• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Tolerancija!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Kelna i Ingolštata odigrali su u petak uveče neriješeno 1:1 (1:1) u prvoj utakmici sedmog kola njemačke Bundeslige. „Jarčevi“ ugostili hiljadu izbjeglica i nosili natpis na dresovima - Tolerancija.

S obzirom da su oba tima uknjižila poraze u prethodnom kolu njemačkog prvenstva, Keln od Herte (2:0), a Ingolštat od Hamburgera (0:1), i jedni i drugi su poprilično "naloženi" ušli u utakmicu na stadionu "Rajn Energi" i već od starta krenuli ka protivničkim golmanima.

Takav pristup uradio je plodom već u 10. minutu kada je Keln poveo golom Antonija Modesta!

Poslije odličnog centaršuta s desne strane Marsela Risea, francuski napadač je glavom s 11 metara smjestio loptu pod prečku za 1:0. Bio je to njegov peti ovosezonski pogodak u Bundesligi.

Međutim, samo 10 minuta kasnije, Ingolštat je uspio da izjednači na gotovo identičan način - sjajan centaršut Paskala Grosa, ovog puta iz kornera, a Kamerunac Marvin Matip je bio najviši u skoku pogodivši mrežu svog bivšeg kluba (1:1).

Trener Kelna Peter Šteger u nastavku utakmice nije pružio priliku Milošu Jojiću, pa je srpski reprezentativac meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Inače Keln je večeras ugostio i 1.000 izbjeglica na stadionu i u njihovu čast promijenio standardnog klupskog sponzora "REWE" i odigrao utakmicu sa dresovima na kojima je pisalo TOLERANZ!

Bravo za "jarčeve"!

Poslije ovog kola, oba tima su potpuno izjednačena na tabeli Bundeslige - imaju po 11 bodova, po tri pobjede, dva remija i dva poraza i istu gol-razliku od "minus dva".

REZULTATI I PAROVI 7. KOLA

Keln - Ingolštat 1:1 (1:1)

/Modest 10 – Matip 20/

Subota (15.30 h)

Augsburg - Hofenhajm

Verder Bremen - Bajer Leverkuzen

Majnc - Bajern

Štutgart - Borusija Menhengladbah

Volfsburg - Hanover

Hamburger - Šalke (18.30 h)

Nedjelja

Ajtraht Frankfurt - Herta (15.30 h)

Borusija Dortmund - Darmštat (17.30)

TABELA: Bajern Minhen 18, Borusija Dortmund 16, Šalke 14, Volfsburg 11, Keln (+1) 11, Ingolštat (+1) 11, Herta 10, HSV 10, Bajer Leverkuzen 9, Majnc 9, Darmštat 9, Ajntraht Frankfurt 8, Verder 7, Augsburg 4, Borusija Menhengladbah 3, Štutgart 3, Hofenhajm 1, Hanover 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC