi posle kornera Stefana Babovića da "ćušne" loptu u mrežu Vladimira Bajića.

I Bajić i odbrana Borca bili su nespremni za ovaj prekid crno-belih, tim pre što je centaršut Babovića iz kornera u međuvremenu "zakačio" i strelac prvog gola, Trujić.

Mladi Saša Lukić kaznio je golom u 71. minutu novu kolosalnu šansu koju Borac nije iskoristio i tek tada, na 0:3, Čačani su uspeli da postignu gol. Uradio je to već u 72. minutu Filip Knežević, koji je pre toga promašio dve velike, velike prilike.

SASTAVI

Trener domaćih Nenad Lalatović izveo je trenutno najjači sastav, dok njegov kolega Milinković, posle žestoke borbe u Belorusiji u utorak uveče, nije imao tu privilegiju. U startnih 11 "Parnog valjka" nije bilo ni Brašanca, ni Živkovića, ni Oumarua, ni Vulićevića (povrede/umor), a izostavljen je i Božinov, koji je često kritikovan u javnosti zbog loše forme.

Lalatović protiv Partizana...


Trener Borca Nenad Lalatović prošle sezone kao šef struke Crvene zvezde osvojio je bod u dva meča sa Partizanom (1:0 u Humskoj, 0:0 u Ljutice Bogdana), ali je sezonu pre toga, kao trener Voždovca i Napretka imao uspeha protiv crno-belih - s Voždovcem je poražen 0:1 na jesen, ali je s Napretkom pobedio 2:0 u Kruševcu i pomogao Crvenoj zvezdi da se probije na prvo mesto na tabeli.

U špicu su prvi put ove sezone zaigrali zajedno zlatni "orlić" Ivan Šaponjić i novajlija Trujić, koji je do sada uglavnom ulazio sa klupe.

Borac je sezonu počeo s tri pobede, potom vezao dva poraza, da bi pre sedam dana u finišu utakmice u Lučanima ostao bez tri boda, nakon što je Mladost izjednačila.

BORAC: Bajić – Tanasin, Miletić, Jablan, Živković – Mićić, Jovančić – Jevtović (od 73. Krstić), Vukmirović (od 60. Đerić), Knežević – Vujaklija (od 35. Milojević).

PARTIZAN: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, Fabrisio (od 46. Ćirković),  Petrović – Jevtović, Babović, Ilić (od 73. Golubović), Lukić (od 82. Kosović) – Šaponjić, Trujić.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle utakmica 7. kola odigranih ranije u subotu.

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

Izvor: MN PRESS



82 - Nova iznuđena izmena u Partizanu, umesto povređenog strelca Lukića ušao je mladi Kosović, kojem je ovo prvi nastup u crno-belom dresu.

73 - Pravi Lalatović izmenu - Krstić umesto Jevtovića, a potom mu "odgovara" Milinković uvođenjem mladog Golubovića, koji menja kapitena Ilića.

72 - GOL! UPISUJE SE BORAC, ALI KASNO?

Posle dve kolosalne šanse koje je propustio, Knežević se upisao u strelce kada je već bilo 0:3, zbog čega se izvinio Grobarima sa istočne tribine.

Pogledajte utešni gol Borca u meču s Partizanom.
Izvor: YouTube



Kneževiću je kod gola sjajno asistirao Jevtović.

71 - GOL! SADA JE GOTOVO?

Partizan će, izvesno je, osvojiti bodove ubedljivim rezultatom u utakmici koja je bila egal od starta - domaćin nije iskoristio nijednu od četiri velike šanse koje je stvorio, Partizan je iskoristio tri od četiri velike šanse koje je stvorio. Poslednju u nizu u gol je pretvorio mladi Lukić, tinejdžer iz crno-bele škole.

Pogledajte treći gol crno-belih u Čačku.
Izvor: YouTube



69 - VELIKA ŠANSA ZA BORAC!

Neverovatno šta večeras nisu iskoristili igrači domaćeg sastava! Dva puta Živković je bio na iskušenjima posle kikseva Bandalovskog, ovog puta obrukao se Balažic, ali avaj... Ni nova situacija "1 na 1" pred golom Partizana nije značila i pogodak za igrače Borca. Posle Kneževića, ovog puta Đerić je tukao po zemlji, a Živković nogom skinuo još jedan zicer!

Đerić je ušao u igru u 60. minutu.

67 - Vođstvo od 0:2, to je sve što je Partizanu bilo potrebno na teškom gostovanju, po teškom terenu za igru. Crno-beli su umirili ritam utakmice u nameri da sačuvaju dovoljno snage za sredu, kada će u Humskoj ugostiti BATE Borisov u, neko će reći, utakmici sezone, koja odlučuje o plasmanu u Ligu šampiona.

Ono što ne jenjava je podrška Grobara.

57 - PRETI PARTIZAN!

Prvi put na utakmici tukao je Šaponjić, snažno, oštro, precizno, ali se Bajić istakao intervencijom boksujući loptu u korner. Mnogo otvorenija utakmica u nastavku u odnosu na prvi deo.

52 - ŠANSA ZA BORAC!

Bivšem igraču Partizana Kneževiću očigledno se igra protiv nekadašnjeg kluba, a u tome mu pomaže i Bandalovski, kojeg je brzonogi dribler tima iz Čačka drugi put na utakmici prevario i ostavio da leži na travi, ali potom, posle varke i lažnjaka u šesnaestercu, Knežević nije uspeo da "obori" loptu, već je tukao visoko preko gola iz veoma izgledne šanse za pogodak.

49 - GOL! PARTIZAN JE DUPLIRAO PREDNOST!

Posle kornera koji je izveo Babović, angažovani Trujić zakačio je loptu i s "prve stative" prosledio na peterac, a tamo je Balažic izdržao "zagrljaj" čuvara i postigao prvi gol u crno-belom dresu - 0:2!

Pogledajte prvi gol Balažica u dresu Partizana za 0:2 u Čačku.
Izvor: YouTube



46 - Partizan će drugo poluvreme početi sa Ćirkovićem, a bez povređenog Fabrisija na terenu, što je druga iznuđena izmena posle one koju je izvršio i Borac u prvom poluvremenu.

POLUVREME!

Borac je imao dve velike šanse za gol, Živković je obe zaustavio bravurama. Partizan praktično nije imao šansu za gol, ali je poveo fantastičnim pogotkom Trujića. Crno-beli su nadigrani u prvih 45 minuta i biće presrećni što će drugi deo utakmice početi s 0:1 na semaforu.

45 - NOVA VELIKA ŠANSA ZA BORAC!

I nova sjajna odbrana Živkovića. Ovog puta, golman Partizana zaustavio je jak udarac glavom Mićića, fudbalera koji je bio najviši u skoku posle centaršuta sa desne strane i tom prilikom snažno poslao loptu ka golu, "o zemlju", ali je čuvar mreže gostiju sprečio ekspresno izjednačenje.

Pogledajte odbranu Živkovića pri rezultatu 1:1.
Izvor: YouTube


38 - GOL! PARTIZAN VODI!

Vodi "evro-golom" pravno "ni iz čega". Crno-beli su stigli do prednosti fantastičnim pogotkom Trujića, koji je jednu u nizu nepovezanih akcija svog tima "presekao" udarcem iz prve, levom nogom, iskosa sa desne strane i pogodio je dalji gornji ugao Bajićevog gola.

Pogledajte gol za vođstvo Partizana u Čačku.
Izvor: YouTube


Bajić, kao i svi ostali, samo je nemo gledao kako Trujić postiže jedan od najlepših pogodaka ove sezone u Superligi.

35 - Posle još jedne neinventivne akcije Partizana završene bez prave pretnje po Bajića, trener Lalatović napravio je prvu izmenu i to prinudnu - centarfora Vujakliju, koji se požalio na povredu posle duela sa Balažicom, zamenio je krilni napadač Milojević.

32 - Da li saigrači ne veruju dovoljno Bandalovskom, tek većina napada Partizana ide kroz sredinu preko Babovića i po levoj strani preko Petrovića i Lukića. Ali, bezopasno po domaćina.

28 - Upis iz 18. minuta mogli bismo bez ikakvih problema da iskopiramo i za 28. minut. Bukvalno.

21 - Snažni Vujaklija primio je loptu okrenut leđima Živkoviću, Fabrisio mu je rutinski oduzeo posed, a potom dočekao faul rivala, koji se bunio kod sudije, Nišlije Grujića i umalo dobio opomenu.

18 - Partizan spušta tempo. Lopta je u nogama crno-belih, ali najčešće predaleko od gola Borca, tj. kod štopera Balažica i Fabrisija, oko čega se domaći ne uzbuđuju previše i stoje disciplinovano na svojoj polovini, gde je samo Vujaklija u krugu centra igrališta i prati dodavanja defanzivaca gostiju.

11 - VELIKA ŠANSA ZA BORAC!

Neverovatno kako je sebi stvorio šansu i još neverovatnije kako ju je proćerdao bivši igrač Partizana, sada prvotimac Borca, Knežević. On je istrčao iza leđa Bandalovskom sprintom sa svoje polovine, primio dugu loptu u punom trku i izbacio Bugarina iz igre, a potom, kada se pojavio sam pred Živkovićem i mogao da ga "pita" gde će da šutira...

...šutirao je u njega.

Pogledajte šansu za Kneževića pri rezultatu 0:0.
Izvor: YouTube



Živković je skinuo "zicer" utakmice za sada i pritom se povredio, ali je nastavio meč.

10 - Osim šuta Jovančića sa 20 metara, koji je kaskao pored stative, ništa vredno pomena u prvih 10 minuta, osim toga da se vodi borba na sredini terena.

1 - Prvi minut, prvi napad Borca, prva šansa i prva sreća za goste - Jovančić je u 44. sekundi centrirao s desne strane a Bandalovski intervenisao sekund kasnije tako da je lopta prohujala pola metra pored gola!

- Tmurno vreme i mrak koji se polako spušta ostaviće igrače dva kluba pod reflektorima koji u Čačku postoje, ali daleko od toga da teren osvetljavaju na adekvatan način. To je jasno i navijačima na tribinama (ima ih oko 4.000) i publici pred TV ekranom (prenos je na Arena sport 3).

- Istorijski gledano, beogradski klub imao je daleko više uspeha od čačanskog: 1-1-12 (5:34) u Čačku, 1-4-24 (11:80) ukupno.

- Partizan će do decembra odigrati 37 utakmica, a iza sebe već ima 10, pet u Evropi, pet u Superligi.

- U Čačku pada kiša, ali su tribine pune.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC