• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serija A: Anćeloti o Mihi, Deki o Juventusu...

Autor mondo.rs

Naredni vikend biće buran u Seriji A. U "Derbiju Italije" igraju dva najveća italijanska kluba, Siniša će biti pod pritiskom, ali ima podršku legende Milana, a predsednik Rome smatra da je njegov klub favorit za "skudeto".

Serija A je ponovo u modi!

Posle pauze za UEFA kvalifikacije, ponovo ćemo gledati "kalčo" i to najveću utakmicu u Italiji, "Derbi Italije": Inter – Juventus!

U isto vreme, trener trećeg najvećeg italijasnkog kluba, Milana, biće pod pritiskom zbog očajnog starta sezone, ali legenda "rosonera" je uz našeg Mihu...

Karlo Anćeloti rekao je da veruje u Sinišu Mihajlovića i u to da on može da donese dobro ekipi Milana.

"Ja zaista volim Mihajlovića, njegov pristup, njegov karakter. On je trener koji će biti dobar za Milan", rekao je Anćeloti za italijanske medije.

"U ovom trenutku ima probleme koje treba da reši. Milan mora da nađe svoj identitet. Doveli su dobre igrače i ja bih malo sačekao pre nego što donesem zaključak da su to bili loši transferi. Treba malo strpljenja", dodao je Anćeloti.

PAROVI 8. KOLA:

U subotu:

Roma – Empoli (18.00)
Torino – Milan (20.45)

U nedelju:

Bolonja – Palermo (12.30)
Atalanta – Karpi (15.00)
Frozinone – Sampdorija
Đenova – Kjevo
Napoli – Fiorentina
Sasuolo – Lacio
Verona – Udineze
Inter – Juventus (20.45)

TABELA: Fiorentina 18, Inter 16, Lacio 15, Roma 14, Torino 13, Napoli 12, Kjevo 12, Sasuolo 12, Sampdorija 11, Atalanta 11, Milan 9, Juventus 8, Palermo 7, Udineze 7, Đenova 7, Empoli 7, Karpi 5, Verona 4, Frozinone 4, Bolonja 3.

Italijan je još ranije odbacio mogućnost da se ove sezone vrati fudbalu, ali je priznao da ga je Milan tokom leta zvao da ponovo preuzme klub koji je vodio od 2001. do 2009. godine.

"Istina je da me je direktor Adrijano Galijani pokušavao da me ubedi da se vratim. Ali, ja sam u svojoj glavi već bio prelomio da ću da pauziram godinu dana. Potreban mi je odmor. Nisam želeo da se vratim u Milan a da nisam u najboljoj formi. Galijani je razumeo moju odluku. Moram da priznam da nije bilo lako reći 'ne' Milanu", rekao je Anćeloti.

Legenda Intera, sada visoki funkcioner kluba, Dejan Stanković, rekao je da je njegov tim favorit u predstojećem derbiju italijanske Serije A protiv Juventusa, kluba koji ga je svojevremeno zvao u svoje redove, ali čiji su navijači stopirali taj transfer.

Stanković je kasnije, u intervjuu MONDU, rekao da je večno zahvalan Juventinima na tome.

Inter je, posle sedam odigranih kola, drugi na tabeli Serije A sa 16 bodova, odnosno ima osam bodova više od Juventusa koji je na 12. poziciji.

"Ovo je utakmica u kojoj uvek želiš da pobediš... Ispred Juventusa smo na tabeli i moramo da preuzmemo odgovornost koja ide s tom pozicijom - favoriti smo. Moramo da igramo mirne glave, ali i sa puno strasti. Biće to velka utakmica", rekao je Stanković za italijanske medije.

Inter nije slavio protiv Juventusa na svom terenu od 2010. godine, a priliku da to promeni imaće u nedelju od 20.45.

Predsednik fudbalskog kluba Roma Džejms Palota rekao je danas da je njegov tim "dovoljno dobar" da osvoji titulu u italijanskom šampionatu.

"Pre tri godine kada sam postao predsednik rekao sam da imamo petogodišnji plan. Počeli smo s promenama tek pre dve i po godine, a već smo dva puta igrali u Ligi šampiona i izgradili smo tim koji je više nego dobar da osvoji Skudeto", rekao je Palota.

On je danas odgovarao na pitanja navijača preko Fejsbuka, a jedno od pitanja glasilo je kakvu će ulogu u timu u budućnosti imati kapiten Frančesko Toti.

"Uvek smo govorili da je Roma Toti i da je Toti Roma. Želimo da bude važan deo tima zauvek", rekao je Palota.

Navijači su pitali Palotu i šta se dešava sa Leandrom Kastanom, fudbalerom koji je prošlu sezonu propustio zbog operacije na mozgu, koji se vratio na teren, a onda potom ponovo nestao iz prvog tima.

"Posle takve operacije potrebno je vreme da se igrač vrati u formu. Treneri su mi rekli da je Kastan prilično spreman da se vrati i da bude važan deo tima", naveo je Palota.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC