• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuka opet kuca jako, "brđani" u vrhu tabele!

Autor mondo.rs

Smena trenera nije smenila mini seriju rezultata. Čukarički se izjednačio sa Partizanom na četvrtom mestu.

 Cukaricki Jagodina 2:0 13 kolo Superlige Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Vladan Milojević ostavio je Čukarički pobedom od 1:0 nad Partizanom.

Zoran Popović preuzeo je Čukarički pobedom od 2:0 nad Jagodinom.

Crno-beli su na Banovom brdu potvrdili da ih je, uprkos smeni trenera obavljeno pre dve nedelje uoči pauze za kvalifikacije za EURO, rezultatska kriza prošla.

U pretposlednjem meču 13. kola Superlige pobedili su, po kiši i vetru, Jagodinu, tim koji nije poslednji na tabeli samo zahvaljujući kazni koju je Spartak dobio od disciplinaca Fudbalskog saveza Srbije.

Čukarički – Jagodina 2:0 (0:0), autogolom Aleksandra Filipovića u 63. i lepim pogotkom Nikole Jankovića šest minuta kasnije.

ČUKARIČKI: Stevanović – Janković, Ostojić, Pjasentin, Bojić – Boljević, Srnić – Janković, Matić, Jovanović – Pavlović.

JAGODINA: Tatić – Milinković, Nedović, Gašić, Filipović – Stojmirović, Martinović, Nikolić, Marić – Popović, Kjeremeh.

To je Jankoviću bio prvenac za Čuku, a u klub je stigao iz matične Kolubare još leta 2012. godine. Čukarički se s nova tri boda popeo na deobu trećeg mesta sa Partizanom, dok su ispred Crvena zvezda, Borac i Javor.

Kao što smo rekli, Jagodina je ostala pretposlednja sa samo jednom pobedom ove sezone, ostvarenom 13. septembra na Karaburmi, nad OFK Beogradom (0:2). Pre godinu dana, u duelu ova dva kluba u Beogradu bilo je 0:3, posle čega je smenjen predsednik kluba Žuća Janković, a njegove ingerencije preuzeo vlasnik Dragan Obradović.

Ove sezone nije bilo ni blizu takvog ishoda, iako je ekipa Miljojka Gošića imala prvu veliku priliku na meču. U 33. minutu, u gužvi pred golom Nemanje Stevanovića, Uroš Nikolić se jako loše snašao i traljavo zahvatio loptu u stopostotnoj šansi, pa se ona od stative vratila u ruke srećnog čuvara mreže domaćih.

To je do kraja utakmice ostala jedina prava šansa koju su imali "ćurani", a prilike su počele da se ređaju na drugoj strani. U 42. minutu Petar Bojić je odlično proigrao Andriju Pavlovića, koji se našao oči u oči sa Lazarom Tatićem, ali je golman Jagodine dobio taj duel.

Okvir gola pogođen je i u 60. minutu, na istoj strani terena kao i u prvom poluvremenu. Bojan Ostojić je tukao, umalo neprecizno.

Samo tri minuta kasnije, posle centaršuta Dragoljuba Srnića, bivši mladi reprezentativac naše zemlje Aleksandar Filipović reagovao je nespretno i poslao loptu u svoju mrežu – 1:0! Tada je "brđanima" pao kamen sa srca, pa su već šest minuta kasnije, posle nove dobre akcije Srnića i novog centaršuta, stigli do potvrde šeste pobede nad Jagodinom u Superligi.

Janković je pas saigrača smestio u gornji levi ugao Tatićevog gola, sa 17 metara i probio blokadu posle 42 utakmice u dresu Čukaričkog.

Jagodincima je ovo bila peta utakmica u nizu bez pobede, a u prethodnih 450 minuta superligaškog fudbala dali su samo jedan gol, u remiju sa Vojvodinom kod kuće (1:1).

Rezultati 13. kola:

Čukarički – Jagodina 2:0 (0:0)
/Filipović ag 63', Janković 69'/

U sredu:

Borac – Metalac 2:1 (1:0)
/Vujaklija 21', Jevtović 91' - Dimitrijević 76'/

Voždovac – Novi Pazar 1:0 (1:0)
/Marinković 15'/

OFK Beograd – Rad 2:0 (1:0)
/Mikić 35', Jovanović 80'/

Radnički – Spartak 1:0 (1:0)
/Ašćerić 70'/

Radnik – Partizan 2:2 (0:2)
/Stanković 56', 70' – Stevanović 7', Božinov 30'/

Javor – Mladost 0:0

Crvena zvezda – Vojvodina (21. oktobar)

Tabela: Crvena zvezda (-1) 32, Borac 24, Javor 23, Čukarički 21, Partizan 21, Vojvodina (-1) 20, Radnički Niš 19, Novi Pazar 18, Mladost 15, Voždovac 14, Metalac 14, Rad 13, OFK Beograd 12, Radnik 10, Jagodina 9, Spartak 7.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC