• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FS BiH: Nulta stopa tolerancije za nacionalizam

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbalski savez BiH neće tolerisati nacionalističke ispade na stadionima i prema njima će imati nultu stopu tolerancije, te će odgovorni klubovi ili pojedinci biti sankcionisani adekvatnim kaznama, jednoglasno je poručeno iz IO FS BiH.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (IO FS BiH) potvrđuje podršku i samostalnost u radu selektorima svih reprezentacija, ali od njih se očekuju odgovarajući rezultati, zaključeno je na današnjoj sjedini IO pod predsjedavanjem predsjednika FS BiH Elvedina Begića, kojoj je prisustvovao 12 članova "fudbalske vlade" i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim i Sead Kajtaz.

"Savez neće tolerisati nacionalističke ispade na stadionima i prema njima će imati nultu stopu tolerancije, te će odgovorni klubovi ili pojedinci biti sankcionisani adekvatnim kaznama", jednoglasno su poručili članovi IO FS BiH.

Na sjednici Izvršnog odbora FS BiH istaknuto je i da su "takmičenja u Premijer ligi BiH protekla u skladu s propisima Saveza i nije konstatovan nijedan segment koji bi upućivao na bilo kakvu neregularnost u takmičenju".

"Analize su pokazale da je na pojedinim utakmicama bilo propusta, ali ti propusti nisu bili tendenciozni već su rezultat grešaka pojedinca. Evidentirani su i određeni problemi na utakmicama u okviru Omladinskog takmičenja, kao i ženske Premijer lige, te će se u narednom periodu raditi i na njihovom otklanjanju", piše u saopštenju za javnost koje je FS BiH objavio po okončanju sjednice IO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC