• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kraljevi remija" u Humskoj, Drulovićev debi

Autor mondo.rs

Trećeplasirani Javor u nedelju je gost Partizana, koji će prvi put sa klupe voditi Ljubinko Drulović. Javor je u poslednja četiri kola isto toliko puta remizirao, od toga tri puta po 0:0. Partizan bez pobede kod kuće od 8. kola.

 "Kraljevi remija" u Humskoj, Drulovićev debi Izvor: MN PRESS

Jedna od utakmica koja privlači najveću pažnju u 14. kolu Superlige Srbije svakako je duel Partizana i Javora.

Najbolja odbrana Superlige (Javor je primio samo pet golova do sada) dolazi u Humsku na duel ranjenom Partizanu, koji je u poslednjih pet utakmica pobedio samo jednom! Poslednji put Partizan je pobedio na svom terenu u 8. kolu (OFK Beograd 2:1). Od te utakmice, Partizan je tri odigrao u nizu na svom terenu i nijednom nije pobedio - protiv niškog Radničkog i Rada remi (0:0 i 1:1) i poraz od Čukaričkog (0:1).

Nakon novog kiksa, remija u Surdulici sa Radnikom (2:2), dogodila se promena na klupi Partizana. Zoran Milinković i klub su se rastali, a na njegovo mesto dolazi Ljubinko Drulović, koji je do sada bio selektor reprezentacije Makedonije, ali je odlučio da prihvati poziv svog bivšeg kluba sa kojima je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2003/04.

Da li će Drulović imati recept za bedem Javora? Javor je u poslednje četiri utakmice, četiri puta remizirao, od toga čak tri puta 0:0!

Trener fudbalera Javora Aleksandar Janjić izjavio je da je njegova ekipa rasterećeno dočekuje utakmicu protiv Partizana jer je aktuelni šampion, uprkos krizi rezultata, apsolutni favorit.

"Promene u beogradskom timu doneće boljitak, ali mi o tome ne razmišljamo. Mislimo samo o našoj igri i veoma je važno da kontinuirano nastavimo da pružamo dobre partije", rekao je Janjić, koji je naveo i da zbog povrede neće nastupiti Igor Stojaković, a pod znakom pitanja zbog temperature je i Milovan Milović.

U Partizanu niko ne ume da objasni kako se ekipa koja dobro igra u Evropi, muči u superligaškom okruženju. Prema jednima stvar je u neefikasnosti, prema drugima Partizan je "provaljen" i njegova igra kratkih pasova ne prolazi, treći smatraju da je vezni red spor, četvrti, pak, misle da je Milinković pre svega trener koji zna da postavi defanzivnu taktiku sa ofanzivnim elementima i transformacijama, ali kad treba da se napada...

"Nebojašnjivo", komentar je predsednika Partizana Zorana Popovića na rezultate crno-belih u domaćoj ligi. Uprava Partizana nedavno je odlučila da angažuje psihologa koji je priključen stručnom štabu. Da li su "glave" igrača uzrok posrtanjima u prvenstvu?

U svakom slučaju, Druloviću je dat težak zadatak. Partizan već zaostaje 11 bodova za Crvenom zvezdom, a od članova uprave crno-belih smo mogli da čujemo da se od Drulovića očekuje borba za titulu. Teško da će Partizan moći da odbrani trofej ako nastavi ovako.

Ono što je sigurno jeste da će Drulović imati kredita kod navijača, pre svega zato što je nosio crno-beli dres, kao i zbog velikog uspeha sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2013. godine kada je postala prvak Evrope.

PAROVI 14. KOLA

subota, 17. oktobar:

Rad - Crvena zvezda (13h) - TV Arena sport 1
Vojvodina - Radnički Niš (15h)

nedelja, 18. oktobar:

Borac - OFK Beograd (15h)
Metalac - Mladost (15h)
Novi Pazar - Čukarički (15h)
Spartak - Voždovac (15h)
Jagodina - Radnik (19h)
Partizan - Javor (19h) - TV Arena sport 3

Tabela:Crvena zvezda /-1/ 32, Borac 24, Javor 23, Čukarički 21, Partizan 21, Vojvodina /-1/ 20, Radnički Niš 19, Novi Pazar 18, Mladost 15, Voždovac 14, Metalac 14, Rad 13, OFK Beograd 12, Radnik 10, Jagodina 9, Spartak 7 (-4).

***Spartaku su oduzeta 4 boda na osnovu odluke Disciplinske komisije FSS. Spartak se žalio na tu odluku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC