• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković: Vidimo se na jugu!

Autor mondo.rs

Oproštajna poruka dosadašnjeg trenera Partizana Zorana Milinkovića: "Grb Partizana je ponos, grb Partizana je težak. Klubu, igračima mnogo sreće. Vidimo se na jugu".



Zoran Milinković nije ljut na Partizan. Kao što je više puta govorio - "Partizanu sam uvek na raspolaganju, to je moj klub" - tako se od njega i oprostio.

Nešto nije štimalo u timu, nešto što je za posledicu imalo gubitak mnogo bodova, nešto na šta navijači crno-belih nisu navikli. Posle remija sa Radnikom u Surdulici (2:2), Milinković i uprava su se saglasili: ne može dalje ovako.

Milinković se od Partizana oprostio na lep način. Oproštajnom porukom u kojem je poručio da ostaje veliki navijač Partizana.

"Još kao dete maštao sam da dođem u Humsku, da zakoračim na teren na kojem su pre mene legende crno-belih i jugoslovenskog fudbala izvojevale najveće pobede za trofejni klub... Igrao sam, osvajao titule, bio u inostranstvu, ali je i tada ostao nedosanjan san da jednog dana postanem trener Partizana. Kada sam se marta 2015. godine vratio kući i preuzeo momke koji na svom dresu imaju grb, koji je ponos svih nas koji smo odrasli uz ovaj klub, znao sam da je preda mnom najveći izazov, najteži posao, ali ostvarenje mog sna, vratiti trofej na šampionske police i ući u Ligu šampiona ili Evrope. Svakim danom na terenu i van njega izgarao sam zajedno sa saradnicima i momcima za svaki bod. Radovali se zajedno i odbolovali svaki poraz, jer u Partizanu se samo pobede broje. Huk sa juga, podrška navijača i kada je najteže, terali su nas dalje i dalje i kada smo crpeli poslednji atom snage!", napisao je Milinković i nastavio:

"Stoga mi je velika čast da sam bio deo Partizanove porodice, da sam svojim radom i zalaganjem uz sve zaposlene u klubu, stručni štab, saradnike i prvenstveno igrače još jedan trofej vratio i ispisao nove stranice istorije mog kluba. Tu radost kada se podigne pehar, a čuje Partizanova himna, može da oseti samo neko ko je od malena rastao uz Parni valjak".

Milinković je podsetio na uspehe koje je ostvario u Evropi, na to što je sa ekipom klubu doneo sedam miliona evra (plasman u Ligu Evrope i dve pobede).

"U Partizanu nema predaha. Pobeda se podrazumeva i novi ciljevi se postavljaju. Ono što su mnogi mislili da je nemoguće, mi smo ostvarili, direktan plasman u Ligu Evrope! Adrenalin, radost, tuga i samo jedna misao uvek su nas vodili napred, a to je - da se za Partizan gine i da Evropa šampiona nikada nije daleko!", naveo je dojučerašnji trener Partizana.

Ostaje, poručuje, verni vojnik crno-belih:

"U teškim trenucima za klub inkasirali smo 7 miliona evra. Pobedili smo velike ekipe, uspeli da se izborimo za prvo mesto u grupi Lige Evrope i ostanemo na plus šest! Izvojevali smo pobedu nad Steuom, prvi put pobedili klub iz Bundes lige u Nemačkoj i tako spremni i podignute glave čekamo Atletiko Bilbao. Kažem, čekamo, jer iako ja više nisam na klupi Partizana, svakim danom, svake sekunde i svakim treptajem stajaću uz svoj klub i radovati se njegovom uspehu!".

UČINAK MILINKOVIĆA U NOVOJ SEZONI

Partizan je pod Milinkovićem napravio bolji skor u Evropi, nego na domaćem terenu:

6-1-1 u UEFA takmičenjima
6-3-4 u Superligi

Milinković je napisao i da svi znaju da grb Partizana težak i da svako ko je trener ima veliku odgovornost.

"Nažalost, svaka medalja ima svoje dve strane, a nama se ona druga okrenula u prvenstvu. Nismo krenuli kako smo želeli, dešavaju se stvari koje nekada ni sami ne razumemo, ali se nadam da će se sreća ponovo biti na našoj strani i da ćemo razliku u bodovima nadoknaditi u nastavku prvenstva i plej-ofu. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene, stručnom štabu i našim momcima. Zahvaljujem se predsedniku, potpredsednicima, generalnom direktoru, navijačima i svima koji su uz crno-bele.  Radili smo predano, bez dana odmora i pauze i tako se mora dalje!

Nastavio je:

"Za mene i moju porodicu je bila i biće velika čast što sam bio deo Partizanove porodice!  Referenca koja u mojoj karijeri stoji, ispisana je zlatnim slovima! Kao što sam želeo i sebi postavljao sa upravom ciljeve na šampionskom putu Partizana, tako želim mnogo trofeja i pobede novom šefu stručnog štaba, kako u nacionalnom prvenstvu, tako i u Evropi!".

Obraćanje je završio ovako:

"Za Partizan se ne navija, Partizan se voli!

Vidimo se na JUGU!".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC