• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Surdulici: Partizan ispustio 2:0!

Autor mondo.rs

Da je 2:0 najopasniji rezultat, pod uslovom da pomislite da ste već na poluvremenu završili posao, dokazano je u Surdulici, gde su crno-beli zabeležili ko zna koji kiks ove sezone.

U fudbalu je 2:0 najopasniji rezultat...

Ako, poput fudbalera Partizana, nadmeno posmislite da ste posao na neugodnom gostovanju, po teškom terenu, protiv motivisanog rivala, pred njegovom publikom, završili ako u prvom poluvremenu date dva gola.

Na kraju: Radnik – Partizan 2:2 (0:2) u meču 13. kola Superlige!

Novi kiks šampiona Srbije i novi udarac za već grogiranog trenera Zorana Milinkovića, koji opstaje na klupi, uprkos tome što bi uskoro zaostatak za liderom Crvenom zvezdom mogla da bude i 14 bodova, a to je bod po kolu...

Partizan je u Surdulici pokazao dva lica. U prvom poluvremenu, uprkos tome što zbog povreda i kartona nije bilo Andrije Živkovića, Abubakara Oumarua, Gregora Balažica i Fabrisija, "Valjak" je potvrdio da je tehnički i taktički iznad rivala, ali je to u nastavku sve palo u vodu, jer je bolji tim izašao da "ubije" 45 minuta kao da se radi o 45 sekundi...

Kazna je bila surova i zaslužena!

Iz dve kontre, posle dve izgubljene lopte crno-belih na polovini plavih, Radnik je stigao do izjednačenja i potom pokazao da želi još, da želi pobedu nad državnim prvakom. Visoko postavljenu, naivnu i nespremnu odbranu crno-belih, Filip Stojanović kazanio je sa dva fantastična pasa, od kojih je jedan bio asistencija Milošu Stankoviću za 1:2, a drugi bio uvod u ubitačnu kontru, koju je rešio maleni brzonogi tinejdžer Samuel Ovusu, ostavivši pas na stranu isred Živka Živkovića, tako da je Stanković pogodio praznu mrežu i kaznio pokušaj golmana Partizana da u stilu Manuela Nojera reši problem nastao na suprotnoj strani terena.

Partizan s ovim bodom ostaje na četvrtom mestu na tabeli, s tim da Vojvodina ima priliku da pretekne crno-bele.

Narednog vikenda, Partizan dočekuje Javor. Videćemo s kojim trenerom na klupi...

Pobeda, pobeda, pobeda, pobeda, nerešeno, poraz, pobeda, pobeda, poraz, poraz, pobeda, pobeda, pobeda, poraz, pobeda, nerešeno, nerešeno, pobeda, pobeda, poraz, nerešeno.

Ovo je niz ishoda utakmica Partizana od početka sezone. Danas su crno-beli odigrali 21. zvanični meč od 21. jula i gostovanja u Goriju i doživeli novi neuspeh, drugi uzastopni posle susreta sa Čukaričkim uoči pauze za utakmice reprezentacije završenim 0:1.

U poslednjih pet kola Superlige, Milinkovićev tim dobio je samo jedan susret i osvojio šest od mogućih 15 bodova (!?).

PROČITAJTE ŠTA JE ZORAN MILINKOVIĆ REKAO POSLE UTAKMICE

GOLOVI

Crno-beli su poveli u 8. minutu pogotkom Alena Stevanovića na centaršut Petra Grbića sa desne strane, odakle je stigla Grbićeva asistencija Valeriju Božinovu u 33. minutu za 0:2.

Radnik se na drugo poluvreme vratio rešen da uradi nešto konkretno i uradio je, u 57. minutu. Posle prilično jalove inicijative plavih, usledila je brza kontra i pas Filipa Stojanovića u prostor za Miloša Stankovića koji je utrčao u "livadu" iza leđa Lazara Ćirkovića i Miloša Ostojića i rutinski savladao Živka Živkovića.

Crno-beli su potom ponovo uspostavili inicijativu i stigli do stative preko Miloša Ostojića, a kažnjeni drugi put iz brze i efektne kontre u 70. minutu. Dupli pas Darka Brašanca i Stefana Babovića na ivici kaznenog prostora Radnika nije prošao, Filip Stojanović je uzeo loptu i poslao fantastičan pas za Ovusua, koji je na polovini terena pobegao čuvarima i kaznio istrčavanje Živkovića pasom na bok, odakle je Stanković ponovo pogodio mrežu...

...ovog puta nebranjenu!

Golove možete pogledati u "live" sekciji izveštaja.

Odigrane su već četiri utakmice 13. kola, evo i rezultata, strelaca i tabele.

RADNIK: Ristić – Marković, Krstić, Gojković, Milovanović – Ćulum, Putinčanin, F. Stojanović – Ovusu, S. Stojanović, Stanković.

PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Ostojić, Ćirković, Subić – Jevtović, Brašanac, Babović – Grbić, Stevanović – Božinov.


TOK UTAKMICE:

KRAJ UTAKMICE! VELIKA RADOST IGRAČA RADNIKA, CRNO-BELI NA TRAVI!

90+5 - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN!

Subić je u poslednjem minutu nadoknade mogao da donese veliko slavlje svojim navijačima, ali je sa pet metara, iskosa, šutirao desnom nogom visoko preko prečke. Lopta je do njega došla posle nekoliko driblinga i udarca Ninkovića koji je bio izblokiran.

90 - Nova kontra Radnika, ali su plavi previše komplikovali da bi savladali Živkovića.

86 - Duga akcija Partizana i šut Ninkovića, koji je pogodio jednog igrača Radnika i umalo prevario Ristića, ali je golman domaćih uspeo krajnjim naporima da uhvati loptu ispred Trujića.

84 - Trujić ulazi umesto Stevanovića u timu Partizana.

82 - Konačno nešto smisleno od crno-belih u napadu, ali je Brašanac otišao previše desno da bi ugrozio Ristića, koji je istrčao i izbacio loptu u korner, a posle kornera... Nova kontra Radnika i nekontrolisan šut preko gola.

81 - Navijači Partizana su već nervozni, dok Partizan pokušava da povrati olako izgubljeno vođstvo.

75 - Treneri Veselinović i Milinković menjaju posle drugog gola Radnika. Mirković menja Ovusua, a ljubimac domaće publike Baranin ulazi umesto Ćuluma, dok je Ninković zamenio dvostrukog asistenta Grbića.

70 - GOOOOL! ŠOK U SURDULICI!

Sada je 2:2! Kakva kontra Radnika!? F. Stojanović uzeo je loptu Baboviću na ivici svog šesnaesterca i savršenim pasom za Ovusua kaznio previsoko postavljenu i nespremnu odbranu Partizana, brzonogi napadač iz Gane video je da Živković drugi put na utakmici pokušava da u stilu Manuela Nojera reši problem, samo je odložio loptu na stranu, a sve što je strelac prvog gola Stanković trebalo da uradi je da pogodi prazan gol.

Pogodio je!

U Surdulici 2:2!
Izvor: YouTube



67 - Kontra Partizana 4 na 3 i... Katastrofalan pas Babovića.

68 - STATIVA!

Umalo da Ostojić možda i reši meč. Ali, posle centaršuta Babovića iz kornera, pogodio je samo okvir gola. Na sekund je počelo slavlje crno-belih...

66 - Ovusu, Ovusu, Ovusu... Brani Živković. Tinejdžer u redovima Radnika probao je solo akcijom sam da izjednači na 2:2, ali njegov pokušaj nije napravio problem golmanu Partizana.

59 - NOVA ŠANSA ZA RADNIK! UMALO 2:2!

Filip Stojanović primio loptu s leđa na ivici kaznenog prostora, okrenuo se ka golu, namestio se i prebacio prečku. Za malo!

Uzdasi u Surdulici...

57 - GOOOOL! RADNIK JE OPET U IGRI!

U inicijativi bio je Radnik od povratka na teren, Partizan praktično nije uradio ništa 12 minuta i za to je kažnjen. Božinov je izgubio loptu na polovini Surduličana, usledila je brza kontra, Stojanović je primio pas, pogledao, poslao idealnu loptu u prostor iza leđa Ćirkovića i Ostojića, a za Stankovića koji je u punom sprintu izveo i prijem i šut... po zemlji, ispod Živkovića - 1:2!

U Surdulici 1:2.
Izvor: YouTube



Radnik se vratio u meč.

55 - U periodu nepovezane igre oba tima, vodeću ulogu u svemu imaju navijači Partizana koji glasno bodre svoj klub.

51 - Lepa akcija plavih, sa svoje polovine pasovima i trčanjem stigli su do kaznenog prostora crno-belih, a onda nerazumljiv potez Stankovića, koji niti je šutirao, niti je centrirao, već je svom snagom poslao loptu na tribine. Daleko od gola...

47 - Duga lopta za Ovusua, koji je iz prve prevario Ostojića, izbacio ga prijemom i naterao na povlačenje, pa je Glođović pokazao žuti karton štoperu crno-belih, a iz prekida najviši u skoku pred Živkovićem bio je Milovanović - neprecizno!

Bila je ovo najbolja šansa za Radnik na susretu.

46 - Počelo je drugo poluvreme, Pejčić menja S. Stojanovića u timu Radnika. Partizan igra sa istih 11.

POLUVREME: Zasluženo vođstvo Partizana, koji je tehnički i taktički daleko bolji rival, a igrač utakmice - za sada - svakako je Grbić, koji je s dve asistencije "proslavio" Stevanovića i Božinova. Sam Stevanović imao je tri prilike za gol.

44 - Pokušaj kontre Radnika, Ovusu je ponovo "overio" loptu previše puta da bi to bilo brzo i efikasno, na kraju dodao za Stojanovića koji je pokušao sa distance, ali bez problema za Živkovića.

42 - Ćulum izgleda ima nešto protiv Stevanovića, koji se u međuvremenu vratio u igru. Ovog puta udario ga je kopačnom u rame i ponovo prošao i bez opomene.

37 - VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN I PREGRUB START ĆULUMA!

Izgleda da je Stevanović ozbiljno povređen nakon što mu je Ćulum, na ivici šesnaesterca uleteo sa dve noge u Stevanovića, a to Glođović nije video. U tom trenutku, Stevanović je poslao loptu u prostor za Subića, ovaj centrirao Grbiću, koji je sa penaltilka loše zahvatio loptu i maltene pogodio aut, ali...

...taman što je odigrao pas za Subića, ne videvši šta mu se sprema, Stevanović je završio na zemlji posle starta veziste Radnika za - isključenje.

Stevanoviću se ukazuje pomoć van igrališta...

33 - GOOOOL! OPET U MREŽI RADNIKA!

Grbić danas radi šta želi na desnoj strani protiv spore odbrane Radnika, a ono što želi su asistencije - u 8. minutu digao je loptu na čelo Stevanovića, u 33. minutu, posle driblinga i sprinta, pogodio je po zemlji u nogu Božinova.

Sve što je Bugarin trebalo da uradi je da postavi stopalo kako treba za 0:2. Njegov šesti pogodak ove sezone...

Drugi gol Partizana u Surdulici, druga asistencija Grbića.
Izvor: YouTube



32 - Opasna kontra Radnika propala je posle nekoliko poteza više Ovusua. Na kraju ofsajd...

29 - Minut manje od pola sata bio je potreban Radniku da uputi udarac u okvir gola, tukao je Milovanović, a Živković to lako odbranio. Aplauzi.

28 - Još jedna slična akcija Partizana, ovog puta završena udarcem Božinova koji je izblokiran, pa su crno-beli zaradili novi korner, posle kojeg Ovusu nije  uspeo u nameri da sam izvede kontru počev od 30 metara od svog gola.

26 - Dribling, dribling, pas, prijem, dribling, pas, dribling, pas, dribling, for, centaršut, prijem, pas... Jedno dva minuta trajala je akcija Partizana, lepa za oko, ali završena gol-autom.

22 - Period otvorene igre na obe strane, nekoliko puta je Radnik prilazio kaznenom prostoru Partizana, ali bez konkretnog pasa ili udarca, dok je Baboviću lopta pobegla na kapici u finišu lepe akcije celog tima u crno-belom.

17 - Prvi pozicioni napad Radnika, posle soliranja Filipa Stojanovića završio se kornerom za domaćina, posle kojeg je bilo gužve, ali ne i prave opasnosti za Živkovića.

15 - ŠANSA! ALI RISTIĆ!

Izmešali su Božinov i Stevanović driblinzima kompletnu odbranu Radnika, Stevanović se na kapici probio kroz dva čuvara i istrčao pred Ristića, ali mu je golman Radnika "ušao u šut" i sprečio drugi pogodak napadača Partizana.

8 - GOOOOL! PARTIZAN VODI!

Treća sreća za Stevanovića, iz treće šanse daje gol! Glavom! On se samo poklonio posle sjajne akcije Grbića na desnoj strani i idealnog centaršuta sa gol-aut linije. Akcija dojučerašnjih rezervista: Božinov, Grbić, Stevanović - 0:1!

Crno-beli vode u Surdulici.
Izvor: YouTube


Bio je ovo drugi pogodak bivšeg igrača Intera i Torina od dolaska u Humsku.

7 - STEVANOVIĆ!

Sjajno se snašao krilni napadač Partizana, odigrao je dupli pas sa Subićem na levoj strani, potom vezao dva driblinga, prebacio loptu na desnu nogu, tukao i gađao dalji ugao, ali je Ristić maestralno intervenisao i boksovao loptu u polje.

Minijatura poslednjeg pojačanja Partizana prošlog leta...

6 - Treći put za šest minuta Ovusu je probao da izbaci saigrače u kontru dugim loptama, jednom je bio jako blizu da to uradi na pravi način.

3 - OPASNO JE BILO! NA OBE STRANE!

Posle kornera Partizana, sevnula je kontra Radnika, Ovusu je jednim pasom izbacio obojicu štopera crno-belih i poslao Stankovića u čistu gol šansu, ali Partizan nije primio gol jer je nojerovski Živko Živković pratio celu akciju i krajnjim naporima ispucao loptu ispred napadača Radnika...

...uradio je to tako da je započeo akciju Partizana, koju je umalo udarcem iskosa sa leve strane Stevanović pretvorio u gol. Gađao je "prvi" ugao, ali je Ristić nekako zaustavio taj šut.

Borba od prvog minuta!

2 - Gužva u kaznenom prostoru Radnika, guranje između Ćuluma i Brašanca i start Ćuluma, koji je udario po butini igrača Partizana. Kontakta je bilo, elemenata za penal takođe, ali Glođović ništa nije svirao. Osim kornera

1 - Počeo je meč! Stadion je pun...

16:58 - Predsednik Radnika, Ivica Tončev, uručio je plakete i poklone i Partizanovim "zlatnim orlićima" i kapitenu Baboviću i predsedniku kluba Popoviću. Isto je bilo i kada je Crvena zvezda gostovala na istom mestu (0:2).

16:56 - Uz remiks verziju "Marša na Drinu", igrači izlaze na teren. Publika bodri i jedne i druge.

16:55 - "Teren mi izgleda dobro, nadam se dobroj igri Partizana", rekao je Milinković i podsetio da zbog kartona i povreda ne može da računa na Oumarua, Živkovića, Balažica...

16:34 - Pobeda, pobeda, pobeda, pobeda, nerešeno, poraz, pobeda, pobeda, poraz, poraz, pobeda, pobeda, pobeda, poraz, pobeda, nerešeno, nerešeno, pobeda, pobeda, poraz. Ovo je niz ishoda utakmica Partizana od početka sezone. Danas će crno-beli odigrati 21. zvanični meč od 21. jula i gostovanja u Goriju.

16:24 - Ove nedelje izvučeni su i parovi šesnaestine finala Kupa Srbije. Pročitajte s kim igra Radnik, a s kim Partizan.

16:23 - "Čuda da se dese" pevali su Surduličani prethodnih dana.

16:21 - Pročitajte najavu 13. kola i više o meču Radnik - Partizan.

16:19 - Trener crno-belih Milinković imao je mnogo problema pred gostovanje na jugu Srbije. Pročitajte ko je sve povređen, a ko suspendovan i zbog čega startnih 11 izgleda baš ovako.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC