• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubinko Drulović novi trener Partizana!

Autor mondo.rs

Novi trener Partizana je njegov bivši igrač - Ljubinko Drulović, objavila je "Politika".

 Ljubinko Drulović novi trener Partizana! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Ljubinko Drulović je dobio "vruć krompir" u ruke!

Aktuelni selektor reprezentacije Makedonije, koja poput Srbije, neće igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj naredne godine, dobio je posao u Partizanu kao šef stručnog štaba, objavila je "Politika" u svom online izdanju.

Ovo je odluka uprave Partizana nakon što je Zoran Milinković odlučio da se povuče nakon novog kiksa u domaćem šampionatu. Milinkovićeva ostavka je prihvaćena, a od članova uprave trebalo bi da saznamo i kakav je dogovor u vezi sa raskidom ugovora, odnosno kakva su potraživanja (ako ih ima) dosadašnjeg trenera crno-belih.

Partizan u prvenstvu odavno nije pobedio, debelo zaostaje za Crvenom zvezdom, i biće mu potrebno čudo da stigne "večitog rivala" do kraja sezone. Ima navijača crno-belih koji su se već oprostili od titule, a oni skloniji optimizmu veruju da crno-beli, zahvaljujući novom sistemu takmičenja ipak mogu da prestignu lidera Superlige.

Dosadašnji trener Partizana Zoran Milinković se predao posle remija u Surdulici protiv Radnika (2:2). Jednostavno, Partizan neće, pa neće i verovatno je shvatio da on tu više ništa ne može da uradi. Koliko dobro Partizan igrao u Evropi ove sezone, isto toliko mu ne ide u domaćem prvenstvu.

Zato je Milinković odlučio da se povuče nakon skora: šest pobeda, tri remija i čak četiri poraza!

Ipak, članovi uprave Partizana, koji nisu i neće podneti ostavke (to je ovde model ponašanja, jelte), treba bar da stave prst na čelo i zapitaju se: a šta smo mi to radili svih ovih nedelja? Zašto nismo ranije reagovali, nego smo davali bezrezervnu podršku Milinkoviću (bar su tako tvrdili u javnim nastupima i u saopštenjima)? I da li će novi trener, pre svega, imati slobodu u radu i u prelaznom roku (rokovima), kao i to da li će mu posle sezone "koju su pojeli skakavci" dati šansu da počne ispočetka?

Ljubinko Drulović (47) je nosio dres Partizana u sezoni kada su crno-beli prvi put igrali u grupnoj fazi Lige šampiona - 2003/04.

U trenerskoj karijeri samostalno je vodio Banat, Dravu iz Ptuja, a bio je jedno vreme i vršilac dužnosti selektora Srbije, nakon čega je imenovan za selektora Makedonije.

Kao igrač nosio je dresove užičke Slobode, Rada, potom se afirmisao u Portugalu (Žil Visente, Porto, Benfika), da bi se potom vratio u Srbiju - u Partizan.

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri ostvario je sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2013. godine koja je u Litvaniji postala prvak Evrope.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC