• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Triler u Čačku, Borac ne staje!

Autor mondo.rs

"Zebre" pobedile i Metalac, golom Milana Jevtovića u nadoknadi vremena (2:1). Tradicionalni ishodi mečeva OFK - Rad (2:0) i Radnički - Spartak (1:0). Novi Pazar izgubio na krovu tržnog centra "Stadion".

 Triler u Čačku, Borac ne staje! Izvor: MN PRESS

Pauza zbog utakmica reprezentacija je gotova. Ponovo je vreme za Superligu.

Predstojeće, 13. kolo igra se u vanrednom terminu, a prve utakmice su već odigrane. U 15.00 časova zaigralo se u Čačku, na tržnom centru u Zaplanjskoj ulici u Beogradu, na Omladinskom stadionu i u Nišu.

Najviše pažnje danas, bez ikakve dileme, privlači utakmica zakazana za 17.00 časova u Surdulici, gde prvi put gostuje Partizan. Taj meč biće direktno prenošen na TV Arena sport.

U uvodne četiri utakmice viđeno je sedam golova. Najviše kraj Morave, gde je bilo i najuzbudljivije:

Borac Čačak - Metalac 2:1 (1:0)

Tokom kompletne pauze situacija u Borcu bila je jako komplikovana. Igrači su štrajkovali jer im je klub dugovao novac, trener Nenad Lalatović borio se sa problemima, zatim odustao, podneo ostavku, pa ipak ostao u klubu posle pregovora.

Dva dana nakon što se smirilo čačansko tlo, "zebre" su nastavile seriju superligaških pobeda.

Golom Milana Jevtovića u nadoknadi vremena, Lalatovićev tim savladao je Metalac 2:1 i tako ostvario treći uzastopni trijumf, a četvrti u poslednjih šest utakmica, u kojima nije izgubio.

Gosti iz Gornjeg Milanovca jedini su gostujući tim koji je danas popodne postigao gol. Strelac je bio Nikola Dimitrijević i njegovim pogotkom rezultat je bio izjednačen od 76. do 91. minuta. Onda je na scenu stupio heroj utakmice.

Ovom pobedom, Borac je bar na nekoliko sati preuzeo drugo mesto od Javora, koji će u 19.00 časova ugostiti lučansku Mladost.

I na preostale tri utakmice slavio je domaćin. OFK Beograd tradicionalno je slavio u malom gradskom derbiju protiv Rada, golovima Nikole Mikića i Ivice Jovanovića. Konačan rezultat bio je 2:0.

Istovremeno, Radnički je prekinuo niz utakmica bez pobede pred svojim navijačima. Na "Čairu" je pao Spartak (1:0), takođe u skladu sa novijom istorijom duela ova dva kluba. Strelac odlučujućeg gola bio je Nikola Ašćerić.

Nišlije su tako prvi put osvojile sva tri boda pred svojim navijačima još od 24. jula i utakmice protiv OFK Beograda (1:0).

Minimalnom prednošću, sva tri boda u sredu je osvojio i Voždovac na stadionu u Zaplanjskoj ulici. Strelac odlučujućeg gola bio je Nenad Marinković, a "zmajevi" su mogli da reše pitanje pobednika još u prvom poluvremenu, da je Alen Mašović bio precizniji.

Rezultati:

Borac – Metalac 2:1 (1:0)
/Vujaklija 21', Jevtović 91' - Dimitrijević 76'/

Voždovac – Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Marinković 15'/

OFK Beograd – Rad 2:0 (1:0)
/Mikić 35', Jovanović 80'/

Radnički – Spartak 1:0 (1:0)
/Ašćerić 70'/

Radnik – Partizan 2:2 (0:2)
/Stanković 56', 70' – Stevanović 7', Božinov 30'/

Javor – Mladost 0:0

Čukarički – Jagodina (četvrtak, 19.00)
Crvena zvezda – Vojvodina (21. oktobar)

Tabela: Crvena zvezda (-1) 32, Borac 24, Javor 23, Partizan 21, Vojvodina (-1) 20, Radnički Niš 19, Čukarički (-1) 18, Novi Pazar 18, Mladost 15, Voždovac 14, Metalac 14, Rad 13, OFK Beograd 12, Radnik 10, Jagodina (-1), Spartak 7.

UŽIVO:

91' Borac opet vodi! Golom Jevtovića u nadoknadi vremena "zebre" ipak kreću ka pobedi i ka drugom mestu!

82' Imamo i prvo isključenje. Deni Pavlović završio je meč, zaradivši crveni karton.

Strelac za Radnički, Nikola Ašćerić
Izvor: MN PRESS

80' OFK duplira vođstvo protiv Rada! Strelac je Ivica Jovanović, na asistenciju Pejovića. Pogodio je malu mrežicu sa desne strane i verovatno potvrdio trijumf "romantičara". OFK je u prethodnih sedam utakmica osvojio samo tri boda i ovom pobedom definitivno prekinuo taj loši niz.

76' Metalac izjednačuje kraj Morave! Strelac za tim iz Gornjeg Milanovca je Nikola Dimitrijević. Istrčao je na zicer sa Vladimirom Bajićem i mirno reagovao.

71' Gol i u Nišu! Sada je na sve četiri utakmice isti rezultat. Strelac za domaćina bio je Nikola Ašćerić, a asistirao mu je Darko Bulatović sa leve strane!

66' Rad je zapretio na Omladinskom stadionu tek posle sata fudbala. Na asistenciju Milisavljevića (na slici u sredini), šutirao je Ljujić, a jedan od defanzivaca OFK Beograda odbio loptu.

Izvor: MN PRESS

64' Još nema golova u drugom poluvremenu.

60' U Čačku su takođe pogledi ka arbitrima, gde su se domaći žalili na pomoćnog sudiju Dejana Petrovića iz Kikinde, smatrajući da je pogrešio kod procene ofsajd pozicije. Snimak će pokazati ko je bio u pravu.

52' Na početku drugog dela nema golova, ali ima primedbi na rad sudija. Na Voždovcu su i domaći i gosti iz Novog Pazara potrčali u razmaku od minuta ka arbitru Dejanu Santraču iz Pavliša, tražeći penal. Međutim, nema kazne.

- Trenutni rezultat na Karaburmi u skladu je sa tradicijom ova dva tima, koja su, osim remija na Banjici pre godinu dana (1:1), osam utakmica zaredom završavali pobedom domaćina, a šest ih je završeno rezultatom koji je i sad na snazi - 1:0.

45' Poluvremena na svim utakmicama. Voždovac je samo jednom pogodio mrežu Novog Pazara, iako je Alen Mašović imao bar tri velike prilike (uključujući i zicer) i jednom bio za malo neprecizan sa distance.

Bivši igrač Borca iz Čačka je u evidentnoj golgeterskoj krizi. Ove sezone pogodio je samo protiv Crvene zvezde, početkom avgusta.

Alen Mašović
Izvor: MN PRESS

- Dakle, za sada nema golova samo na "Čairu", gde Radnički nije pobedio od 24. jula i utakmice protiv OFK Beograda (1:0). U međuvremenu je četiri puta igrao kod kuće nerešeno.

37' I na Karaburmi vodi domaćin, 1:0! Strelac je Nikola Mikić (30), nekadašnji kapiten Crvene zvezde. Defanzivac "romantičara" postigao je prvi gol u novom dresu, koji je zadužio ovog leta. Asistent je bio Ivica Jovanović.

- Na Karaburmi protesti domaćina. Pao je vezista OFK Beograda Aleksandar Pejović, ali se sudija Nemanja Petković nije oglasio dok su "romantičari" trčali ka njemu.

- Ako bi Borac pobedio, preskočio bi Javor i bio drugi bar nekoliko sati.

21' Vodi i Borac protiv Metalca, 1:0! Jovančić centrirao, a Srđan Vujaklija još jednom pogodio za "zebre" ove sezone. To je njegov peti gol! Bivši igrač Proletera iz Novog Sada.

15' Prvi gol na Voždovcu! 1:0! Strelac za domaćina je Nenad Marinković, koji je ovog leta stigao među "zmajeve" iz Partizana, kao pozajmljen igrač.

Na stadionu Voždovca okupilo se oko 500 gledalaca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC