• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Derbi Juveu, poraz Junajteda, Real ubedljiv...

Autor mondo.rs

Na startu Lige šampiona 20 golova u 8 utakmica. Bez remija. Crna noć za klubove iz Mančestera.

Sjajan početak Lige šampiona za sezonu 2015/2016!

Čak 20 golova u osam utakmica (2,5 po meču), ali i dve teške povrede - Gereta Bejla i Luka Šoa.

Nijedan remi, šest pobeda domaćina, a dve gostiju.

Het-trik Kristijana Ronalda, dva gola Antoana Grizmana, tri penala za Sevilju (dva iskorišćena).

Pobeda aktuelnog vicešampiona Juventusa u derbiju sa Mančester sitijem, i to u gostima.

Poraz povratnika među evropsku elitu, Mančester junajteda, na gostovanju u Ajndhovenu.

Sve to i još mnogo toga viđeno je u prvih osam utakmica prvog kola Lige šampiona.

Najjači utisak ostavili su igrači prošlogodišnjeg finaliste Juventusa, koji su golovima Marija Mandžukića i Alvara Morate uspeli da preokrenu protiv Mančester sitija u gostima. Poveli su "građani" autogolom Đorđa Kjelinija u 57. minutu, možda i posle faula Kompanija u skoku, ali su Mandžukić u 70. i Morata u 81. minutu udarcima sa distance odneli tri boda u Torino.

I drugi klub iz Mančestera, Junajted, nije imao uspešan početak, pošto je PSV pred svojim navijačima slavio 2:1, iako su gosti poveli.

Uz poraz, Englezi se vraćaju kući i sa ozbiljno povređenim Lukom Šoom, koji je već na početku utakmice doživeo prelom noge. Pomoć doktora morao je da potraži i Geret Bejl, koji je bez kontakta sa protivničkim igračem pao na teren tokom prvog poluvremena utakmice Real Madrid - Šahtjor (4:0).

I bez njega u timu, Madriđani su došli do ubedljive pobede, a istakao se trostruki strelac Kristijano Ronaldo (doduše, dva gola je postigao iz penala i to je prvi dosuđen greškom arbitra jer je lopta pogodila u leđa, a ne u ruku Darija Srnu).

I druga dva tima koja su igrala ovog utorka bili su uspešni. Atletiko Madrid je u Istanbulu savladao Galatasaraj 2:0, golovima Antoana Grizmana, dok je Sevilja u drugom poluvremenu stigla do velikih 3:0 protiv Borusije Menhengladbah. Zanimljivo, klubu iz Andaluzije u drugih 45 minuta igre svirana su čak tri penala, od kojih su dva iskoristili.

Zlatan Ibrahimović je sa Pari Sen Žermenom slavio protiv "svog" Malmea 2:0. Nije postigao pogodak, ali je sjajno proigrao Edisona Kavanija za drugi gol u meču.

REZULTATI:

Grupa A

PSŽ – Malme 2:0 (1:0)
/Di Marija 4, Kavani 62/

Real Madrid – Šahtjor 4:0 (1:0)
/Benzema 30, Ronaldo pen 55, pen 64, 81/

Grupa B

Volfsburg – CSKA 1:0 (1:0)
/Draksler 40/

PSV - Mančester junajted 2:1 (1:1)
/Moreno 45+2, Narsing 57 - Depaj 41/

Grupa C

Galatasaraj - Atletiko Madrid 0:2 (0:2)
/Grizman 18, 25/

Benfika – Astana 2:0 (0:0)
/Gaitan 51, Mitroglu 62/

Grupa D

Mančester siti – Juventus 1:2 (0:0)
/Kjelini ag 57 - Mandžukić 70, Morata 81/

Sevilja - Borusija Menhengladbah 3:0 (0:0)
/Gameiro pen 47, Banega pen 66, Zomer ag 84/

UŽIVO, DRUGA POLUVREMENA:

Prvi gol u drugom poluvremenu postigla je Sevilja.
Kevin Gameiro je pogodio u 47. minutu iz penala i doneo prednost domaćinu protiv Borusije Menhengladbah.

Možda i prestroga odluka sudije, posle ubačene lopte u peterac, gde je Vitolo, istina, bio brži od golmana Zomera, ali je pitanje da li je njihov kontakt bio za najstrožu kaznu.

Samo dva minuta kasnije ponovo penal za Sevilju!
Ovaj put je dosuđen bez dileme, ponovo nad Vitolom, ali je Gameiro pogodio prečku!



Benfika je povela protiv debitanta Astane u 51. minutu, golom Nikolasa Gaitana udarcem po zemlji sa leve strane, iz trka, u dalji ugao.

Šahtjor gubi od Real Madrida 0:1, a od 50. minuta moraće da igra sa igračem manje zbog drugog žutog kartona za Tarasa Stepanenka.

Nevolja nikada ne ide sama. Šahtjor je posle crvenog kartona primio i drugi gol. Kristijano Ronaldo je bio precizan sa bele tačke u 55. minutu, posle igranja rukom Darija Srne. Hrvatski reprezentativac je blokirao upravo Ronaldov šut, ali leđima, ne rukom! Velika greška sudije...

Mančester siti vodi u derbiju prvog dana!
Kapiten Vinsent Kompani bio je najviši u skoku na centaršut iz kornera u 58. minutu. Deluje, ipak, da je Đorđo Kjelini postigao autogol, ali i da je kapiten "građana" načinio faul u toj situaciji!



PSŽ je duplirao prednost protiv Malmea u 62. minutu.
Strelac je bio Edinson Kavani, na sjajnu asistenciju Zlatana Ibrahimovića. Švedski as u svom stilu, karate potezom, prebacio je loptu sa prve stative na glavu Kavaniju, posle centaršuta Maksvela.

Gotovo istovremeno Benfika je duplirala prednost protiv Astane, Real povećao na 3:0 protiv Šahtjora još jednim golom Ronalda iz penala, a PSV preko Narsinga poveo protiv Mančester junajteda 2:1 u 57. minutu!


I treći penal za Sevilju u drugom poluvremenu!
Ovaj put ulogu izvođača preuzeo je Enver Banega i u 66. minutu doneo 2:0 svom timu.


Juventus izjednačuje protiv Mančester sitija (1:1)! Strelac je Mario Mandžukić u 70. minutu, na asistenciju Pola Pogbe.
Francuz je lepo centrirao sa leve strane, a Mandžukić pobegao Mangali i u padu poslao loptu u mrežu.

Osmi gol za četiri dana! Kristijano Ronaldo je u 81. minutu stigao do het-trika protiv Šahtjora. Glavom je lako poslao u mrežu "odbitak" posle snažnog udarca Marsela sa distance.



Juventus vodi u derbiju! Sjajan pogodak Alvara Morate u 81. minutu sa ivice kaznenog za 2:1 protiv Mančester sitija. Loše je reagovala odbrana domaćih na jednu dugu loptu, koja se odbila do bivšeg napadača Real Madrida, a on je šutirao bez oklevanja...

Potpuni krah Borusije Menhengladbah u drugom poluvremenu utakmice sa Seviljom.
Domaćin stiže do 3:0 u 84. minutu. Ovaj put ne iz penala. Strelac je Konopljanka posle loše intervencije gostujućeg golmana. Deluje da je Švajcarac pre centrirao, nego šutirao, ali je lopta završila u mreži... Gol je, ipak, pripisan golmanu Borusije Janu Zomeru...

UŽIVO, PRVA POLUVREMENA:


Momak koji je dva leta zaredom palio strasti u Evropi mega transferima, prvi je strelac u Ligi šampiona ove sezone.

On je već u 4. minutu utakmice između svog novog kluba, Pari Sen Žermena i Malmea, pogodio mrežu gostiju za -1:0.

Pogledajte...



Malo kasnije, u Istanbulu, Galatasaraj je "po navici" primio prvi gol u mečevima kada dočekuje velike evropske klubove. Ovog puta do 0:1 stigao je "na vreme" Atletiko Madrid, a strelac prvog gola u gostima ove sezone bio je Antoan Grizman – 0:1.



Isti igrač, samo u 25. minutu, povisio je na 0:2.

Sa žaljenjem vas obaveštavamo da u Ajndhovenu nije bilo golova, ali jeste teških povreda – svi su izgledi da je mladi levi bek Mančester junajteda, Luk Šo, doživeo prelom noge na početku meča.


Šteta... Nadamo se da će se mladi fudbaler brzo oporaviti i da će se vratiti jači.



Real je od 1. minuta utakmice na "Santijago Bernabeu" napadao i napadao, a poveo je posle pola sata i tragikomične reakcije Andrija Pjatova. Jedan bezopasan centaršut, golman Šahtjora ispustio je iz ruku i omogućio Karimu Benzemi da ubaci loptu u nebranjenu mrežu - 1:0.



Ovo je treća uzastopna utakmica da Benzema daje gol za Real, nakon što na pet u nizu nije to uspeo.



U međuvremenu, pritisak na skromni Malme, za koji igra naš Nikola Đurđić, pojava se, a Di Marija - bilo da asistira Zlatanu Ibrahimoviću, bilo da pokušava sam - pokazuje da nije tek tako doveden na "Park prinčeva".

Povratnik na terene Lige šampiona, bivši prvak Evrope Rafa Benitez, morao je u prvom poluvremenu da zameni Gareta Bejla zbog povrede, srećom ne teške kao u slučaju Šoa. Na teren je istrčao Mateo Kovačić.



Dvojica novajlija i "do juče" asova Volfsburgovih velikih rivala, Borusije Menhengladbah i Šalkea, Maks Kruse i Julijan Draksler, izveli su lepu akciju posle koje su "vukovi" u 40. minutu poveli protiv CSKA iz Moskve - 1:0.

Draksler je odigrao na stranu za Krusea, ovaj centrirao, a nakon što je Igor Akinfejev uspeo na kratko da odbije udarac Drakslera glavom, od popravnog nije bilo spasa.



Najavio je da će slaviti i - slavio je!

Dete PSV Ajndhovena, dva i po meseca nakon što je napustio taj klub i prešao u veliki Mančester junajted, ugasio je svetla na "Filips stadionu" fantastičnim solo prodorom posla pasa Delija Blinda i zatresao mrežu domaćih u 41. minutu - 0:1.



U stilu kolege, novajlije Antonija Marsijala, koji je za vikend tako "izmešao" odbranu Liverpula, ovog puta sa stolice je Depaj digao mračnog Luja van Gala.

Na "Etihadu" se igra nominalno derbi večeri u Ligi šampiona, ali golova nema: Siti - Juventus 0:0. Međutim, umalo da padne jedan spektakularan u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je na odbijenu loptu iz šesnaesterca gostiju natrčao Fernandinjo i opalio strašnim volej udarcem - malo pored gola!

Zbog povrede Šoa igralo se duže u Ajndhovenu nego na ostalim terenima i, baš tada, palo je izjednačenje. Maksim Lestijen je uputio centaršut iz kornera, a Eektor Moreno na petercu Krisa Smolinga (koji je minut ranije imao šansu za 0:2) i zatresao mrežu udarcem glavom.

David De Hea ostao je zakovan za crtu - rezultat je 1:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC